OTS: Reakcia predsedu NS SR na vyjadrenie politika Šebeja...

TASR, 1. júla 2013 13:41

OTS: Reakcia predsedu NS SR na vyjadrenie politika Šebeja Politik Šebej v úlohe prokurátora typu Vyšinského

Bratislava 1. júla (TASR-OTS) - Predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin odmieta krivé obvinenia prelietavého politika Františka Šebeja v prípade kandidátov na sudcu ESĽP. Šebej svoje nepravdivé obvinenie predniesol vo verejnoprávnej RTVS vo víkendovej relácii O 5 minút 12.

"Išlo o zákonný postup, pričom spôsob voľby na Slovensku je jedným z najtransparentnejších procesov existujúcich v zmluvných štátoch Rady Európy. Tento postup doteraz nikto nespochybnil. Ako člen Súdnej rady som nikoho na post sudcu nenavrhol", uviedol predseda Súdnej rady SR Štefan Harabin.

Podľa jeho slov rozhodla Súdna rada hlasovaním, kandidátov nevyberal osobne, ale navrhli ich iné oprávnené subjekty. Teraz treba situáciu zákonným a vecným spôsobom riešiť.

"Pán Šebej by si mal uvedomiť, že v Súdnej rade mám len jeden hlas tak ako on v parlamente. Ja ho pritom ale neobviňujem za hlasovanie ostatných poslancov a nečiním ho osobne zodpovedným za prijaté, resp. neprijaté zákony," uzavrel Harabin.

Kancelária predsedu Najvyššieho súdu SR

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring