OTS: Risen Energy vydáva bielu knihu o „Vývoji ...

TASR, 16. januára 2024 8:51

OTS: Risen Energy vydáva bielu knihu o „Vývoji a priemyselnom využití ultratenkých kremíkových doštičiek"

Ningbo 16. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Fotovoltaický priemysel ako odvetvie, ktoré poháňajú technológie, si prešiel viacerými kolami technologických iterácií v rámci nemenných základných princípov vývoja, ako je znižovanie nákladov a zvyšovanie účinnosti. Z technického hľadiska, ako sa účinnosť solárnych článkov typu p blíži k svojmu vrcholu, stávajú sa články typu n novou normou našej éry, pretože využívajú vyššiu účinnosť konverzie. Technológia heterojunkcie (HJT), ako jedna z popredných ciest pre solárne články typu n, si získala širokú pozornosť pre svoje zjavné a výrazné výhody znižovania nákladov.

Spoločnosť Risen Energy, globálny líder v komplexných fotovoltaických inteligentných energetických riešeniach, predvídal tento posun skoro a inicioval výskum a vývoj v oblasti HJT už v roku in 2019. V posledných rokoch spoločnosť investovala značné prostriedky do výskumu a hromadnej výroby technológie HJT, pričom dva roky po sebe získala globálne prvenstvo v dodávkach HJT a štyri roky po sebe prekonáva svetové rekordy v účinnosti modulov HJT. Spoločnosť Risen Energy okrem toho medzitým viedla hĺbkový výskum viacerých kľúčových faktorov, ktoré brzdia znižovanie nákladov pri veľkoplošnej hromadnej výrobe. Do konca roka 2022 firma úspešne vyvinula a spustila hromadnú výrobu ultratenkých kremíkových doštičiek, technológiu nulovej zbernice, metalizačnú pastu s nízkym obsahom striebra a technológiu prepojenia článkov Hyper-link, pričom uviedla na trh produkty HJT Hyper-ion s výkonom 700 Wp+.

V snahe podporiť neustále znižovanie nákladov a hromadnú výrobu produktov HJT v celom odvetví zhromažďuje spoločnosť Risen Energy skúsenosti a poznatky získané v rámci procesu hromadnej výroby HJT do bielej knihy určenej pre celé odvetvie. V auguste 2023 vydala bielu knihu pod názvom „Vývoj a priemyselné využitie metalizačných pást s nízkym obsahom striebra," v ktorej sa podelila o poznatky o využití metalizačných pást s nízkym obsahom striebra. Tentokrát je spoločnosť Risen Energy pripravená sprístupniť svoje znalosti z vývoja a priemyselného využitia ultratenkých silikónových doštičiek.

Ako je všeobecne známe, náklady na kremíkové doštičky, metalizačné pasty a vybavenie predstavujú vyše 90 % z celkových nákladov na solárne články HJT, z čoho náklady na kremíkové doštičky tvoria výrazných 55 %. Preto je evidentné, že zníženie nákladov na kremíkové doštičky je jedným z hlavných prostriedkov na podporu hromadnej výroby HJT a stenčovanie kremíkových doštičiek je v tomto odvetví rozhodne najpriamejšou a najúčinnejšou metódou. Spoločnosť Risen urobila výrazný pokrok v technickom vývoji a priemyselnom využití ultratenkých kremíkových doštičiek po rokoch výskumu a investícií. Aktuálne dosiahla spoločnosť Risen Energy hromadnú výrobu solárnych článkov a modulov s použitím 110 m ultratenkých kremíkových doštičiek a dokáže vyrábať aj doštičky s hrúbkou menšou ako 100 m.

Prostredníctvom tejto bielej knihy sa chce Risen Energy podeliť o svoje skúsenosti a poznatky o využití a hromadnej výrobe ultratenkých kremíkových doštičiek a prispieť tak k neustálemu znižovaniu nákladov a hromadnej výrobe produktov HJT v odvetví.

Ak máte záujem o viac informácií, kliknite na odkaz: https://en.risenenergy.com/uploads/20240115/Risen%E2%80%99s%20HJT%20Hyper-ion_A%20White%20Paper%20on%20Development%20and%20Industrial%20Application%20of%20Ultra-Thin%20Silicon%20Wafers_V2.3_20231220_ycw.pdf

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring