OTS: Risen Energy žiari ako jediný víťaz v kategórii ...

TASR, 12. januára 2024 8:48

OTS: Risen Energy žiari ako jediný víťaz v kategórii modulov na cenách PV Magazine Awards 2023

Ningbo 12. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Risen Energy, popredný svetový výrobca solárnej fotovoltaiky (FV), sa nedávno stala víťazom spomedzi viac ako 200 uchádzačov z viac ako 39 krajín sveta. Triumf Risen Energy, ako jediného laureáta v kategórii modulov, je presvedčivým dôkazom jej neutíchajúcej snahy o excelentnosť.

PV Magazine Awards 2023 ocenili špičkové pokroky a uctili si popredné inovácie v odvetví solárnych technológií. Renomovaná porota zložená z 19 nezávislých odborných porotcov, známych svojimi bohatými skúsenosťami a odbornými znalosťami, precízne vyhodnotila tohtoročné prihlášky.

Titul hviezda roku 2023 patrí heteroprechodovému (HJT) článku Hyper-ion, ktorý dosiahol pozoruhodný medzník s novým rekordným výkonom 741,456 W pri pôsobivej účinnosti 23,9% v rade Hyper-ion. „Výkon viac ako 700 W je pozoruhodným úspechom pri každom solárnom module, ale víťazný modul roku 2023 v sebe ukrýva hromadu inovácií, ktorými vyniká." Komentár časopisu PV Magazine. Modul Hyper-ion od Risen Energy sa odlišuje svojimi jedinečnými vlastnosťami. Jeho súčasťou je patentované prepojenie článkov 0BB výrobcu Risen Energy pod značkou Hyper-link, ktorým sa líši od konkurencie. Vďaka hrúbke buniek 90 až 100 mikrometrov, ktorá je v odvetví špičková, a možnosti oceľového rámu tento modul vyniká dizajnom aj funkčnosťou. Modul Hyper-ion sa pýši neuveriteľným rozsahom výkonu 690-715 W, s rozmermi 2 384 mm x 1 303 mm a hmotnosťou 37,5 kg. K októbru dosahoval modul Hyper-ion hodnotu uhlíkovej stopy 376,5 kg ekvivalentu CO2/kWc.

„Pri porovnaní s najnovšou verziou trackera Exawatt PV Module by modul Hyper-ion výrazne prekonal ostatných uchádzačov kategórie HJT," povedala Molly Morgan, členka poroty. „Je podľa mňa úplne jednoznačné, že modul s najvyššou efektivitou si v tejto kategórii zaslúži uznanie."

Spoločnosť Risen Energy okrem toho rozšírila svoju záruku, čím prekonala svojich konkurentov TOPCon. Poskytuje teraz 15-ročnú záruku na výrobok a 30-ročnú záruku na výkon, pričom zabezpečuje minimálne 90,3 % nominálneho výkonu. Empirické údaje z testov uskutočnených predtým v Hainane v rámci spolupráce medzi Risen Energy a Národným centrom pre dohľad a kontrolu kvality solárnych fotovoltaických výrobkov (CPVT) preukázali, že moduly Hyper-ion prekonali moduly PERC dosahovaním výkonu vyššieho o 5,13% na watt.

„Modulu od Risen som dal vysoký počet bodov, pretože je veľmi efektívny – ak berieme do úvahy stred tabuľky, pretože to je podstatné – a energetický výnos je rozhodne výhodou vďaka lepšej teplotnej účinnosti a mierne vyššej bifaciálnosti," dodal George Touloupas, ďalší porotca.

V júli boli vyhlásené hodnotenia spoločností 2023 Fortune China 500 a Risen Energy sa umiestnila na 435. mieste. Spoločnosť sa sústavne usilovala o cenovo dostupnú elektrickú energiu a znižovanie uhlíkových emisií. Neustálym minimalizovaním svojho dopadu na životné prostredie dosahuje spoločnosť Risen Energy nielen nižšie náklady na elektrickú energiu vďaka účinnejšej výrobe energie, ale zároveň si buduje pozíciu ako čínsky výrobca najvyššej kvality, ktorý uspokojuje požiadavky globálneho trhu.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring