OTS: Prvé 43MW sériovo vyrábané produkty ASTRO ...

TASR, 29. februára 2024 11:49

OTS: Prvé 43MW sériovo vyrábané produkty ASTRO N7s ZBB-TF TOPCon typu n na svete prichádzajú na európsky trh

Hangzhou 29. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Po dvoch mesiacoch optimalizácie procesu a zavedení technológie fotovoltaických článkov TOPCon 4.0 bola prvá šarža 43MW produktov ASTRO N7s ZBB-TF vo fotovoltaickom priemysle masovo vyrobená na výrobných linkách Astronergy a dodaná distribútorom na európskom trhu, pričom sa preukázali silné stránky spoločnosti v oblasti technológií fotovoltaických článkov typu n a vyspelý výrobný proces ZBB (Zero BusBar Interconnection Technology) a TF (Tiling Film).

Fotovoltaický modul ASTRO N7s ZBB-TF TOPCon typu n, ktorý je špeciálne navrhnutý pre distribuovanú výrobu a rezidenčné trhy na celom svete, má najvyššiu priemernú účinnosť konverzie viac ako 23 % medzi bežnými produktmi pre distribuovanú výrobu a rezidenčné trhy a ako prvý na svete získal certifikát TÜV Rheinland pre tento druh.

Produkt ASTRO N7s, certifikovaný testom IEC, má vynikajúce anti-PID vlastnosti. A vďaka svojim vlastnostiam zapuzdrenia s nízkym namáhaním sa osvedčuje aj v pri ochrane fotovoltaických článkov proti mikrotrhlinám v rôznych scenároch využitia.

Sériovou výrobou a dodaním prvých 43MW produktov ASTRO N7s dosiahla spoločnosť Astronergy ďalšie prvenstvo v tomto odvetví a zavŕšila uvedenie takýchto hraničných produktov na trh.

Vďaka vyspelej technológii ZBB-TF sú na článkoch TOPCon typu n vytlačené jemné strieborné prsty a v moduloch ASTRO N7s sa používajú úzke spájkovacie medené pásky. S týmto novým dizajnom a procesom prepojenia sa zlepšuje vnútorná schopnosť zberu nosičov článkov N7s, zvyšuje sa účinnosť a výkon modulov N7s a solárne moduly majú vysoko estetický dizajn.

Pri výrobe produktov ASTRO N7s sa všetky procesy vykonávajú pri nižších teplotách a nižšom namáhaní, ktoré sú kompatibilné s tenšími kremíkovými doštičkami, čo pomáha znižovať spotrebu striebornej pasty o viac ako 20% a znižujú emisie uhlíka vytvorené výrobou modulov.

Zavedenie progresívnych technológií pasty s nízkou koróziou, LIF a POML, umožnilo solárnemu článku TOPCon 4.0 spoločnosti Astronergy zvýšiť účinnosť fotoelektrickej konverzie o 0,3 %–0,4 %, čo ďalej zvyšuje kapacitu výroby energie modulu.

Ako priekopníkovi v oblasti fotovoltaických modulov TOPCon typu n trvá spoločnosti Astronergy menej ako tri roky, kým navrhne a vyvinie rôzne solárne produkty typu n pre každý možný scenár využitia, čo zdôrazňuje jej trhovo orientované vedomie s ohľadom na to, že solárne produkty potrebuje stále viac zákazníkov v rôznych oblastiach.

Pri pohľade na trhy po celom svete sa solárne produkty typu n dostávajú do popredia. Výrazné technologické výhody článkov typu n upevnia pozíciu spoločnosti Astronergy ako kľúčového hráča pri formovaní budúcnosti výroby solárnej energie.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2348505/image.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring