OTS: Popredný distribútor potravín na rumunskom trhu, spoločnosť DRIM ...

TASR, 22. decembra 2023 13:47

OTS: Popredný distribútor potravín na rumunskom trhu, spoločnosť DRIM Daniel Distributie FMCG, sa pridáva do skupiny Żabka Group

Skupina Żabka Group, pripomínajúca si svoje 25. výročie, dokončila akvizíciu väčšinového podielu, vytvoreného v spolupráci s jedným z popredných hráčov v oblasti distribúcie rýchloobrátkového spotrebného tovaru v Rumunsku, spoločnosťou DRIM Daniel Distributie. Transakcia je predmetom obvyklých regulačných schválení.

POZNAŇ, Poľsko 22. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Skupina Żabka Group, so svojimi viac ako 10 000 obchodmi, dodávkami do domu, digitálnymi riešeniami a poskytovaním služieb pre viac ako 3 milióny zákazníkov denne, predstavuje popredné meno v oblasti moderného spotrebného tovaru po celej Európe.

FOTO Żabka Group

Vstup skupiny Żabka Group na rumunský trh je výsledkom neustáleho vývoja konceptu v oblasti spotrebného tovaru a ekosystému s potenciálom expandovať na európske trhy. Medzinárodné expandovanie sa spája s komplexnou stratégiu rastu, ktorú Skupina prijala v roku 2021. Po získaní regulačných schválení od rumunských orgánov , čo sa týka transakcie, bude prioritou pokračovať v zrýchlenom vývoji spoločnosti DRIM, poháňanom kombináciou silného postavenia DRIM na trhu s odbornými znalosti z oblasti maloobchodu spotrebného tovaru a finančnou silou skupiny Żabka Group.

„Budujeme partnerstvo so spoločnosťou, ktorá profituje z obrovskej dôvery svojich obchodných partnerov a zákazníkov na domácom trhu, no zároveň rastie dodržiavajúc štandardy, ku ktorým sme sa v spoločnosti Żabka zaviazali. V našich plánoch máme zakotvené zdieľané hodnoty, vzájomný rešpekt a dôveru prameniacu z pevného základu pre strategické partnerstvo a ambiciózne projekty. Posledné štvrťstoročie sme v Poľsku venovali dynamickému rastu a dnes sa púšťame do ďalšej fázy, ktorá zahŕňa spúšťanie prevádzok na novom európskom trhu," hovorí Tomasz Suchański, generálny riaditeľ skupiny Żabka Group.

Vývoj smerujúci k rastu a potenciál budúceho rozvoja rumunského trhu spolu so spotrebiteľským profilom podobným poľskému stavia Rumunsko do polohy prirodzeného geografického smerovania pre expandovanie Skupiny. Tento prelomový krok nasleduje po hĺbkovej analýze rumunského trhu a štúdiách o lokálnych spotrebiteľských preferenciách. Skupina Żabka Group získa prostredníctvom operatívnej prítomnosti na tomto trhu znalosti a skúsenosti, ktoré jej umožnia prijímať informované rozhodnutia o potenciálnych budúcich investíciách v Rumunsku a výbere vhodných oblastí rozvoja zo širokého portfólia Skupiny.

„Toto je strategická investícia, ktorá poskytuje celej Skupine jedinečnú perspektívu pre budúci rozvoj a prístup na nový trh prostredníctvom partnerstva s jedným z najväčších miestnych distribútorov produktov v oblasti rýchloobrátkového spotrebného tovaru. Partnerstvo so spoločnosťou DRIM bezpochyby prispeje k zvyšovaniu nášho potenciálu poskytovať inovatívne riešenia našim zákazníkom a partnerom, umožňovať budúcu diverzifikáciu našich prevádzok a zabezpečovať ďalší rast," poznamenáva Tomasz Blicharski, podpredseda správnej rady, výkonný riaditeľ Żabka Future/EVP.

„Ja a moja rodina sme veľmi nadšení naším partnerstvom so skupinou Żabka Group. Sme presvedčení, že je to krok, ktorý posunie našu organizáciu na ďalšiu úroveň. Základ tohto partnerstva je veľmi pevný, pretože zdieľame veľmi podobné hodnoty, nadväzujeme na príležitosti na rumunskom trhu a poháňa nás nadšenie potrebné na realizovanie týchto príležitostí.

V našom rozhodovaní o vytvorení partnerstva so skupinou Żabka veľmi silno zavážili obrovské možnosti, ktoré sú k dispozícii pre naše kľúčové zainteresované strany: zákazníkov, zamestnancov a dodávateľov," uvádza Radu Trandafir, strategický manažér spoločnosti DRIM Daniel Distributie FMCG.

DRIM Daniel Distributie je rodinný podnik s rozsiahlymi skúsenosťami v odvetví, ktorý sa teší značnému rešpektu v Rumunsku a v súčasnosti je pod vedením druhej generácie nástupcov jeho zakladateľov. V priebehu takmer 30-ročného fungovania firma vybudovala modernú logistickú infraštruktúru a upevnila svoju pozíciu spoľahlivého partnera u dodávateľov a majiteľov tradičných obchodov. Výsledkom je, že sa stala jednou z najväčších distribučných sietí s produktmi v oblasti rýchloobrátkového spotrebného tovaru na lokálnom trhu. Zamestnáva viac ako 800 osôb a zásobuje okolo 12 000 tradičných maloobchodov.

Maloobchodná značka Żabka bola založená v roku 1998. Od roku 2021 spoločnosť funguje ako skupina Żabka Group a tvoria ju tri hlavné obchodné jednotky: Żabka Polska, Żabka Digital a Żabka Future, podporované tímom pre strategické riadenie, ktorý stanovuje spotrebiteľské, personálne a finančné stratégie. Żabka Polska sa aj naďalej po 25 rokoch zameriava na maloobchodné prevádzky a primárne zodpovedá za prevádzkové a obchodné aspekty Skupiny vrátane riadenia a vývoja siete obchodov moderného spotrebného tovaru a celoštátnej logistickej siete Skupiny. Cieľom Żabka Future je vytvárať nové obchody na podporu rozvoja Skupiny. Żabka Digital je naproti tomu zodpovedná za urýchľovanie budovania najvyspelejších digitálnych ekosystémov v oblasti spotrebného tovaru a hľadanie synergií medzi zrelými digitálnymi podnikmi v našom portfóliu prostredníctvom technológií. Skupina strategicky rozvíja svoje zodpovednosti integrovaním environmentálnych, sociálnych faktorov a faktorov správy do obchodnej stratégie. Żabka Group sa v rámci svojej stratégie udržateľnosti zaviazala v oblastiach ako je správna výživa, služby uľahčujúce udržateľný život, rozvoj podnikania, posilňovanie organizačnej kultúry, správa a riadenie spoločnosti, obehovosť a dekarbonizácia. Odkaz na správu o zodpovednosti z roku 2022: https://zabkagroup.com/esg/

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2306330/Zabka_Group_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2306331/Zabka_Group_2.jpg

Tlačová kancelária spoločnosti Żabka v Poľsku: biuro.prasowe@zabka.pl, +48514877509

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring