OTS: Pokrok v spore medzi biológom a Výborom pre Nobelovu cenu

TASR, 11. marca 2013 14:00

OTS: Pokrok v súdnom spore medzi biológom Dr. Rongxiang Xu a Výborom pre Nobelovu cenu

Los Angeles 11. marca (TASR-OTS)(PRNewswire) - Výbor pre Nobelovu cenu pri Inštitúte Karolinska, Výbor pre Nobelovu cenu reagoval na žalobu Dr. Rongxianga Xu pre poškodenie dobrého mena z 22. februára 2013 podaním námietky na premiestnenie žaloby zo Štátneho súdu na Federálny súd v Los Angeles. (Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130305/LA71370)

Podľa obhajcov Dr. Xu by prevod prípadu na Federálny súd neovplyvnil skutočný charakter žaloby, ale ide iba o procedurálny strategický krok odporcu. Žaloba Dr. Xu bola podaná v decembri 2012 v súvislosti s udeľovaním Nobelovej ceny za rok 2012 za fyziológiu alebo medicínu Výborom pre Nobelovu cenu.

Podľa Dr. Xu nemala žaloba za cieľ poškvrniť reputáciu Výboru pre Nobelovu cenu, ale bola čiastočne podaná na objasnenie závažného nedorozumenia týkajúceho sa "konverzie ľudských somatických buniek na kmeňové bunky a regenerácie fyziologických tkanív." Vďaka svojmu vlastnému výskumu v oblasti ľudskej regeneratívnej vedy počas niekoľkých posledných desaťročí Dr. Xu tvrdí, že objavil a dokázal, že táto konverzia je vrodená schopnosť zistená v našich bunkách, prirodzený jav, o ktorom tvrdí, že ho opakovane preukázal pomocou úspešných klinických aplikácií. Podľa jeho tvrdení si bunková konverzia nevyžaduje prípravu buniek človekom, čo je prístup použitý držiteľmi Nobelovej ceny za rok 2012.

Vo svojej sťažnosti uvádza Dr. Xu príklady výsledkov niektorých svojich klinických aplikácií vrátane súboru patentov a zverejnení obsahujúcich podrobnosti a overenie „konverzie ľudských somatických buniek in situ na kmeňové bunky nasledované regeneráciou fyziologických tkanív in situ.“ Medzi tieto aplikácie patrí: · regenerácia kože in situ v prípade vážnych popálenín · regeneratívna obnova odťatých prstov · regeneratívna eliminácia jaziev na koži · regenerácia degeneratívnych atrofických gastrointestinálnych uzlíkov in situ späť do bežnej štruktúry mladého stavu Na základe svojich výsledkov trvá Dr. Xu na tom, že "konverzia ľudských somatických buniek na kmeňové bunky a regenerácia fyziologických tkanív" je vrodená ľudská schopnosť. Nie je to schopnosť, ktorú by mali vyvolať človekom vytvorené bunky. Ale odkedy Výbor pre Nobelovu cenu udelil ocenenie dvom vedcom za druhý uvedený prístup, za umelo konvertované somatické bunky do stavu samozvanej "pluripotencie" prostredníctvom jadrového prenosu a bunkového preprogramovania, Dr. Xu verí, že Výbor pre Nobelovu cenu mal povinnosť presne opísať práce laureátov a uznať zistenia Dr. Xua preukázané a dokázané už pred rokmi. Dr. Xu verí, že opis práce laureátov zo strany Výboru pre Nobelovu cenu bol zavádzajúci, čo znevážilo a podkopalo jeho vedecké úspechy a profesionálnu reputáciu a viedlo k podaniu žaloby.

Dr. Xu pevne verí, že verejnosti je potrebné oznámiť kritický rozdiel medzi chápaním „konverzie ľudských somatických buniek na kmeňové bunky a regenerácie fyziologických tkanív“ ako vrodenej ľudskej schopnosti v porovnaní s konverziou spôsobenou umelými bunkami vytvorenými človekom. Žaloba nie je len opatrenie na ochranu jeho vedy, ale ide aj o opatrenie, o ktorom verí, že poučí verejnosť o zodpovednosti v oblasti biologickému výskumu týkajúceho sa faktickosti poznania. Koniec koncov Nobelova cena za fyziológiu a medicínu predstavuje hlavný prúd v oblasti biologického výskumu a priamo vplýva na bezpečnosť ľudských životov, čo je to najdôležitejšie.

O Dr. Rongxiang Xu

Dr. Xu je zakladateľom vedy o regeneratívnej obnove ľudského tela. V decembri 2012 podal žalobu na Výbor pre Nobelovu cenu pri Inštitúte Karolinska, orgánu, ktorý udeľuje Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu. Žaloba bola podaná na Najvyšší súd štátu Kalifornia, Orange County Central Justice Center a uvádza poškodenie dobrého mena a nekalú konkurenciu. 8. októbra 2012 dostali Nobelovu cenu za fyziológiu a medicínu spoločne Sir John B. Gurdon a Shinya Yamanaka „za objav, že dospelé bunky je možné preprogramovať tak, aby sa stali pluripotentnými. Dr. Xu uvádza, že niektoré z výrokov Výboru pre Nobelovu cenu boli nepravdivé, keďže on je vedec, ktorý daný objav urobil už pred desiatimi rokmi.

http://www.mebo-international.com/about-us/timeline

Nasleduje príklad vedy o regeneratívnej obnove. Ďalšie informácie môžete získať od:

Jane Westgate: +1-336-209-9276, Jane@westgatecom.com alebo

Cheryl Riley: +1-703-683-1798, cherylrileypr@comcast.net.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring