OTS: Produkty „typu n" od JA Solar prešli ...

TASR, 24. novembra 2023 9:19

OTS: Produkty „typu n" od JA Solar prešli hodnotením EPD v Nórsku a Taliansku

Peking 24. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť JA Solar, popredný výrobca vysoko výkonných solárnych produktov, nedávno dosiahla ďalšie potvrdenie svojho úsilia o udržateľnosť úspešným ukončením hodnotenia v rámci vyhlásenia o environmentálnych vlastnostiach výrobku (Environmental Product Declaration – EPD) pre viaceré produktové rady prostredníctvom smerodajnej francúzskej inštitúcie Kapstan, čoho výsledkom je registrácia v systémoch EPD v Nórsku a Taliansku. Tento úspech dokazuje, že pokračujúca práca spoločnosti JA Solar v oblasti ekologického dizajnu, znižovania uhlíkovej stopy a udržateľných výrobných postupov naďalej získava dôležité overenie treťou stranou a zvyšuje vplyv a konkurencieschopnosť spoločnosti na trhu so špičkovými fotovoltickými zariadeniami (FV).

Ako environmentálne vyhlásenie typu III založené na norme ISO 14025 vychádza EPD z posudzovania životného cyklu (Life Cycle Assessment – LCA) a zverejňuje environmentálny vplyv výrobku alebo služby na aspekty vrátane neobnoviteľných zdrojov, ekosystémov a ľudského zdravia počas celého životného cyklu od získavania surovín, výroby, prepravy, spotreby a konečnej likvidácie. V tejto súvislosti sa hodnotenie EPD považuje za najsilnejší podporný nástroj pre zelené verejné obstarávanie a ekologický dizajn výrobkov. Hodnotenie EPD, ktoré získavajú podnikové produkty, je univerzálne vo väčšine európskych krajín.

Séria výrobkov „typu p" a všetky výrobky „typu n" s DeepBlue 4.0 Pro pod hlavičkou spoločnosti JA Solar tentoraz úspešne prešli hodnotením EPD v Nórsku a Taliansku. Tieto výrobky sú vysoko uznávané najmä vďaka nízkemu potenciálu globálneho otepľovania (Global Warming Potential – GWP). To naznačuje, že všetky hlavné fotovoltaické výrobky spoločnosti JA Solar boli ďalej uznané na medzinárodnom špičkovom trhu a poukazuje na pokrokovosť a ekologickosť výrobkov JA Solar v ére výrobkov „typu n".

Spoločnosť JA Solar sa vždy zaväzovala k ekologickej výrobe, ekologickým prevádzkam a ekologickým produktom a nešetrí úsilím o vybudovanie ekologického a nízkouhlíkového priemyselného reťazca. V roku 2022 spoločnosť JA Solar ďalej navrhla koncepciu trvalo udržateľného rozvoja „Green to Green, Green to Grow, Green to Great".

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2283569/JA_Solar_s_n_type_Products_Pass_EPD_Assessment_Norway_Italy.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring