OTS: Pomôžme najväčšej detskej nemocnici na Slovensku zútulniť priestor ...

TASR, 25. júla 2024 10:44

OTS: OTS: Pomôžme najväčšej detskej nemocnici na Slovensku zútulniť priestor pre rodičov

Bratislava 25. júla (TASR/OTS) - Čas, ktorý sa vlečie, čas, ktorý je náročný, stresujúci. Presne také sú chvíle rodičov počas operácie ich dieťaťa v nemocnici. Snahou a cieľom občianskeho združenia Pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb, ktoré pôsobí v najväčšej detskej nemocnici na Slovensku, je vytvoriť pre čakajúcich rodičov a blízkych komfortnú a príjemnú miestnosť.

„V Národnom ústave detských chorôb odoperujeme viac ako 8 000 detí ročne. Chceme pri operačných sálach vytvoriť útulnú miestnosť pre rodičov, aby niekedy aj dlhé hodiny čakania na dôležitú správu z operačky boli pre nich o niečo ľahšie,“ približuje zámer Zuzana Čižmáriková, manažérka pre PR a komunikáciu Národného ústavu detských chorôb.

Aby rodičia netrávili čas na chodbe pred sálami, ale v pohodlnej obývačke vytvorilo občianske združenie pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb výzvu na darcovskom portáli ludialudom.sk (https://www.ludialudom.sk/vyzvy/16537), prostredníctvom ktorej môžu ľudia projekt obývačky priamo podporiť.

„Slovenské zdravotníctvo a nemocničné zariadenia pre deti majú veľký modernizačný dlh, ktorý je potrebné riešiť. Preto sa veľmi tešíme z tohto projektu a jeho podpory, veríme, že budeme túto dôležitú obývačku v Národnom ústave detských chorôb zariaďovať ešte tento rok,“ vraví Ján Laš výkonný riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM.

Prázdnu miestnosť v blízkosti operačných sál plánuje občianske združenie zariadiť pohodlným nábytkom a zútulniť tak, aby mal rodič počas týchto náročných chvíľ priestor na pokoj a súkromie a nemusel čakať na neosobnej nemocničnej chodbe. Okrem vybavenia zabezpečí aj knihy, časopisy či noviny, nech tu strávený čas ubieha rýchlejšie a príjemnejšie.

-------------------------------------------------------------

OZ Pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb Občianske združenie Pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb pôsobí v najväčšej detskej nemocnici na Slovensku a vďaka verejnosti, dobrým ľuďom a podporovateľom vytvára pre deti a aj ich rodičov krajšie, útulnejšie a modernejšie priestory, ktoré napomáhajú liečbe a najmä u detí pomáhajú znížiť strach, úzkosť či stres z vyšetrení.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring