OTS: Premiéra čínskej ľudovej tanečnej drámy ...

TASR, 27. septembra 2023 10:39

OTS: Premiéra čínskej ľudovej tanečnej drámy "Mulan" v Spojených štátoch

Ningbo 27. septembra (TASR/OTS) - Večer 23. septembra miestneho času v Spojených štátoch amerických sa vo Wangovom divadle Bochovho centra v Bostone v Spojených štátoch amerických uskutočnil ohromujúci debut čínskej hrdinky Hua Mulan, ktorá "vytancovala" klasickú legendu a zároveň "vytancovala" nový fenomén kultúrnej výmeny. V priemere každých 10 minút celé publikum prepuklo v potlesk! Ide o prvé predstavenie čínskej ľudovej tanečnej drámy "Mulan" v Spojených štátoch, ktoré zaujalo mnoho zámorských divákov. Viac ako 50 hercov a herečiek sprostredkovalo divákom jedinečné orientálne čaro svojimi majestátnymi a nádhernými tanečnými pohybmi. Keď herci a herečky vystúpili, potlesk a ovácie trvali 15 minút, čo dostatočne vyjadrovalo nadšenie a lásku viac ako 1 600 divákov k čínskemu umeniu.

Na predstavenie sa prišli pozrieť a vysoko ho ohodnotili Huang Ping, generálny konzul Číny v New Yorku, Shang Jiyuan, kultúrny poradca generálneho konzulátu Číny v New Yorku, Michael Thomas, predseda Komisie pre vyššie vzdelávanie v Novom Anglicku v USA, Tweed Roosevelt, predseda Inštitútu Theodora Roosevelta na Univerzite Long Island, a ďalší hostia.

Huang Ping povedal: "Toto nie je len predstavenie, ale most, ktorý spája srdcia ľudí v Číne a Spojených štátoch a podporuje bilaterálne výmeny." Tweed Roosevelt z rodiny Rooseveltovcov naopak zvolal: "Je to úžasné predstavenie!"

Mulan je svetoznáme čínske kultúrne duševné vlastníctvo. Americkému publiku nie je postava Mulan cudzia. Už v roku 1998 spoločnosť Disney natočila animovaný film "Mulan". V roku 2020 bol celosvetovo uvedený hraný film "Mulan" od spoločnosti Disney.

Tanečná dráma "Mulan", ktorá spája najlepší čínsky domáci tvorivý tím, vznikla v koprodukcii skupiny Ningbo Performance & Arts Group, Čínskej národnej opery a okresnej samosprávy Huangpi v meste Wuhan, a získala "cenu Lotus", ktorá predstavuje najvyššie čínske ocenenie v oblasti tanečného umenia. Dráma mala premiéru v Čínskom národnom centre múzických umení v roku 2017 a odvtedy odohrala takmer 100 predstavení po celej Číne a teraz bude mať šesť po sebe nasledujúcich predstavení v Bostone a Washingtone. "Hoci bolo fyzicky vyčerpávajúce prekonať jet lag a ďalšie faktory, ľudia boli veľmi nadšení. Nečakal som, že americké publikum bude také nadšené." Hao Ruoqi, ktorá si zahrala úlohu Mulan, povedala.

Rick, jeden z bostonských divákov si prišiel predstavenie pozrieť so svojou manželkou. Povedal: "Úroveň tanečníkov je príliš vysoká! Aj kostýmy a scénografia hercov a herečiek sú veľmi čínske." Steve, jeden z divákov, povedal: "Sekvencia predstavenia Mulan, ktorá ide do vojny, bola brilantná a zaslúži si plné odporúčanie. Tanečná dráma vyjadruje túžbu po mieri, ktorý je spoločnou snahou ľudstva."

Za zmienku stojí, že priemer 15 metrov vážiaci 7 ton "kruhovej točne" na javisku prekonáva časové a priestorové obmedzenia a vytvára viac scén na jednom javisku. "Bol som v Číne, čínska história a kultúra je hlboká, v mojom dojme je Mulan veľmi tradičná, nečakal som, že scéna tejto tanečnej drámy je taká moderná!" Michael Thomas povedal reportérovi.

Lin Hong, predseda spoločnosti Ningbo Performance & Arts Group, povedal: "Ningbo sa nachádza vedľa Šanghaja a je dôležitým prístavným mestom v Číne a v posledných rokoch tu vzniklo veľa krásnych diel. Dúfam, že toto predstavenie zohrá pozitívnu úlohu pri výmene a vzájomnom uznávaní civilizácií medzi Čínou a Spojenými štátmi."

Kontaktná osoba pre rukopisy: Li Xiaohang

Kontaktné informácie: 0086-13857875695

Kontakt Email: 406555375@qq.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring