OTS: Pokročilá vrtná súprava XCMG zdoláva náročný terén ...

TASR, 24. mája 2024 11:16

OTS: Pokročilá vrtná súprava XCMG zdoláva náročný terén v projekte plynovodu v Srbsku

Belehrad 24. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť XCMG Machinery („XCMG", SHE: 000425) dokončuje náročný úsek projektu plynovodu na rieke Dunaj pomocou svojej vysokokapacitnej horizontálnej smerovej vŕtacej súpravy XZ3600 v spojení s kalovým čerpadlom XMP2800. Toto „silové duo" prekonalo tvrdú vrstvu pôdy s tlakom 70 MPa v priebehu jedného týždňa.

Oblasť v blízkosti rieky Dunaj je známa vlhkými pôdnymi podmienkami a vrstvami tvrdej pôdy striedajúcej sa s pieskom a kamienkami, čo vŕtanie mimoriadne sťažuje. Potreba presnej plavby po kľukatej trase rieky kládla mimoriadne vysoké nároky na výkonnosť zariadení aj prevádzkové techniky.

Po dôkladnom vyhodnotení a porovnaní možností zariadení si miestni klienti vybrali pre tento projekt kombináciu horizontálnej smerovej vŕtacej súpravy XZ3600 a kalového čerpadla XMP2800 od spoločnosti XCMG. Využitie kľúčovej technológie a stabilného výkonu spolu s komplexnými prevádzkovými plánmi umožnilo spoločnosti XCMG efektívne zvládnuť túto zámorskú výzvu v priebehu jediného týždňa.

Rovnaká kombinácia horizontálnej smerovej vŕtacej súpravy XCMG a kalového čerpadla predtým stanovila stavebné rekordy v Nigérii. XZ3600 je veľkotonážna horizontálna smerová vŕtačka vyvinutá spoločnosťou XCMG, ktorá dokáže dosiahnuť maximálnu silu spätného ťahu až 3600 kN a maximálny krútiaci moment 120 000 N.•m. Je určený na prejazdy terénom na dlhé vzdialenosti s vysokou náročnosťou. Sprievodná kalová čerpacia stanica XMP2800 sa dokáže autonómne prispôsobiť podmienkam stavby, aby sa ušetrila spotreba bahna a znížili náklady.

Predchádzajúce zákazky zahŕňajú účasť na projektoch mestskej výstavby v Srbsku a susedných krajinách s rôznymi cestnými strojmi a bezvýkopovými zariadeniami od spoločnosti XCMG. Najnovší buldozér D170 sa premiérovo predstavil v okrese Nišava vďaka podpore zahraničných servisných technikov, ktorí zabezpečili jeho uvedenie do prevádzky presne popoludní.

V Bosne a Hercegovine na hranici so Srbskom sa nachádza jeden z najväčších projektov novej energie, kde sa nachádza jeho žeriav na veterné turbíny, najväčší žeriav s teleskopickým výložníkom vyvážaný z Číny, ktorý zaznamenal svoj rekord v zdvíhaní medzi podobnými modelmi v rámci odvetvia.

Okrem týchto úspechov v Srbsku sa spoločnosť podieľala na výstavbe prvej diaľnice v Čiernej Hore spájajúcej jej hlavné mesto so severnými regiónmi Srbska prostredníctvom rýchlostnej cesty, kde jej tunelovacie stroje zohrávali kľúčovú úlohu, ako aj na výstavbe mostov v Macedónsku, Bulharsku, Maďarsku a ďalších susedných krajinách, kde prezentovala svoj sortiment banských žeriavov, grejdrov a rotačných vrtákov, čím poskytla silnú podporu regionálnym rozvojovým projektom v týchto oblastiach.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2420560/WechatIMG11105.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring