OTS: Predseda KDH J. Figeľ v sídle Európskej komisie v Bruseli

TASR, 14. marca 2013 18:10

Bratislava 14. marca (TASR-OTS) - Podpredseda NR SR a predseda KDH Ján Figeľ v rámci návštevy Bruselu rokoval dnes v sídle Európskej komisie aj o situácii v rámci Programu potravinovej pomoci. Tento program dlhodobo realizuje EÚ v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky, ktorú dnes v Komisii reprezentuje rumunský komisár Dacian Ciolos. Tato podpora bola na Slovensku realizovaná naposledy v roku 2011 za vlády I. Radičovej. Vyše 400 tisíc ľudí bolo podporených potravinami v celkovej hodnote 5 miliónov €.

"Program bol vtedy kritizovaný a dehonestovaný opozičnou stranou SMER ako nenáležitý našim pomerom. Bolo to na škodu. Rovnako je chybou, že v minulom a súčasnom roku tento program na Slovensku nepokračuje. Treba urobiť všetky kroky k obnoveniu našej účasti. Ľudia si túto možnosť cenili, iné štáty, silné ekonomiky na nej participujú," uviedol dnes predseda KDH Ján Figeľ.

Podľa Jána Figeľa by slovenská vláda mala už teraz v predstihu rokovať s Komisiou a urobiť všetky potrebné kroky pre obnovu slovenskej účasti na Programe potravinovej pomoci pre núdznych ľudí od roku 2014. Podľa EK tento program prechádza spod poľnohospodárskej pod sociálnu politiku na základe zmeny jeho právneho základu. Sociálna agenda je dnes v kompetencii maďarského komisára Lászlo Andora.

Kontakt: Matej Kováč, hovorca KDH, Tel: 5823 3422, Fax: 5823 3434, E-mail: tlacove@kdh.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring