OTS: Roborock oznamuje na medzinárodnej prezentácii ...

TASR, 2. apríla 2024 11:12

OTS: Roborock oznamuje na medzinárodnej prezentácii prvenstvo v globálnom rebríčku najpredávanejších robotických vysávačov

Roborock, držiteľ certifikátu Euromonitor, pripisuje svoj vzostup na vrchol dlhodobému zmýšľaniu a zároveň presadzovaniu inovácií zameraných predovšetkým na zákazníka.

Peking 2. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Roborock, globálny líder v oblasti ultrainteligentnej domácej robotiky určenej na zjednodušenie každodenného života, dnes oznámila, že podľa nových údajov Euromonitor obsadila prvé miesto v celosvetovom predaji robotických vysávačov. Značka oslávila svoje úspechy na celosvetovej prezentácii v predvečer svojho 10. výročia a zároveň prezradila, čo ju čaká ďalej v podobe nových produktových radov. Popri tom sa podelila o svoju víziu do budúcnosti.

Spoločnosť Roborock, založená v roku 2014, vďačí za svoj úspech dlhodobému záväzku k inováciám zameraným na zákazníka. Dodávaním zmysluplných riešení, ktoré zlepšujú každodenný život, si spoločnosť Roborock vybudovala skutočne globálnu fanúšikovskú základňu, pričom podľa údajov Euromonitor dosiahla značka prvenstvo v globálnom rebríčku predaja robotických vysávačov[1].

„Sme poctení, že môžeme tento úspech oslavovať s vami všetkými, pretože sme ho dosiahli vďaka pretrvávajúcej dôvere a podpore, ktorú za posledných 10 rokov dostávame." Pán Quan, prezident spoločnosti Roborock, oznámil: „Naša cesta k úspechu bola maratónom, nie šprintom, pretože sme vždy mali na zreteli ducha našej značky „dlhodobé hľadisko s cieľom konať správne". Vďaka nášmu neochvejnému záväzku sústrediť sa na poskytovanie skutočnej hodnoty našim zákazníkom sa nám podarilo vybudovať sympatie k značke, ktoré nás dostali tam, kde sme dnes – pevne na ceste stať sa globálnym lídrom v oblasti inteligentného domáceho priestoru."

Míľniky na ceste k úspechu: Roborock dosahuje stabilný rast trhu na ceste k pozícii poprednej svetovej značky domácich spotrebičov

Značka ďalej upevňuje svoj celosvetový úspech a odhaľuje pôsobivé výsledky na mnohých svojich kľúčových trhoch. Roborock v súčasnosti pôsobí vo viac ako 170 krajinách a jeho produkty používa viac ako 15 miliónov domácností na celom svete. Podľa údajov IDC sa v roku 2023 spoločnosť Roborock v predaji umiestnila na prvom mieste v Turecku a na druhom mieste v USA, a zároveň sa dostala na prvé miesto v Nemecku, Kórei a severských krajinách, pokiaľ ide o zásielky[2]. Ako odhalila najnovšia správa o finančných príjmoch Roborock, značka zaznamenala v minulom roku celkové príjmy vo výške 8,65 miliardy juanov (1,22 miliardy USD), pričom celkové dodávky robotických vysávačov prekročili 2,6 milióna jednotiek. Zahraničné prevádzky spoločnosti Roborock zaznamenali nárast príjmov o 21,42 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom a čistý zisk spoločnosti Roborock bol uvedený na úrovni 2,05 miliardy juanov (288 miliónov USD), čím dosiahla celkovú ročnú mieru rastu 73,32 %. Tento konzistentný rast na všetkých kľúčových trhoch demonštruje, že strategické rozhodnutie spoločnosti Roborock priamo riešiť požiadavky spotrebiteľov a snaha o dokonalosť používateľskej skúsenosti nachádza odozvu u miliónov na celom svete.

Napriek týmto úspechom pán Quan uznal, že tieto výsledky neboli samy osebe konečným cieľom. Globalizácia je zásadným pilierom misie spoločnosti Roborock stať sa lídrom vo svojom odvetví. Roborock preto plánuje rozšíriť svoju globálnu pôsobnosť zavedením ďalších inovatívnych produktov, ktoré uspokoja jedinečné potreby globálnych používateľov, s ohľadom na rôzne požiadavky rôznych trhov a rozšírením partnerstiev na celom svete. Vďaka tomu bude môcť Roborock urobiť pokroky v zahraničí vo väčšom rozsahu a rýchlejším tempom.

Zmysluplná inovácia: Užívateľsky orientované princípy výskumu a vývoja Roborock a najnovší revolučný vývoj

Vášeň spoločnosti Roborock vytvárať pre svojich spotrebiteľov hodnotu ju poháňa k neustálemu hľadaniu nových technologických pokrokov, ktoré dokážu skutočne riešiť problémy spotrebiteľov. Od roku 2019 do roku 2023 Roborock investoval do výskumu a vývoja 1,9 miliardy juanov (260 miliónov USD). Snaha spoločnosti Roborock o dlhodobú perspektívu zabezpečuje, že výskumné a vývojové tímy nemajú za úlohu hľadať rýchle riešenia, ale zameriavajú sa na inovácie, ktoré budú skutočne slúžiť potrebám koncového spotrebiteľa, teda riešenie kľúčových oblastí, ako sú čistiace funkcie, mapovanie a navigácia, pohodlie a pripojenie inteligentnej domácnosti.

V rámci zlepšovania čistiacich funkcií svojho najnovšieho radu predstavil Roborock bočnú kefu FlexiArm Design™ Side Brush, ktorá poskytuje 100 % čistenie rohov – a zvyšuje úroveň používateľskej skúsenosti. Pokiaľ ide o spokojnosť používateľov, prvoradé je aj zaistenie nenáročnej údržby bez použitia rúk. Roborock nedávno predstavil automatický systém dopĺňania a vypúšťania vody, ktorý automaticky vypúšťa špinavú vodu a nahrádza ju čistou cez potrubie počas umývania mopu a dopĺňania nádrže.

Okrem pokročilých hardvérových riešení Roborock vždy intenzívne investoval do objavovania a realizácie nových technológií, ktoré môžu zlepšiť funkčnosť a dostupnosť jeho zariadení. Technológia Roborock Reactive AI 2.0 Obstacle Recognition dokáže rozpoznať a rozlíšiť typy podláh a izieb, pričom pri navigácii presne identifikuje 73 rôznych prekážok vrátane podlahových zrkadiel a potrieb pre domácich miláčikov. Funkcia Roborock SmartPlanTM využíva pokročilý algoritmus umelej inteligencie na inteligentné plánovanie a optimalizáciu čistiacich trás a nastavení na základe zvykov používateľa a špecifického usporiadania domácnosti, takže proces čistenia je ešte inteligentnejší a efektívnejší. S8 MaxV Ultra získal certifikát CSA v kategórii Matter a ďalšie produkty Roborock budú nasledovať v blízkej budúcnosti, aby sa zlepšila konektivita.

Rozšírenie produktového portfólia Roborock na zlepšenie kvality života spotrebiteľov

Na záver vzrušujúcej prezentácie spoločnosť Roborock uviedla tri vzrušujúce nové produktové rady vo svojom portfóliu inteligentných automatizovaných zariadení. Produktoví manažéri spoločnosti Roborock na pódiu predstavili tri nové robotické vysávače – G20S (S8 MaxV Ultra), V20 a P10S Pro.

Model G20S (S8 MaxV Ultra), bol s veľkým úspechom uvedený na veľtrhu CES 2024 a ide aktuálne o technologicky najvyspelejšie komplexné čistiace riešenie Roborock. Vysoko intuitívne zariadenie G20S je vybavené bočnou kefou FlexiArm Design™ Side Brush, jedinečným robotickým ramenom, ktoré umožňuje dokonalé čistenie rohov, a dodatočným bočným mopom na čistenie okrajov. Okrem toho má rozpoznávanie prekážok Reactive AI 2.0, vstavaného inteligentného hlasového asistenta a RockDock® Ultra, ktorý automaticky udržiava robotický čistič pomocou horúcej vody a ohrievaného vzduchu s inteligentnými funkciami preplachovania mopu a mopovania. Model G20S (S8 MaxV Ultra) bude sa bude dať celosvetovo kúpiť od apríla za maloobchodnú cenu 1799,99 USD/1499 EUR.

Model V20, ktorý pôvodne debutoval v Číne, bude prvý robotický vysávač na svete vybavený navigáciou 3DToF solid-state LiDAR s duálnym videním a systémom vyhýbania sa prekážkam, ktorý sleduje odraz modulovaného svetla, aby ponúkol lepšiu presnosť hĺbky pre ešte intuitívnejšie mapovanie podlahy. Vďaka ultratenkému 8,2 cm telu a funkcii čisteniu rohov a hrán FlexiArm DesignTM, kefe DuoRoller Riser Brush a bezúdržbovej čistiacej stanici je model V20 nastavený tak, aby predefinoval automatické čistenie s nízkymi nárokmi na údržbu.

A na záver P10S Pro, ideálny partner pre ťažko dostupné miesta. Vďaka kombinácii FlexiArm DesignTM s výsuvnou bočnou kefou a mopom poskytuje zariadenie 100 % pokrytie rohov a dokonalé čistenie hrán, pričom zvládne aj tie najnáročnejšie povrchy.

Tieto riešenia ďalej upevňujú záväzok spoločnosti Roborock uspokojovať potreby svojich zákazníkov neohrozenou snahou o inovácie. Sledujte ďalšie oznámenia o uvedení týchto inovácií na trh a ďalšie novinky.

O spoločnosti Roborock

Roborock sa venuje inováciám vo výskume, vývoji a výrobe čistiacich domácich spotrebičov, najmä robotických, akumulátorových a mokrých/suchých vysávačov. Každý produkt Roborock bol navrhnutý s ohľadom na riešenie skutočných problémov, aby mohli zákazníci značky Roborock žiť lepší život. V súčasnosti je Roborock dostupný vo viac ako 40 krajinách vrátane USA, Nemecka, Francúzska a Španielska. Spoločnosť má štyri prevádzky, s kanceláriami v Pekingu, Šanghaji, Shenzhene a Hongkongu. Viac informácií nájdete na stránke https://global.roborock.com/.

[1] Údaje pochádzajú od spoločnosti Euromonitor International (Shanghai) Co., Ltd. Na výpočet boli použité údaje o predaji robotických vysávačov na celom svete v prvých troch štvrťrokoch roku 2023 (v sto miliónoch RMB). Roborock sa umiestnil na prvom miesto v odvetví. Robotický vysávač označuje vysávače, ktoré sa pri čistení podláh automaticky pohybujú po miestnosti pomocou senzorov. Výskum bol ukončený vo februári 2024.

[2] Údaje podľa IDC Quarterly Smart Home Device Tracker, 4. štvrťrok 2023. Rebríčky pre USA a Turecko vychádzajú z hodnoty tržieb, zatiaľ čo rebríčky pre Nemecko, severské krajiny (Dánsko, Fínsko, Nórsko, Švédsko) a Kóreu vychádzajú z objemu zásielok

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2375122/PHOTO.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring