OTS: Prezidentka ALLATRA diskutovala s pápežom Františkom o zmene ...

OTS, 1. júla 2024 13:13

OTS: Prezidentka ALLATRA diskutovala s pápežom Františkom o zmene klímy

Pápež prijal prezidentku ALLATRA na audiencii vo Vatikáne

VATICAN CITY 1. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pápež František prijal na súkromnej audiencii v Apoštolskom paláci vo Vatikáne významných vedcov a odborníkov z rôznych krajín a oblastí. Vybraní návštevníci boli účastníkmi trojdňovej medzinárodnej konferencie na tému „Generatívna umelá inteligencia a technokratická paradigma", ktorú organizovala Nadácia Centesimus Annus Pro Pontifice (CAPP) - pôsobiaca v rámci Štátneho sekretariátu Svätej stolice, vedená váženou predsedníčkou Dr. Annou Mariou Tarantola.

Medzi pozvanými hosťami boli Dr. A. Egon Cholakian, expert na národnú bezpečnosť, a washingtonský poradca pre vládne záležitosti Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA (a člen nadácie CAPP), Maryna Ovtsynova, prezidentka Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA.

Počas audiencie vo Vatikáne prezidentka ALLATRA predstavila pápežovi Františkovi klimatickú správu „O progresii klimatických katakliziem na zemi a ich katastrofálnych následkoch". V osobnom rozhovore nastolila otázku klimatických zmien ako globálneho problému a zdôraznila, že predstavujú jednu z najnaliehavejších výziev pre ľudstvo.

Pápež František počas rozhovoru pozorne počúval a s radosťou udelil Medzinárodnému spoločenskému hnutiu ALLATRA svoje požehnanie. Po skončení podujatia Maryna Ovtsynova osobne prijala požehnanie od Svätej stolice a pápeža Františka v tento významný deň pre organizáciu ALLATRA.

Okrem toho sa na medzinárodnej konferencii diskutovalo o technologických inováciách, ktoré majú formovať budúcnosť civilizácie.

Keďže budúcnosť ľudstva sa bude odohrávať na fronte technologických inovácií, pápež František uviedol: „Nesmieme si nechať ujsť príležitosť myslieť a konať novým spôsobom, rozumom, srdcom a rukami", aby sme „nasmerovali inovácie na konfiguráciu, ktorej stredobodom je prvenstvo ľudskej dôstojnosti." - cituje „Vatican News".

Počas podujatia sa v zásadnej diskusii s organizátormi konferencie Maryna Ovtsynova, prezidentka Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA, venovala naliehavým globálnym hrozbám pre slobodu a demokraciu. Pani Ovtsynova sa venovala prebiehajúcemu vyšetrovaniu nezákonného prenasledovania účastníkov ALLATRA vo viacerých krajinách s nízkym indexom demokracie. Konkrétne podrobne opísala, ako boli vystavení očierňovacej kampani, ktorú iniciovala ruská antikultová organizácia. Okrem toho spomenula, že k tejto hanobiacej kampani došlo nielen v Rusku, ale aj na Ukrajine, čo poukazuje na významný vplyv ruskej antikultovej organizácie na Ukrajinu.

Maryna Ovtsynova počas rozhovoru tiež nastolila problematiku toho, že antikultové organizácie, ktoré existujú v rozpore s demokratickými normami, vrhajú tieň na vieru a na to, čo predstavuje kresťanstvo - slobodu náboženstva a slobodu svedomia.

Počas audiencie 22. júna 2024 Maryna Ovtsynova vyjadrila úprimnú vďaku pápežovi Františkovi za jeho významný prínos ako zodpovedného a rozhodného vodcu v oblasti sociálnej integrácie Rímskokatolíckej cirkvi a za posilnenie jej úlohy v súčasnej sekulárnej spoločnosti. Zároveň mu poďakovala za jeho láskavosť, srdečnosť a podporu počas tejto výnimočnej chvíle pre ALLATRA.

Po rozhovore s hlavou katolíckej cirkvi sa pani Ovtsynova a Dr. Cholakian venovali niekoľkým neformálnym stretnutiam s ostatnými účastníkmi súkromnej audiencie v Apoštolskom paláci. Súčasťou týchto stretnutí boli aj diskusie s predstaviteľmi Vatikánu, v rámci ktorých sa riešili zásadné otázky týkajúce sa blízkej budúcnosti.

Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/2451871/ALLATRA_Pope_Francis_Maryna_Ovtsynova.jpg
Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/2451872/Vatican_ALLATRA_collage.jpg


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring