OTS: Revitalizačné práce na obnovu krytov rýchlostnej cesty R1 sú dokončené

TASR, 31. októbra 2023 9:47

• Zlepšenie parametrov kvality vozovky a predĺženie jej životnosti

• 5600 m odstráneného asfaltu sa recyklovalo v miestnom závode

• Nulová nehodovosť počas prác

Nitra 31. október (TASR/OTS) - Via Pribina, koncesionár rýchlostnej cesty R1 Via Pribina, práve dokončil 14 km rekonštrukčných prác na rýchlostnej ceste medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami, vrátane severného obchvatu Banskej Bystrice. Tieto práce sú súčasťou hlavnej údržby Via Pribina s cieľom zlepšiť kvalitu vozovky a predĺžiť jej životnosť.

Práce zahŕňali výmenu obrusnej vrstvy asfaltovej vozovky a obnovenie vodorovného značenia na renovovanom úseku. Celkovo bolo počas prác odstránených a následne zrecyklovaných v miestnom závode 5 688 m asfaltu. Okrem toho bolo vymenených 142 208 m obrusnej vrstvy vozovky a ďalších 14 399 m povrchu vozovky bolo ošetrených regeneračným postrekom pomocou špeciálnej bitúmenovej zmesi. Ide o zmes obsahujúcu kamene, štrk a piesok, ktorá nielenže rieši drobné nedostatky na obrusnej vrstve, ale tiež predlžuje životnosť vozovky a zlepšuje jej hydroizolačné vlastnosti.

Práce, ktoré sa vykonali v plánovanom časovom rámci medzi júlom a októbrom, si vyžiadali 14 640 pracovných hodín a počas nich ostala nehodovosť na nule, v súlade so záväzkom skupiny VINCI v oblasti bezpečnosti. EUROVIA SK, dcérska spoločnosť VINCI Construction, mala na starosti realizáciu prác, zatiaľ čo Via Pribina Operations, dcérska spoločnosť VINCI Highways, odborne riadila dopravný tok s cieľom zabezpečiť plynulú prevádzku a minimalizovať vplyv na jazdné podmienky.

Via Pribina bude v roku 2024 pokračovať v obnove vozovky rýchlostnej cesty v oboch smeroch.

Quentin Duchâteau, zástupca generálneho riaditeľa Via Pribina, uviedol: ,,Pracovali sme podľa najprísnejších bezpečnostných noriem, aby sme vodičom aj naďalej poskytovali špičkovú kvalitu, bezpečnosť a pohodlie. Podarilo sa nám dokončiť všetky práce podľa plánu, ba dokonca nad rámec, keďže sme po posúdení aktuálneho stavu pridali jeden nový úsek. ''

About Via Pribina

Koncesionár a prevádzkovateľ, prevádzky Via Pribina a Via Pribina Operations dohliadajú na koncesiu, prevádzku a údržbu rýchlostnej cesty R1 Via Pribina v dĺžke 52 km. Prvý úsek Nitra - Tekovské Nemce otvorili v októbri 2011. Druhým úsekom v dĺžke 5,6 km je severný obchvat Banskej Bystrice, ktorý je pre vodičov prístupný od júna 2012.

www.viapribina.sk

https://www.linkedin.com/company/viapribina/mycompany/

VINCI Highways

VINCI Highways, dcérska spoločnosť VINCI Concessions, je lídrom v oblasti cestných koncesií, prevádzky a služieb mobility. Navrhujeme, financujeme, staviame a prevádzkujeme diaľnice, mosty, tunely, mestské cesty a služby mobility na sieti dlhej viac ako 3 360 km v 15 krajinách. VINCI Highways využíva svoje odborné znalosti na poskytovanie najvyšších štandardov výkonu a bezpečnosti a poskytuje vodičom pozitívny zážitok.

Viac informácií:

https://www.vinci-concessions.com/en/vinci-highways @VINCIConcess

https://www.linkedin.com/company/vinci-highways/

Meridiam

Investičný fond Meridiam sa zameriava na financovanie projektov výstavby a prevádzky verejných infraštruktúr, ktoré sú financované prostredníctvom verejno-súkromných partnerstiev (PPP) alebo sú predmetom koncesií. Do projektov primárnej a sekundárnej infraštruktúry spoločnosť investuje nielen vo Francúzsku, ale aj v krajinách ako Poľsko, Nemecko, Rakúsko, Fínsko, Veľká Británia, USA a Kanada.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring