OTS: Prvé granty od Nadácie GRANVIA

TASR, 25. januára 2013 12:01

Logo Nadácie Granvia Foto: Nadácia Granvia

Bratislava 25. januára (TASR-OTS) – Nadácia GRANVIA v piatok po prvýkrát odovzdala v Bratislave symbolické šeky šiestim organizáciám, ktoré pôsobia v oblasti sociálnej inklúzie a rozvíjania spoločenskej solidarity.

Nadácia GRANVIA, ktorej zakladateľmi sú spoločnosti pôsobiace na projekte verejno-súkromného partnerstva R1-PR1BINA a francúzska nadácia Fondation VINCI pour la Cité (skupina VINCI), v tomto roku finančne podporí 6 projektov sumou viac ako 72.000 €.

Projekty boli vybrané v rámci prvej grantovej výzvy, ktorú nadácia uverejnila v septembri minulého roka. Granty obdržia neziskové organizácie, občianske združenia a chránené dielne z Bratislavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Podpora nadácie však nespočíva len vo finančnom príspevku, ale má i ľudský rozmer. Na realizácii podporených projektov sa budú aktívne podieľať aj zamestnanci spoločností GRANVIA a Granvia Operation, ktoré sú zakladateľmi nadácie. "Je pre nás obrovskou cťou, že môžeme podporiť tieto skvelé projekty a uľahčiť cestu životom tým, ktorí to naozaj potrebujú," povedal predseda správnej rady nadácie a zároveň generálny riaditeľ spoločnosti GRANVIA Eric Genetre.

Podporené projekty:

1) Nezisková organizácia Animus Apertus z Banskej Bystrice – divadelná dielňa, ktorá zamestná 6 dievčat z Útulku sv. Vincenta v Banskej Bystrici. Dievčatá sa naučia navrhovať a šiť divadelné kostýmy. Súčasťou projektu je aj príprava divadelnej inscenácie, ktorú dievčatá budú sami hrať a zároveň si do nej navrhnú a ušijú kostýmy. Hra bude mať osvetový charakter a priblíži verejnosti život detí z detských domov.

2) Nezisková organizácia Nádej – Reménység z Nitrianskeho kraja odborne pomáha ľuďom, ktorí trpia závislosťou od drog, alkoholu alebo hracích automatov, a zároveň pomáha ich rodinám.

3) Občianske združenie Deti Dunaja z Bratislavy pomáha deťom a mladým ľuďom zo sociálne slabého a znevýhodneného prostredia z celého Slovenska (detské domovy, krízové centrá, útulky, inštitúcie, deti zo sociálne slabších rodín).

4) Nezisková organizácia Dom sociálnych služieb MOST z Bratislavy – poskytuje všeobecne prospešné služby ľuďom s duševnými poruchami a ich rodinám. Svojim klientom pomáha opätovne sa zaradiť do spoločnosti.

5) Chránená dielňa Smart Chance, s. r. o. z Bratislavy -zamestnáva zdravotne ťažko postihnutých ľudí, ktorí dosiahli vyššie vzdelanie alebo inú špecifickú odbornosť.

6) Občianske združenie WellGiving z Bratislavy – podporuje chránené dielne a neziskové organizácie, ktoré sa venujú hendikepovaným ľuďom a ľuďom zo sociálne slabšieho prostredia. WellGiving pomáha týmto organizáciám najmä v oblasti fundraisingu. Zároveň im poskytuje poradenstvo v oblasti marketingu, design výrobkov a pri získavaní nových obchodných partnerov.

NADÁCIA GRANVIA

Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo nadáciu GRANVIA do registra nadácií 17. júla 2012.

Jej zakladateľmi sú: GRANVIA, a. s., Granvia Operation, a. s., Meridiam Infrastructure a nadácia Fondation VINCI pour la Cité (skupina VINCI). Správca nadácie: Denisa Niang Pichnarčíková

Kontakt: denisa.np@nadacia­-granvia.sk Web: www.nadacia-granvia.sk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring