OTS: Predseda KDH Ján Figeľ na poslednej rozlúčke s Wilfriedom Martensom

TASR, 18. októbra 2013 14:11

Bratislava 18. októbra (TASR-OTS) - V sobotu 19. októbra sa predseda KDH a podpredseda NR SR Ján Figeľ zúčastní na poslednej rozlúčke s dlhoročným premiérom Belgicka a predsedom Európskej ľudovej strany Wilfriedom Martensom v belgickom Gente. Martens bol zakladateľom Európskej ľudovej strany, ktorá je v súčasnosti reprezentovaná aj najväčšou poslaneckou frakciou v Európskom parlamente. Jej dlhoročným, plnoprávnym členom je aj KDH.

"Martens bol lídrom nielen pre Belgicko, ale aj pre Európu, bol obdivuhodne angažovaný a energický v zápase za hodnoty slobody, demokracie a kresťanskej demokracie vo svete. Bol hlboko presvedčený o prínose a nevyhnutnosti európskej integrácie. Spolu s Helmutom Kohlom a Francoisom Mitterandom patril k autorom Maastrichtskej zmluvy a zakladateľom Európskej únie" povedal o Martensovi Figeľ.

Od deväťdesiatych rokov sa s ním Ján Figeľ pravidelne stretával na rôznych fórach a podujatiach, hlavne na pôde Európskej únie kresťanských demokratov (EUCD) a Európskej ľudovej strany (EPP). Martens výrazne napomáhal historickému rozšíreniu EÚ v roku 2004. Viackrát navštívil Slovensko, naposledy v minulom roku, keď sa zúčastnil ako hosť na oslavách 22. výročia založenia KDH. Ján Figeľ vnímal Wilfrieda Martensa nielen ako kolegu, ale aj ako osobného priateľa na ceste európskej integrácie a spolupráce. 

Matej Kováč Hovorca KDH

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring