OTS: Samit Huawei Connect TECH4ALL skúma, ako technológie ...

TASR, 25. septembra 2023 9:14

OTS: Samit Huawei Connect TECH4ALL skúma, ako technológie a partnerstvá umožňujú začlenenie a udržateľnosť

Šanghaj 25. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na samite Huawei Connect 2023 TECH4ALL, ktorý sa konal 20. septembra, sa partneri iniciatívy TECH4ALL z celého sveta podelili o svoje poznatky o kľúčovej úlohe, ktorú technológie a partnerstvá zohrávajú pri vytváraní inkluzívnejšieho a udržateľnejšieho digitálneho sveta.

Kľúčovou témou samitu bolo na základe zdôraznenia aktuálnych výsledkov projektov a osvedčených postupov to, ako partnerstvá slúžia ako most medzi odvetviami ICT, vládami, medzinárodnými organizáciami, výskumnými ústavmi a mimovládnymi organizáciami na dosiahnutie spoločných cieľov v oblasti inklúzie a udržateľnosti.

„Vieme, že technológie, ako sú širokopásmové pripojenie, cloud, internet vecí a umelá inteligencia, majú obrovský potenciál ako rýchle katalyzátory zmien, ktoré môžu byť prospešné pre ľudí aj pre planétu," povedal vo svojom úvodnom prejave Peng Song, senior viceprezident spoločnosti Huawei a prezident pre stratégiu a marketing v oblasti IKT.

James Hardcastle za Medzinárodnú úniu na ochranu prírody (IUCN) vyzdvihol partnerstvo Tech4Nature, ktoré IUCN a Huawei spoločne uzavreli v roku 2021. Cieľom partnerstva Tech4Nature a jeho piatich pilotných projektov, ktoré prebiehajú na celom svete, je zlepšiť správu 300 chránených oblastí prostredníctvom vývoja inovatívnych technologických riešení a merania účinnosti ochrany prírody podľa štandardu Zeleného zoznamu IUCN.

„Technológia môže priniesť revolúciu v ochrane prírody. Prostredníctvom nášho partnerstva Tech4Nature môžeme zdieľať a rozširovať technické riešenia v oblasti biodiverzity a klimatických zmien. Nie je to však len hardvér, ktorý môže pomôcť ušetriť náklady a umožní konať. Najužitočnejším prínosom technológií pre ochranu prírody je analýza údajov, ktorá je v súčasnosti možná. Prístup k poznatkom a informáciám môžeme urýchliť len lepším, inteligentnejším a efektívnejším rozhodovaním prostredníctvom inkluzívnych partnerstiev viacerých zainteresovaných strán," uviedol James Hardcastle, vedúci oddelenia chránených a zachovávaných oblastí IUCN.

Na samite partneri iniciatívy TECH4ALL predstavili dve biele knihy a podpísali dve dohody o strategickej spolupráci so spoločnosťou Huawei v oblasti vzdelávania a ochrany životného prostredia.

Dve biele knihy

Martin Kungania z kenského ministerstva školstva (MŠ) predstavil správu DigiSchool – Internetové pripojenie škôl. Správa vychádza z projektu internetového pripojenia DigiSchool, ktorý je iniciatívou vlády v spolupráci s organizáciou UNESCO a spoločnosťou Huawei, pričom v prvej fáze bolo v roku 2021 pripojených k vysokorýchlostnému internetu deväť stredných a tri základné školy. „Vláda v súčasnosti spolupracuje s UNESCO a Huawei na druhej fáze, ktorá umožní pripojenie ďalších škôl. Bude zahŕňať špeciálne školy pre žiakov s poruchami sluchu a poskytovať videokonferenčnú technológiu na podporu ich učiteľov a žiakov, čo prinesie ešte väčší úžitok znevýhodneným žiakom," uviedol Martin Kungania, národný koordinátor programu digitálnej gramotnosti v rámci kenského ministerstva školstva.

V dokumente sa hodnotí, ako internet zlepšuje vyučovanie a učenie, identifikujú sa osvedčené postupy pre škálovateľnosť a udržateľnosť a posudzuje sa, ako pripojenie posilňuje administratívne funkcie škôl.

V oblasti životného prostredia partner TECH4ALL, nezisková organizácia Rainforest Connection (RFCx), vydala publikáciu Využitie sily zvuku a umelej inteligencie na monitorovanie biodiverzity a sledovanie cieľov globálneho rámca pre biodiverzitu (GBF).

„V globálnom rámci pre biodiverzitu (GBF) Kunming-Montreal sú stanovené kritické ciele na zachovanie a obnovu biodiverzity na celom svete, ale potrebujeme účinné monitorovacie nástroje na sledovanie nášho pokroku a konečné dosiahnutie týchto cieľov," povedal Antony Harfield, technologický riaditeľ RFCx. „Kombinácia ekoakustiky a umelej inteligencie ponúka neinvazívne, nákladovo efektívne a škálovateľné riešenie tohto problému, ktoré uľahčuje ochranu a adaptívne riadenie založené na dôkazoch." „Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s TECH4ALL na projektoch po celom svete, ktoré ukazujú silu zvuku a umelej inteligencie pri sledovaní pokroku pri dosahovaní cieľov GBF."

Organizácia Rainforest Connection a spoločnosť Huawei doteraz nasadili inteligentné zvukové riešenia na odhaľovanie hrozieb, ako je nelegálna ťažba dreva a pytliactvo, a na monitorovanie biodiverzity na základe vokalizácie druhov v oceánskych, horských, lesných a dažďových ekosystémoch v 15 krajinách.

Dve podpísané strategické dohody

Plán vzdelávania pre posilnenie postavenia mladých učiteľov, ktorý podpísali spoločnosti Huawei a nadácia China Social Entrepreneur Foundation, je pokračovaním existujúceho projektu na poskytovanie odbornej prípravy v oblasti digitálnych zručností pre mladých učiteľov na vidieku. Program bol spustený v 2017 a do júna 2023 vyškolil takmer 125 000 mladých vidieckych učiteľov, čo následne prinieslo prospech 6 miliónom detí vo vidieckych školách.

V oblasti životného prostredia pokračuje dohoda o inteligentnej ochrane delty Žltej rieky, ktorú podpísali spoločnoať Huawei a Národná prírodná rezervácia delty Žltej rieky, v rámci prebiehajúceho projektu, ktorý vyvinul inovatívne riešenia na výskum, monitorovanie a ochranu vtáctva v oblasti Žltej rieky bez narušenia miestnej biodiverzity. Súčasťou projektu sú hniezdne stanice pre ohrozený druh bociana čiernozobého (Oriental stork), z ktorého sa vo východnej Ázii nachádza už len 10 000 jedincov.

V stánku TECH4ALL na Huawei Connect sa návštevníkom každoročného hlavného podujatia, na ktorom sa stretli vedúci predstavitelia podnikov, odborníci na technológie, partneri, vývojári a zainteresované strany z celého sveta, aby preskúmali nové možnosti pre inteligentnú budúcnosť, predstavili mnohé projekty iniciatívy vrátane DigiTruck, DigiSchool, Ochrana prírody pomocou technológií.

O TECH4ALL

TECH4ALL je dlhodobá iniciatíva a akčný plán spoločnosti Huawei v oblasti digitálneho začlenenia. Cieľom iniciatívy TECH4ALL, ktorá je podporovaná inovatívnymi technológiami a partnerstvami, je pomôcť podporiť začlenenie a udržateľnosť v digitálnom svete. Viac informácií nájdete na webovej lokalite Huawei TECH4ALL na adrese https://www.huawei.com/en/tech4all

Sledujte nás na Twitteri na:

https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2218442/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2218443/image_2.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring