OTS: Ponuka partnerských skúšok pre systém BD MAX™ expanduje v Európe

TASR, 23. júla 2013 8:00

Nová, plne automatizovaná skúška Diagenode Bordetella pertussis/parapertussis, validovaná na používanie so systémom BD MAX™

Baltimore a Liege, Belgicko, 23. júla /PRNewswire/ (TASR-OTS) - BD Diagnostics, segment globálnej spoločnosti BD vyvíjajúcej zdravotnícke technológie (Becton, Dickinson and Company), a spoločnosť Diagenode SA, medzinárodná biotechnická spoločnosť založená v Belgicku, dnes oznámili uvedenie súpravy polymerázovej reťazovej reakcie (ďalej len PCR) v reálnom čase Diagenode Bordetella pertussis/parapertussis určenej na používanie so systémom BD MAX™ na európsky trh. Súprava PCR v reálnom čase Diagenode Bordetella pertussis/parapertussis získala označenie CE a validáciu na používanie so systémom BD MAX™ pomocou extrakčnej súpravy BD MAX™ ExK™ DNA-1 ako činidlo otvoreného systému. Systém BD MAX™ je plne automatizovaný systém, ktorý štandardizuje extrakčný proces a zákazníkom ponúka jednoducho použiteľný a praxou potvrdený laboratórny pracovný postup.

Bordetella pertussis zodpovedá za 30 – 50 miliónov prípadov vysoko nákazlivých respiračných chorôb ročne, na ktoré sa všeobecne odkazuje ako na pertussis alebo „čierny kašeľ". [i] Včasné zistenie prostredníctvom PCR je dôležité pre zabránenie šíreniu choroby a zníženie rizika prepuknutia nákazy. Testovanie pomocou PCR je ideálne v tom, že umožňuje okamžitú diagnózu ochorenia pertussis odlíšenú od diagnóz iných respiračných chorôb, ako je atypický zápal pľúc alebo vírusy dýchacích ciest.

„Existuje potreba rýchleho zásahu v súvislosti s prepuknutím nákazy čierneho kašľa v prípade detských aj dospelých pacientov," povedal Gregory Meehan, viceprezident Oddelenia pre plánovanie výroby, BD Diagnostics – Diagnostic Systems. „Súprava PCR v reálnom čase Bordetella pertussis/parapertussis rozširuje ponuku špecifických syndrómov prostredníctvom skúšok nášho partnera testovaním, ktoré je včasné a vysoko účinné pri napĺňaní potrieb trhu."

Táto choroba najčastejšie postihuje deti a môže byť smrteľná najmä v prípade detí mladších ako 1 rok, môže však postihovať aj dospelých. Staršie deti a dospelí so slabšou prirodzenou imunitou alebo imunitou oslabenou očkovaním naopak vykazujú široké spektrum symptómov, čo si vyžaduje testovanie na stanovenie definitívnej diagnózy.

Infekcia Bordetella parapertussis je podobná infekcii spojenej s B. pertussis, má však miernejšie prejavy a kratšie trvanie.[ii] Približne 40 percent ľudí s infekciou B. parapertussis je asymptomatických.[iii] Osoby všetkých vekových kategórií sa môžu nakaziť a ochorieť na B. parapertussis, ale parapertussis sa vyskytuje najmä u detí mladších ako 10 rokov.[iv]

V spolupráci so spoločnosťami s vedúcim postavením vo vývoji diagnostiky in vitro (IVD), ako je spoločnosť Diagenode, rozširuje spoločnosť BD rýchlym tempom ponuku molekulárneho testovania tým, že ponúka syndrómovo špecifické a klinicky účinné skúšky IVD pre veľký počet syndrómov choroby. „Súprava PCR v reálnom čase Diagenode Bordetella pertussis/parapertussis prináša do systému BD MAX™ dôležité skúšky, ktoré sa skutočne zakladajú na flexibilite a univerzálnosti platformy. Ak sa spoja s činidlami otvoreného systému, umožní sa rýchly vývoj skúšok molekulárneho testovania," tvrdí Didier Allaer, výkonný riaditeľ spoločnosti Diagenode.

Rozšírená ponuka pre systém BD MAX™, otvorená účinnosť, plná automatizácia a štandardizovaný pracovný postup laboratóriám umožnia konsolidovať a štandardizovať širokú škálu molekulárnych testov pre vytvorenie programov, ktoré spĺňajú súčasné aj budúce klinické potreby.

O spoločnosti BD Spoločnosť BD vyvíjajúca zdravotnícke zariadenia s celosvetovým pôsobením a vedúcim postavením na trhu vytvára, vyrába a predáva zdravotnícke zariadenia, nástrojové systémy a činidlá. Cieľom spoločnosti je zlepšovať zdravie ľudí na celom svete. Spoločnosť BD sa zameriava na zdokonalenie distribúcie liekov, zvýšenie kvality a rýchlosti pri diagnostikovaní chorôb a rakoviny a podporu výskumu, vývoja a výroby nových liekov a vakcín. Činnosti spoločnosti BD slúžia ako nástroj v boji proti mnohým najzávažnejším svetových ochoreniam. Bola založená roku 1897 a jej hlavné sídlo je v Franklin Lakes, New Jersey. Spoločnosť BD zamestnáva takmer 30 000 pracovníkov vo viac ako 50 krajinách po celom svete. Spoločnosť poskytuje služby zdravotníckym inštitúciám, výskumným pracoviskám v oblasti zdravotníctva, klinickým laboratóriám, farmaceutickému priemyslu či širokej verejnosti. Viac informácií nájdete na stránke www.bd.com.

O spoločnosti Diagenode Spoločnosť Diagenode (http://www.diagenodediagnostics.com) vyvíja a predáva inovatívne zdravotnícke nástroje a systémy pre epigenetiku a molekulárnu diagnostiku a tiež má vedúce postavenie na trhu. Spoločnosť Diagenode vyvíja nové produkty pre diagnostiku infekčných ochorení, ale poskytuje tiež komplexné riešenia pre výskum v oblasti epigenetiky. Medzi zákazníkov spoločnosti Diagenode patria dôležití výskumníci v oblasti epigenetiky, akademické inštitúcie, spoločnosti pôsobiace v oblasti molekulárnej diagnostiky, farmaceutiky a biotechnológie. Výrobky spoločnosti Diagenode poskytujú zákazníckom najvyššiu kvalitu a výkon a vedcom umožňujú dosahovať konzistentné a dôležité výsledky pri rozumných nákladoch.

[i] http://www.itc.nl/library/papers_2012/msc/gfm/netsanet.pdf

[ii] http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6128a1.htm

[iii] http://www.medscape.com/viewarticle/482815_3

[iv] http://www.dhs.wisconsin.gov/immunization/pdf/parapertussis.pdf

Kontakty:

Jamie Yacco Vzťahy s verejnosťou BD +1-201-847-4796 Jamie_Yacco@bd.com

Jean-Marie Hoornaert Predaj a marketing Diagenode +32-4-364-20-50 jean-marie.hoornaert@diagenode.com

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring