OTS: Projekty zásobníkov energie a fotovoltické projekty ...

TASR, 5. januára 2024 8:40

OTS: Projekty zásobníkov energie a fotovoltické projekty Shanghai Electric v Spojenom kráľovstve dosahujú nové míľniky

• Projekt staníc zásobníkov energie REP1&2 s kapacitou 100MW/100MWh v Kente bol spustený do komerčnej prevádzky.

• Posledný prebiehajúci projekt, Fiskerton II-A, v zostave ôsmich solárnych projektov v grófstve Lincolnshire, bol pripojený do rozvodnej siete.

Londýn 5. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) oznámila svoj úspech v odvetví zásobníkov energie, keď vstúpila do komerčnej prevádzky stanica zásobníkov energie REP1&2 s kapacitou 100MW/100MWh („REP1&2") v Spojenom kráľovstve, zároveň jej prvý veľkokapacitný zahraničný projekt zásobníkov energie. Tento vývoj nasleduje za ďalším míľnikom, ktorý predstavuje pripojenie solárneho projektu Fiskerton II-A („Fiskerton II-A") do rozvodnej siete, ako posledného z ôsmich solárnych projektov v krajine.

Tieto dva projekty sú vybudované vo východnom a južnom Anglicku, kde podľa štatistík oddelenia výskumu firmy Statista, patrí dopyt po energii v najchladnejšom období medzi najvyšší v rámci celej krajiny. Po úplnom spustení do prevádzky sa očakáva, že nové energetické zariadenia budú nápomocné pri zvyšovaní kapacity rozvodnej siete v regióne počas období najväčšieho dopytu.

Projekt REP1&2, nachádzajúci sa v Kente, je vybavený vysoko výkonnými lítium-železo-fosfátovými batériami vyrobenými závodom Nantong spoločnosti Gotion New Energy. Projekt vyvinula firma Pacific Green a kúpou ho získala začiatkom tohto roka pobočka Generali, najväčšej talianskej a svetovo tretej najväčšej poisťovacej spoločnosti. Projekt v súčasnosti oficiálne prevádzkuje spoločnosť Shell Energy Europe Limited a je určený na zlepšenie efektívnosti, spoľahlivosti a udržateľnosti energetického systému v Spojenom kráľovstve.

Spoločnosť Shanghai Electric poskytla celý súbor riešení pre systém zásobníkov energie vrátane 38 kontajnerov na batérie a 20 kontajnerov so systémom konverzie energie. Dokončenie projektu znamená významný krok pre Shanghai Electric pri rozširovaní svojej stopy na globálnom trhu zásobníkov energie.

Úspešné pripojenie projektu Fiskerton II-A do rozvodnej siete v Lincolnshire predstavuje dokončenie série ôsmich solárnych projektov v Spojenom kráľovstve na čele so Shanghai Electric.

Posilňuje sa tak pozícia spoločnosti ako solárneho inovátora špecializujúceho sa na vytváranie inovatívnych a udržateľných riešení s cieľom splniť rastúci svetový dopyt po obnoviteľných zdrojoch energie.

„Osem solárnych projektov dodaných spoločnosťou Shanghai Electric v Lincolnshire každý rok zabezpečí 128 117 MWh ekologickej energie v Spojenom kráľovstve. Zároveň ide o prvý zahraničný projekt uskutočnený spoločnosťou Shanghai Electric, v ktorom zodpovedá za investovanie, financovanie, výstavbu, pripojenie do rozvodnej siete a prevádzku solárneho zariadenia, v rámci ktorého má Shanghai Electric príležitosť preukázať svoje komplexné spôsobilosti pri zabezpečovaní najmodernejších solárnych riešení, ktoré si vyžadujú vyspelé, vysokoúčinné a vysoko odolné solárne produkty, " povedal pán Stuart Mellor, projektový manažér projektu Fiskerton II A.

Časový harmonogram ôsmich solárnych projektov:

• West Holcombe v Shillingforde: pripojený do rozvodnej siete v januári 2022

• Bishop's Waltham vo Winchesteri: pripojený do rozvodnej siete v júni 2022

• Outwood v Billericay a Ingham v Bury St. Edmunds: pripojené do rozvodnej siete v júli 2022

• Trowse Newton v Norwichi: pripojený do rozvodnej siete v auguste 2022

• Sweeting Thorns v Scunthorpe: pripojený do rozvodnej siete v januári 2023

• Low Farm v Grimsby: pripojený do rozvodnej siete v apríli 2023

• Fiskerton II-A v Lincolnshire: pripojený do rozvodnej siete v decembri 2023

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2310315/Image1.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1800747/logo_new_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring