OTS: Prieskum organizácie IFOP pre spoločnosť ecorpStim

TASR, 28. marca 2013 14:45

PARÍŽ, 28. marec 2013 /PRNewswire/ - Zatiaľ čo diskusia o prechode na alternatívne zdroje energie je vo Francúzsku v plnom prúde a spôsob získavania bridlicového plynu vyvoláva rozpory, nový prieskum organizácie IFOP ukazuje, že 80 % tých, ktorí majú skúsenosti s bridlicovým plynom, by privítalo možnosť vyskúšať alternatívnu technológiu k hydraulickému lámaniu, najmä takú, ktorá by nevyžadovala vodu alebo použitie chemikálií.

Nový prieskum organizácie IFOP pre spoločnosť ecorpStim nazvaný 'Francúzi a bridlicový plyn' ukazuje, že povedomie verejnosti o bridlicovom plyne sa od posledného prieskumu organizácie IFOP, ktorý sa konal v septembri 2012, značne zvýšilo. Najmenej 53 % Francúzov uvádza, že o bridlicovom plyne počuli a vedia, čo to je (v porovnaní so 44 % v roku 2012).

Počas niekoľkých posledných mesiacov sa verejná mienka týkajúca sa bridlicového plynu vyvíjala. Aj keď sa stále spomína poškodzovanie životného prostredia v dôsledku hydraulického lámania, pozitívne výsledky používania bridlicového plynu jasne prevládajú. 71 % respondentov si myslí, že táto technológia by umožnila vytvorenie podstatného počtu pracovných miest, kým 59 % respondentov zastávalo názor, že by pomohla spotrebiteľom lepšie zvládnuť nárast ceny plynu.

I keď stále väčší počet Francúzov súhlasí s tým, že bridlicový plyn by mohol mať pozitívny vplyv na ekonomiku, 80 % respondentov hovorí, že sú si vedomí súvisiacich problémov a že podporujú vyskúšanie alternatívnej technológie, ktorá si nevyžaduje vodu alebo chemikálie. Podľa drvivej väčšiny respondentov by také riešenie umožnilo Francúzsku využívať výhody zásob bridlice bez poškodzovania životného prostredia.

Spoločnosť ecorpStim (eCORP Stimulation Technologies, LLC) bola založená v roku 2012 s cieľom poskytnúť európskym krajinám a tiež krajinám s obmedzenými vodnými zdrojmi alternatívne zdroje k hydraulickému lámaniu na základe čistého propánu a bez použitia chemikálií.

Stimulácia čistým propánom pre domácnosti je prvou skutočne čistou a funkčnou zelenou technológiou, ktorú je možné použiť na získavanie bridlicového plynu s veľmi malým dopadom na životné prostredie.

Spoločnosť ecorpStim úspešne vykonala svoju prvú stimuláciu pomocou čistého propánu v meste Eagle Ford v USA. Tento experiment je súčasťou série akcií spoločnosti ecorpStim na rozvoj trvalo udržateľného využívania bridlicového plynu s minimálnym dopadom na životné prostredie.

Metodika prieskumu

Prieskum sa konal pre spoločnosť ecorpStim. Na prieskume sa zúčastnilo 1508 jednotlivcov vybraných spomedzi obyvateľov Francúzska vo veku 18 a viac rokov. Pri tejto reprezentatívnej vzorke bolo použitých niekoľko kvót (pohlavie, vek, zamestnanie) a tiež rozdelenie podľa regiónov a kategórie mestských oblastí. Dopytovanie bolo vedené formou online dotazníkov (t. j. systém CAWI alebo Computer Assisted Web Interviewing – Online dopytovanie pomocou počítača). Dopytovanie sa konalo od 28. februára do 1. marca 2013.


Kontakty pre médiá:
ecorpStim
Nadège Chapelin
H&B Communication
Tel: +33(0)1-58-18-32-45
GSM: +33(0)6-82-92-94-42
Email: n.chapelin@hbcommunication.fr

IFOP
Jérôme Fourquet
01-45-84-14-44
jerome.fourquet@ifop.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

map jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring