OTS: Preprava plynu z Ukrajiny

TASR, 12. novembra 2013 10:14

Bratislava 12. novembra (TASR-OTS) - V súvislosti s medializovaným zastavením odberu ruského plynu zo strany Ukrajiny a otázkami slovenských novinárov si vás dovoľujeme informovať, že spoločnosť Eustream nezaznamenala v slovenskej prepravnej sieti znížený prietok plynu na hraniciach s Ukrajinou. Preprava momentálne beží v štandardnom režime, v objeme obvyklom na dané ročné obdobie.

V prípade zastavenia dodávok plynu z Ukrajiny, spoločnosť Eustream je vďaka prijatým opatreniam pripravená okamžite presmerovať prepravnú sieť a začať realizovať reverzný chod zo západu na východ. Eustream môže počas celej doby odstávky prepravovať plyn z Českej republiky (Lanžhot), z Rakúska (Baumgarten) a v prípade záujmu aj z domáceho obchodného bodu. Prepravná sieť dokáže "pretlačiť" plyn v reverznom toku cez celé územie Slovenska až do Veľkých Kapušian, prípadne aj na Ukrajinu.

Vahram Chuguryan, hovorca Eustream

eustream, a.s., Votrubova 11/A, 821 09 Bratislava tel. +421 (2) 6250 7134, vahram.chuguryan@eustream.sk, www.eustream.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring