OTS: Rada pre výskum pokročilých technológií v Abú Zabí ...

TASR, 29. novembra 2023 9:54

OTS: Rada pre výskum pokročilých technológií v Abú Zabí spúšťa projekt AI71: Nová spoločnosť v oblasti UI je priekopníkom decentralizovanej kontroly údajov pre spoločnosti a krajiny

• AI71 je postavená na celosvetovo uznávanom generatívnom modeli umelej inteligencie Falcon

• Nová spoločnosť sa chce venovať pokrokom v oblasti umelej inteligencie vo viacerých oblastiach s počiatočným zameraním na lekárske, vzdelávacie a právne odvetvia

Abú Zabí 29. novembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – V ére rýchleho pokroku v oblasti umelej inteligencie (UI) robí Rada pre výskum pokročilých technológií (ATRC) v Abú Zabí ďalší odvážny krok, keď zakladá novú spoločnosť AI71. Tento subjekt vychádza z generatívnych modelov UI Inštitútu pre technologické inovácie (TII) spoločnosti Falcon a bude sa zameriavať na špecializáciu na viacero oblastí, pričom bude ponúkať bezprecedentné možnosti kontroly údajov UI pre spoločnosti a krajiny, ktoré sa chcú samy postarať o väčšie súkromie.

Za prítomnosti viacerých ministrov a zástupcov popredných nadnárodných technologických spoločností otvoril šejk Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, korunný princ Abú Dhabí a predseda Výkonnej rady Abú Zabí.

Zatiaľ čo Inštitút technologických inovácií rady ATRC vyvinul veľké jazykové modely Falcon 7B, 40B a 180B, dcérska spoločnosť VentureOne rady ATRC uvedie AI71 na trh vo viacerých oblastiach, počnúc lekárskym, vzdelávacím a právnym sektorom. Umožnením prístupu k obrovským skladom anonymizovaných údajov v týchto vertikálnych odvetviach – ktoré predstavujú bohatú a rôznorodú demografickú skupinu – ponúkne AI71 rozhodujúci diferenciátor oproti iným serióznym trhom s umelou inteligenciou v súčasnosti – konkrétne vysoko digitalizovanej a relatívne vyspelej elektronickej infraštruktúre Spojených arabských emirátov.

V čase, keď inovácie často predbiehajú regulačné rámce, má nová spoločnosť vďaka rýchlej rozhodovacej štruktúre vlády Spojených arabských emirátov jedinečnú možnosť využiť svoj zodpovedný pokrok v oblasti umelej inteligencie na celom svete a obísť zdĺhavé procesy často spojené s takýmto vývojom.

Prostredníctvom partnerstiev a spolupráce umožní AI71 klientom nasadiť svoje modely umelej inteligencie a využívať prístup k sofistikovaným dátovým zásobníkom na zabezpečenie vynikajúceho generatívneho výkonu umelej inteligencie. A čo je ešte dôležitejšie, AI71 umožní decentralizované vlastníctvo údajov, vďaka čomu si klienti zachovajú kontrolu nad vlastnými údajmi. Táto ponuka nastaví nové štandardy ochrany súkromia a bezpečnosti a poslúži ako diferenciátor pre projekty UI, pri ktorých je suverenita údajov rozhodujúca. Ide o možnosť, ktorá mení pravidlá hry v oblasti dostupnosti UI, najmä pre podniky, veľké korporácie a zahraničné vládne subjekty, ktoré chcú zabezpečiť, aby ich údaje zostali súkromné.

AI71 bude založená na celospoločenskom prístupe podporujúcom inovácie a na predpoklade, že technológia umelej inteligencie by nemala zostať v rukách niekoľkých ľudí, ale mala by byť dostupná pre viac ľudí, aby sa podporili tvorivé inovácie. Nová spoločnosť zaoberajúca sa umelou inteligenciou sa zameriava na prehĺbenie referencií Abú Zabí a širších SAE ako seriózneho uchádzača v oblasti umelej inteligencie, a tým aj na signalizáciu nástupu znalostnej ekonomiky v krajine.

J.E. Faisal Al Bannai, generálny tajomník Rady pre výskum pokročilých technológií, povedal: „V Spojených arabských emirátoch je spolupráca viac než len zvykom – je zakorenená v našej DNA. Naše generatívne modely umelej inteligencie Falcon, ktoré sú jadrom AI71, posilňujú postavenie vývojárov, spoločností a krajín a poskytujú im autonómiu pri riadení ich vlastného osudu v oblasti údajov. Vďaka prístupu k centralizovaným dátovým súborom Spojených arabských emirátov je zámerná komercializácia našich modelov UI v rôznych odvetviach kľúčovým prvkom nášho plánu AI71. Zatiaľ čo skúmame túto cestu, zároveň sa pevne zaväzujeme k neustálemu otvorenému poskytovaniu modelov UI spoločnosti Falcon, pretože len demokratizáciou týchto vzácnych dátových zdrojov prinesieme skutočný prospech celej spoločnosti.“

Prvá z najmodernejších špecializácií AI71 bude zameraná na medicínu a jej cieľom bude zmeniť možnosti diagnostiky a rozhodovania, čím sa výrazne zmení presnosť a čas strávený pri každom pacientovi. Integrácia a vylepšenia umelej inteligencie prinesú úžitok aj vzdelávaciemu a právnemu sektoru, pričom každá oblasť bude mať rôznorodé výhody, ktoré povedú k novým riešeniam na podporu spoločenského rozvoja.

AI71 spolupracuje so siedmimi partnermi v rámci celého ekosystému. Patrí k nim Ministerstvo pre podporu vlády – Abú Zabí, ktoré centralizuje viac ako 30 vládnych subjektov prostredníctvom digitalizácie; Úrad pre umelú inteligenciu, digitálnu ekonomiku a aplikácie pre prácu na diaľku, ktorý podporuje širšie prijatie; World Wide Technology na spoločný vývoj integrovaných riešení umelej inteligencie na pracovisku; CNTXT na poskytovanie služieb označovania a anotovania údajov; Hub71 na prilákanie a rozširovanie technologických a startupových spoločností v oblasti umelej inteligencie; PwC Middle East na riešenie prípadov použitia u zákazníkov a AWS na poskytovanie výpočtovej kapacity.

Vzhľadom na to, že umelá inteligencia bude v dohľadnej budúcnosti ovplyvňovať náš život a prácu, chce novozaložená spoločnosť rozširovať svoje ponuky pre podniky na základe dopytu v odvetví a uľahčiť rozsiahle rozšírenie umelej inteligencie v širšom hospodárstve. AI71 predstavuje príležitosť viesť zásadnú zmenu a riadiť ekosystém zameraný na umelú inteligenciu v Spojených arabských emirátoch aj mimo nich.

Keďže AI71 má vplyv na podniky, priemyselné odvetvia a vlády, spoločnosť VentureOne zavedie nové špecializácie, aby uspokojila rastúci dopyt z rôznych odvetví.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53862674/en

* Zdroj: AETOSWire

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Jennifer Dewan, Vedúca riaditeľka pre komunikáciu

jennifer.dewan@tii.ae.

Zdroj: Advanced Technology Research Council (Rada pre výskum pokročilých technológií)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring