OTS: Rada Federálneho rezervného systému uvoľnila do obehu novú ...

TASR, 9. októbra 2013 14:54

OTS: Rada Federálneho rezervného systému uvoľnila do obehu novú stodolárovú bankovku

WASHINGTON 9. októbra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Federálny rezervný systém začal v utorok dodávať finančným inštitúciám novú stodolárovú bankovku s novými bezpečnostnými prvkami na odradenie podvodníkov a súčasne na pomoc firmám a spotrebiteľom pri určovaní pravosti bankoviek. 

Multimediálnu prezentáciu týkajúcu sa tejto tlačovej správy môžete nájsť na adrese: http://www.multivu.com/mnr/63665-federal-reserve-board-issues-redesig ned-100-note.

To, ako rýchlo sa nové bankovky dostanú do rúk podnikov a spotrebiteľov na celom svete, závisí od vzdialenosti, dopytu a politík príslušných finančných inštitúcií. 

„Nový návrh bankovky obsahuje bezpečnostné prvky, ktoré uľahčujú určenie ich pravosti, ale sťažuje ich kopírovanie,“ povedal guvernér Rady Federálneho rezervného systému Jerome H. Powell. „Postupne, ako sa nové bankovky dostávajú do obehu, naučí sa verejnosť jednoducho určovať ich platnosť vďaka novým bezpečnostným prvkom, ktoré užívatelia ľahko rozpoznajú." 

Federálny rezervný systém, Ministerstvo financií USA, Štátna tlačiareň cenín USA a Tajné služby USA sa spoločne podieľali na vývoji tejto novej bankovky s cieľom byť o krok vpredu pred falšovateľmi. 

Nová stodolárová bankovka má dva nové bezpečnostné prvky: modrý 3D bezpečnostný prúžok so symbolom zvonov a číslom 100 a tiež symbol zvonu na kalamári, ktorý mení farbu. Nové bezpečnostné prvky a dodatočné prvky prevzaté z predchádzajúceho návrhu, ako je vodoznak, ponúkajú verejnosti jednoduchý spôsob na vizuálnu identifikáciu stodolárovej bankovky. 

Spotrebitelia na celom svete sú upozorňovaní, že nie je nevyhnutné meniť staré stodolárové bankovky za nové. Vláda USA presadzuje politiku, že všetky verzie vydaných bankoviek sú aj naďalej zákonným platidlom bez ohľadu na čas ich vydania.

Viac informácií o novej stodolárovej bankovke, ako aj o školiacich a vzdelávacích materiáloch môžete nájsť na adrese www.newmoney.gov. Telefónne číslo pre otázky médií: +1-202-452-2955.  

KONTAKT: Eric Kollig, +1-202-452-2955

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring