OTS: Predstavujeme Lucid Gravity: novú definíciu pojmu Electric SUV

TASR, 20. novembra 2023 10:11

• Nový Lucid Gravity predznamenáva začiatok novej éry elektrických športových úžitkových vozidiel Sport Utility Vehicles: nevídanej kombinácie doteraz nevídaných vlastností v jednom vozidle s predpokladaným dojazdom viac než 440 míľ1.

• Inovácie Lucid v technológii a vybavení EV, prinášajú rozsiahly luxusný interiér až pre sedem dospelých osôb a ich výbavu, bez obrovského exteriéru a slabej manévrovateľnosti, ktoré sa často spájajú s tradičnými trojradovými vozidlami plnej veľkosti SUV vozidiel.

• Vďaka úplne novej platforme SUV a novej generácii oceňovaného vlastného elektrického pohonu Lucid, poskytne Gravity vzrušujúci zážitok z jazdy.

• Spoločnosť Lucid preukázala svoje schopnosti pri výrobe výnimočného, uznávaného luxusného elektrického sedanu; teraz Gravity otvára Lucid cestu na oveľa väčší trh SUV.

• Lucid Gravity prichádza koncom roka 2024. Rovnako ako v prípade Lucid Air, aj ceny za Gravity budú začínať pod 80,000 $2.

Newark 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Lucid Group, Inc. (NASDAQ: LCID), všeobecne uznávaný za zvyšovanie latky v oblasti luxusných elektrických vozidiel s oceneným modelom Lucid Air, držiteľom ocenenia 2023 World Luxury Car Award, opäť charakterizuje dokonalosť odhalením nového prelomového Lucid Gravity, luxusného elektrického SUV. Vysokoočakávaný model Lucid Gravity SUV vychádza z inovácií, ktoré sa prvýkrát objavili v sedane Lucid Air, a vytvára luxusné elektrické vozidlo SUV bez kompromisov: vysokovýkonné vozidlo s priestorom až pre sedem dospelých osôb a ich výbavu, s predpokladaným dojazdom presahujúcim 440 míľ 1. Lucid Gravity SUV bude mať verejnú premiéru dnes počas autosalónu v Los Angeles a vyrábať sa začne koncom roka 2024.

„Gravity SUV predstavuje významný krok vpred pre Lucid špičkovú technológiu a dizajn. Zákazníci tu nájdu nevídanú kombináciu priestoru a manévrovateľnosti, luxusu a všestrannosti, ktoré sú bezproblémov zabudované do jedného pozoruhodného vozidla s jazdnými zážitkami a dojazdom pravého Lucid," povedal Peter Rawlinson, generálny riaditeľ a technický riaditeľ spoločnosti Lucid. „Inovačná patentovaná technológia hnacieho ústrojenstva pre elektromobily Lucid a náš holistický prístup ku konštrukcii vozidiel už umožnili sedanu Air predefinovať to, čo sa považovalo za možné v prípade luxusného športového sedanu. Vďaka Gravity sa tieto inovácie rozvíjali a naša technológia novej generácie sa uplatňuje s ešte väčším efektom, výsledkom čoho je elektrické SUV, ktoré dokáže dosiahnuť dojazd viac než 440 míľ1 s batériovým blokom o niečo väčším než polovica veľkosti niektorých našich konkurentov v oblasti výroby akumulátorov."

Gravity Design: Rovnováha formy a funkčnosti

„V spoločnosti Lucid veríme v posúvanie hraníc dizajnu. Vychádzali sme z tohto presvedčenia, aby sme maximalizovali priestrannosť, aerodynamickú účinnosť a úžitkovosť, čoho výsledkom je elektrické SUV s doteraz nevídanou kombináciou vlastností," povedal Derek Jenkins, senior viceprezident pre dizajn a značku spoločnosti Lucid. „Či už ide o SUV vozidlo na prepravu nákladu na rodinné kempovanie alebo o veľkopriestorové vozidlo na dlhé trasy, ktoré prekonáva stovky kilometrov medzi zastávkami, Gravity je navrhnutý tak, aby bol všestranný. Výsledkom snahy nášho tímu o vytvorenie SUV, ktoré dokonale spája formu a funkčnosť, je vozidlo, ktoré je vizuálne nápadné, neuveriteľne všestranné a poskytuje vyšší zážitok z luxusnej jazdy."

Spoločnosť Lucid sa usilovala o dokonalý dizajn, priestranný interiér a všestrannosť, vďaka čomu sa vozidlo Gravity odlišuje od konkurencie. Dizajn exteriéru Gravity svedčí o prepojení estetiky a praktičnosti. Zameranie na účinnosť viedlo k cieľovému koeficientu odporu vzduchu menšiemu než 0,243, čo je aerodynamický profil, ktorý medzi inými trojradovými vozidlami SUV nemá konkurenciu. Vďaka impozantnému výzoru, ktorý podporuje výrazný batožinový priestor, elegantný profil, predĺžená kabína, výrazné bočnice a športový zadný spojler, prezentuje Gravity svoju schopnosť plniť rozmanité potreby každodenného vodiča.

V interiéri zaujme Gravity veľkým a flexibilným priestorom pre batožinu. Kabína ponúka priestranné sedadlá, pričom druhý a tretí rad sedadiel sa dá sklopiť do roviny a vznikne tak viac ako 112 kubických stôp celkového využiteľného batožinového priestoru, čo predstavuje bezproblémovú kombináciu pohodlia a objemu batožinového priestoru. Posuvné sedadlá v druhom rade sú kombinované s integrovanými praktickými stolíkmi, ktoré zvyšujú komfort na zadných sedadlách. Pozoruhodný priestor na nohy sa prenáša až do tretieho radu, čo umožňuje pohodlnú konfiguráciu pre sedem cestujúcich, takže je ideálnym vozidlom na každé dobrodružstvo.

Gravity predstavuje definitívnu evolúciu užívateľského rozhrania s názvom Clearview Cockpit od spoločnosti Lucid, ktoré je vybavené intuitívnym zakriveným a neprerušovaným displejom OLED s uhlopriečkou 86 cm, ktorý sa vznáša nad inovatívnym novým volantom vozidla Gravity, dôsledne prispôsobeným zornému uhlu vodiča. V modeli Gravity sa vracia palubný panel Lucid s dotykovou lištou s rýchlym prístupom, ktorý je umiestnený vedľa novej sklenenej stredovej konzoly, ktorá sa elegantne otvára a poskytuje ďalší úložný priestor. Toto SUV vozidlo takisto predstavuje aj novú generáciu softvéru Lucid s online aktualizáciami, ktoré zabezpečujú neustále vylepšenie vozidla.

Výnimočný výkon športového vozidla a dojazd automobilu Lucid

Gravity sa začína úplne novou platformou, ktorá bola od základu vyvinutá ako športové SUV. Tá je plynulo integrovaná s novou generáciou vlastnej, ultrakompaktnej technológie pohonu Lucid vrátane najvýkonnejších elektromotorov vo výrobe na svete a evolúcie 900-voltovej elektrickej architektúry. Gravity je nielen luxusné SUV, je to výkonný automobil, ktorý zrýchli z 0 na 100 km/h za menej než 3,5 sekundy a zároveň poskytuje značnú nosnosť viac ako 680 kg a ďalších 2 720 kg ťažnej kapacity4.

S modelom Gravity sa výkonnosť rozširuje aj mimo spevnených ciest, pretože Lucid predstavuje vylepšenú voliteľnú výbavu vzduchového odpruženia Zero Gravity, ktoré sa automaticky prispôsobuje rôznym potrebám terénu a zabezpečuje plynulú a pohodlnú jazdu na akomkoľvek povrchu. Manuálne nastavenie tiež ponúka možnosť zvýšiť vozidlo Gravity na maximalizáciu terénnych schopností alebo ho znížiť na maximalizáciu výkonu a dojazdu.

„Filozofia dizajnu a inžinierstva spoločnosti Lucid vždy uprednostňovala robiť viacej za menej. Gravity uplatňuje tento princíp, aby zákazníkom ponúkol viac toho, čo potrebujú – viac priestoru, viac úžitkovej hodnoty a dlhší dojazd – a zároveň sa vyhol prebytočným batériovým článkom, vyšším nákladom na obstaranie a zbytočnej hmotnosti," povedal Eric Bach, senior viceprezident pre produkty a hlavný inžinier spoločnosti Lucid. „Veríme v posúvanie hraníc toho čo je možné a vďaka batériám, ktoré sú približne o polovicu menšie ako u niektorých konkurentov, je Gravity ekologické, všestranné elektrické vozidlo s duchom superauta."

Gravity SUV nie je iba efektívne; stanovuje nové normy pre SUV vozidlá s menšou, ľahšou a udržateľnejšou batériou, pričom ponúka výnimočný dojazd, ktorý by mal podľa prognóz presiahnuť 440 míľ. Gravity využíva vývoj renomovanej architektúry spoločnosti cez 900 V a ultrarýchleho nabíjania, vďaka čomu je jedným z najrýchlejších systémov nabíjania elektromobilov na svete. Zákazníci si môžu pridať až 200 míľ dojazdu za približne 15 minút5, čo zaručuje pohodlie a minimálne prestoje počas dlhých ciest. Lucid Gravity stanovuje nové meradlo pre SUV a dokazuje, že efektívnosť, luxus a vysoký výkon môžu existovať súčasne.

„Gravity dopraví našich zákazníkov ďalej s menším množstvom batérií, a teda s menšou spotrebou drahocennej energie," dodal Rawlinson. „Menšie, ľahšie a technologicky dokonalejšie batérie znamenajú menej vzácnych kovov a minerálov, menej energie na nabíjanie, menej spotrebovanej elektrickej energie, menší tlak na elektrickú sieť a nižšiu hmotnosť a väčšiu dynamiku vozidla. Keď hovoríme, že sme tu, aby sme rozvíjali technológiu, myslíme tým práve toto – ide o skutočnú udržateľnosť v praxi."

Zákaznícka spokojnosť s Gravity: Viac než povrchový luxus Pocit luxusu v Gravity vozidle je výnimočný, navrhnutý pre telo aj myseľ. Každý aspekt stránky Gravity, od starostlivo vybraných materiálov, výnimočného dizajnu a povrchovej úpravy až po premyslené detaily, bol vytvorený s udržateľným zámerom a s ohľadom na životné prostredie. Okrem toho celkový pocitový dojem neuspokojuje len bezprostredné zmysly, ale uprednostňuje aj pohodu. Zavedením interaktívnych funkcií pre pohodu, ako sú Lucid Sanctuary a Lucid Spaces, sa každý zážitok v Gravity posúva na novú úroveň. Lucid Sanctuary je revolučný súbor zážitkov starostlivo navrhnutý tak, aby vám priniesol pohodu a pokoj na cestách, či už ste na ceste alebo stojíte na nabíjacej stanici. Pomocou Lucid Spaces, jediným ťuknutím premeníte kabínu na oázu pokoja a vodič sa ponorí do upokojujúcej atmosféry miest, ako je jazero Tahoe alebo Joshua Tree. Lucid tiež spolupracuje s odborníkmi Meditopia, aby ponúkla zážitok z meditácie pod vedením sprievodcu, ktorý poskytuje osobný priestor na otvorenú myseľ bez toho, aby ste museli vystúpiť z vozidla.

Cena a dostupnosť

So zameraním sa na poskytovanie najpokročilejších technológií a najlepšieho pocitu z elektromobilov čo najširšiemu publiku, bude mať Gravity konkurencieschopnú cenu v kategórii prémiových SUV plnej veľkosti s očakávanou počiatočnou cenou pod 80,0002 $. Očakáva sa, že výroba sa začne koncom roka 2024. Zákazníci, ktorí majú o Lucid Gravity záujem, sa môžu zaregistrovať na www.lucidmotors.com/gravity. *Gravity je vo fáze predvýroby a uvedené špecifikácie vozidla sa môžu zmeniť.

O spoločnosti Lucid Group

Poslaním spoločnosti Lucid je inšpirovať k prijatiu udržateľnej energie vytváraním pokročilých technológií a najpôsobivejších luxusných elektrických vozidiel zameraných na zákaznícku spokojnosť. Prvé vozidlo spoločnosti Air je najmodernejší luxusný sedan s dizajnom California-inspired. Lucid Air Grand Touring má podľa oficiálnych odhadov EPA dojazd 516 míľ. V súčasnosti prebiehajú dodávky servera Lucid Air zákazníkom v USA, Kanade, Európe a na Blízkom východe, ktoré sa montujú v továrňach spoločnosti Lucid v Casa Grande v Arizone a v King Abdullah Economic City (KAEC) v Saudskej Arábii.

Kontakty pre médiá

media@lucidmotors.com

Ochranné známky

Toto vyhlásenie obsahuje ochranné známky, značky služieb, obchodné názvy a autorské práva spoločnosti Lucid Group, Inc. a jej dcérskych spoločností a iných spoločností, ktoré sú majetkom príslušných vlastníkov.

Výhľadové vyhlásenia Toto oznámenie obsahuje „výhľadové vyhlásenia" v zmysle ustanovení „právnej istoty" zákonov Spojených štátov amerických o reforme súdnych sporov týkajúcich sa súkromných cenných papierov z roku 1995. Výhľadové vyhlásenia možno identifikovať použitím slov ako „odhad", „plán", „projekt", „prognóza", „zámer", „bude", „očakávať", „predvídať", „veriť", „usilovať sa", „cieľ", „pokračovať", „mohol", „môže", „mohol by", „možné", „potenciálne", „predvídať" alebo iných podobných výrazov, ktoré predpovedajú alebo naznačujú budúce udalosti alebo trendy, alebo ktoré nie sú vyhláseniami o historických skutočnostiach. Tieto výhľadové vyhlásenia zahŕňajú okrem iného vyhlásenia týkajúce sa plánov a očakávaní v súvislosti s Lucid Gravity vrátane ceny, načasovania výroby, účinnosti a výkonu, dojazdu a rýchlosti nabíjania, funkcií, technických údajov, potenciálneho vplyvu na trhy, softvéru Lucid a prísľubu Lucid technológie. Tieto vyhlásenia sú založené na rôznych predpokladoch, ktoré sú alebo nie sú uvedené v tomto oznámení a na súčasných očakávaniach vedenia spoločnosti Lucid. Tieto výhľadové vyhlásenia nemajú slúžiť ako záruka, uistenie alebo konečné vyhlásenie o skutočnosti alebo pravdepodobnosti, a žiaden investor sa na ne nesmie spoliehať. Skutočné udalosti a okolnosti je ťažké alebo nemožné predvídať a môžu sa od týchto výhľadových vyhlásení líšiť. Mnohé skutočné udalosti a okolnosti sú mimo kontroly Lucid. Tieto výhľadové vyhlásenia podliehajú mnohým rizikám a problematickosti, vrátane faktorov uvedených pod nadpisom „Rizikové faktory" v časti II, bod 1A štvrťročnej správy spoločnosti Lucid na formulári 10-Q za štvrťrok končiaci 30. septembra 2023, ako aj v ďalších dokumentoch, ktoré spoločnosť Lucid predložila alebo predloží Komisii pre cenné papiere a burzy. Ak sa niektoré z týchto rizík naplní alebo sa predpoklady Lucid ukážu ako nesprávne, skutočné výsledky sa môžu podstatne líšiť od výsledkov, ktoré vyplývajú z týchto výhľadových vyhlásení. Môžu existovať ďalšie riziká, ktoré spoločnosť Lucid v súčasnosti nepozná alebo ktoré Lucid v súčasnosti považuje za nepodstatné a ktoré by tiež mohli spôsobiť, že skutočné výsledky sa budú líšiť od výsledkov uvedených vo výhľadových vyhláseniach. Okrem toho výhľadové vyhlásenia odrážajú očakávania, plány alebo prognózy budúcich udalostí a názorov spoločnosti Lucid, ku dňu vydania tohto oznámenia. Spoločnosť Lucid predpokladá, že následné udalosti a vývoj spôsobia, že sa hodnotenia spoločnosti Lucid budú meniť. Hoci sa spoločnosť Lucid môže rozhodnúť tieto výhľadové vyhlásenia v budúcnosti aktualizovať, spoločnosť Lucid sa výslovne zrieka akejkoľvek povinnosti tak spraviť. Na tieto výhľadové vyhlásenia by sa nemalo spoliehať, že predstavujú hodnotenie Lucid k akémukoľvek dátumu po dátume tohto oznámenia. Preto by sa na výhľadové vyhlásenia nemalo príliš spoliehať.

1 Odhad výrobcu pre najvyššiu výbavu; dojazd a výkon batérie sa líšia v závislosti od teploty, jazdných návykov, nabíjania a stavu batérie a skutočné výsledky sa môžu líšiť.

2 Ceny len pre americký trh. Bez dane, názvu, licencie, voliteľných možností, cieľových a iných poplatkov. Ceny sa môžu meniť.

3 Na základe predvýrobnej špecifikácie pri 155 mm jazdnej výške; zmena je možná.

4 Projekcia výrobcu pre najvyššiu výbavu; náklad, hmotnosť interiéru a výbava vozidla ovplyvňujú ťažnú kapacitu.

5 Po pripojení k 350 kW rýchlonabíjačke DC. Skutočné sadzby sa budú líšiť v závislosti od vybavenia vozidla a podmienok nabíjania.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278188/Lucid_Group_Lucid_Gravity_dashboard.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278189/Lucid_Group_Lucid_Gravity_Electric_SUV.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278190/Lucid_Group_Lucid_Gravity_all_new.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2278192/Lucid_Group_Lucid_Gravity_interior.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1080273/LucidMotors_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring