OTS: Revolúcia v udržateľnom financovaní: ...

TASR, 9. apríla 2024 10:40

OTS: Revolúcia v udržateľnom financovaní: inauguračné podujatie CASI s osobnou účasťou podnecuje spoluprácu a budovanie kapacít v Sao Paule

Sao Paulo 9. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Aliancia pre budovanie kapacít v oblasti trvalo udržateľných investícií (CASI, Capacity-building Alliance of Sustainable Investment) usporiadala v brazílskom Sao Paule od 3. do 5. apríla 2024 inauguračné podujatie s osobnou účasťou. Cieľom podujatia bolo synchronizovať snahy o financovanie ekologických iniciatív a posunúť región Latinskej Ameriky smerom k budúcnosti s nízkymi emisiami skleníkových plynov a odolnosti voči klimatickej zmene.

Aliancia CASI, spustená uprostred dynamiky konferencie COP28, sa venuje posilneniu kapacít pre udržateľné financovanie a investície na rozvíjajúcich sa trhoch a v rozvojových krajinách (EMDE). S podporou globálneho členstva viac ako 50 organizácií, ktoré sa neustále rozširuje, CASI podnecuje kolektívne úsilie rôznych zainteresovaných strán na celom svete.

Na dvojdňovom sympóziu sa zhromaždila nadnárodná skupina viac ako 200 jednotlivcov prítomných osobne a viac ako 1 000 virtuálnych účastníkov s významným zastúpením z Brazílie a susedných latinskoamerických krajín, ako sú Peru a Mexiko. Regulačné orgány vrátane ministerstva financií a centrálnej banky, spolu s vysokými predstaviteľmi finančných inštitúcií, agropodnikateľských odvetví, výskumných organizácií a poskytovateľov služieb obohatili diskusie svojimi pohľadmi.

Podujatie umožnilo dynamické diskusie a výmenu poznatkov medzi zainteresovanými stranami z Brazílie a ekosystému udržateľných investícií Latinskej Ameriky. Rokovania sa týkali šiestich kľúčových tém udržateľného financovania vrátane dynamiky trhu, politických rámcov, finančných nástrojov, zverejňovania informácií o udržateľnosti, financovania prechodu a ochrany biodiverzity.

Ma Jun, predseda CASI a bývalý spolupredseda pracovnej skupiny pre udržateľné financovanie skupiny G20, zdôraznil naliehavú potrebu udržateľného financovania a upozornil, že na prechod na nízkouhlíkové hospodárstvo a dosiahnutie cieľov OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja chýba ročne 4 až 6 biliónov USD. Ma Jun podčiarkol kľúčovú rolu budovania kapacít a obhajoval spoluprácu medzi CASI a krajinami ako Brazília, Peru a Mexiko.

Bývalý brazílsky minister financií Joaquim Levy potvrdil tento prístup a zdôraznil potrebu platforiem, ako je CASI, pri riešení klimatickej zmeny a mobilizácii zdrojov súkromného sektora. Maria Netto, výkonná riaditeľka iCS, zdôraznila investičné príležitosti v oblasti biohospodárstva, prírodných riešení a udržateľnej infraštruktúry a podčiarkla význam rozmanitých zainteresovaných strán a finančných nástrojov. Doplnkové workshopy, poldenná návšteva v teréne predstavila udržateľné prístupy v sektore poľnohospodárstva a poskytla hmatateľné príklady účinnej implementácie.

CASI spustila štyri programy vrátane podujatí s osobnou účasťou, mesačných seminárov/webinárov, e-learningových kurzov a služieb na mieru pre medzinárodné finančné inštitúcie. S cieľom vyškoliť 100 000 jednotlivcov do roku 2030 sa ďalšia akcia CASI uskutoční koncom júna v Hongkongu, po ktorej budú nasledovať podujatie v Afrike a na Blízkom východe, čím sa posilní jej globálne poslanie v oblasti udržateľného financovania.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring