OTS: S láskou z Číny - Veľtrh Canton Fair inšpiruje vrelý čínsko-švédsky vzťah

TASR, 18. júla 2013 10:23

GUANGZHOU, Čína, 18. júla (TASR-OTS) (PRNewswire) - Jeden muž, jedna obchodná výstava, jedinečná 47-ročná história. Keď Peppino G. Cocozza, známy ako Giuseppe, prišiel v roku 1966 do Číny po prvýkrát, mal čierne vlasy a červení strážcovia zapĺňali ulice mesta Guangzhou. Po tom, ako sa Cocozza v ten rok zúčastnil veľtrhu Canton Fair, zaľúbil sa – do veľtrhu a do Číny. Len málokedy sa stane, že obchodná príležitosť prerastie do takej úprimnej a dlhodobej oddanosti.

Nazvať Cocozzu milovníkom Číny tzv. sinofilom, by bolo málo. "Nikto nemiluje Čínu viac ako ja," tvrdí Cocozza. "Ja nie som cudzinec. Moje srdce je čínske."

Cocozzov záujem o Čínu inšpirovali cestovné denníky Marca Pola, ktoré s nadšením čítal ešte pred svojou prvou návštevou. Záhadná orientálna civilizácia si veľmi podmanila tohto Švéda narodeného v Taliansku, ktorý v roku 1961 založil svoj podnik lnter Agenturer AB. Po tom, ako sa o 5 rokov nato dozvedel o veľtrhu Canton Fair, chopil sa príležitosti, aby navštívil krajinu svojich snov.

Dnes sú vlasy 74-ročného Cocozzu biele, ale jeho duch je živý rovnako ako predtým. Keďže od roku 1966 navštívil veľtrh Canton Fair takmer 100-krát, dostal osobitnú cenu na 100. veľtrhu v roku 2006, kde sa stretol s predsedami vlády Zhuom Rongjim a Wenom Jiabaom. Dokonca so sebou na toto podujatie vzal aj svojho syna a vnuka, keďže svoje nadšenie presunul aj na rodinu, a doteraz často cestuje do Číny.

V roku 1966 Cocozza minul niekoľko tisíc dolárov na výrobky z veľtrhu – dnes sú steny jeho hlavnej kancelárie v Linkopingu pokryté čínskymi výrobkami.

"Keď som na veľtrh prišiel po prvýkrát, čínske výrobky tvorili 5 % môjho podnikania," vysvetľuje Cocozza. "Teraz je to 95 %. Nemôžem uveriť tomu, že sa dnes v Číne navrhuje a vyrába toľko skvelých vecí. Práve vďaka mojej viere v dômyselnosť a odhodlanie čínskeho ľudu som sa na tento veľtrh neustále vracal."

Cocozza je s množstvom svojich priateľov veľmi obľúbenou osobnosťou tohto podujatia. Ak sa môžete spoľahnúť na jedného účastníka 114. veľtrhu Canton Fair – ktorý začína 15. októbra 2013, je to Švéd s čínskym srdcom.

Viac informácií nájdete na: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp   KONTAKT: Wu Xiaoying, +86-20-8913-8628, xiaoying.wu@cantonfair.org

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring