OTS: Predseda KDH J. Figeľ na summite EPP v Bruseli

TASR, 14. marca 2013 16:30

Bratislava 14. marca (TASR-OTS) - Predseda KDH Ján Figeľ sa dnes v Bruseli zúčastňuje na summite hláv štátov a vlád a lídrov strán združených v rámci Európskej ľudovej strany (EPP). Rokovanie sa zaoberá hlavne ekonomicko-sociálnymi otázkami. EPP očakáva, že dohoda o viacročnom finančnom rámci 2014-2020 bude dosiahnutá počas írskeho predsedníctva napriek momentálne rozpornej pozícii EP.

V očakávaní rozhodnutí ER Ján Figeľ povedal, že oslabenie konsolidačného úsilia kvôli problémom v niektorých štátoch by bolo zlým rozhodnutím. "Finančné trhy boli stabilizované práve vďaka prijatiu spoločných účinných opatrení. Treba ich však dôveryhodne realizovať, nie odkladať či revidovať. Ale konsolidácia nemôže byt robená proti logike ozdravovania hospodárskeho rastu, dokonca nerozumným oslabovaním zamestnanosti," povedal Ján Figeľ.

Podľa José Manuela Barrosa tu môžu napomôcť projekty v rámci Iniciatívy zamestnanosti mladých. Rokovanie lídrov EPP sa venuje aj povolebnej situácii v Taliansku a na Cypre a príprave európskych volieb 2014.

Kontakt: Matej Kováč hovorca KDH Tel: 5823 3422 Fax: 5823 3434 E-mail: tlacove@kdh.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring