OTS: Šamorín sa stane dejiskom pretekov Spartan, ambasádori vyzývajú ...

TASR, včera 7:48

OTS: Šamorín sa stane dejiskom pretekov Spartan, ambasádori vyzývajú: „Poďte do toho, nie ste v tom sami!“

Šamorín 2. júla (TASR/OTS) - V známom športovom komplexe X- Bionic v Šamoríne sa 6. a 7. júla odohrajú jedinečné preteky Spartan v kategóriách Sprint/Night/Charity/Super/HH/Kids 2024 (https://sk.spartan.com/sk/races/samorin)

Účastníci budú musieť zdolať prekážkový beh na trati niekoľkých kilometrov, prekonať vlastný strach silou a odvahou.

Aj vďaka kilometrom, ktoré v Šamoríne pretekári v kategórií Charity ubehnú, pomôžu projektu zameranom na detské duševné zdravie.

Prvý júlový víkend bude v Šamoríne okrem kategórií Sprint, Night, Super, HH a Kids pripravená aj kategória Spartan Charity, určená je pre tých, ktorí by si chceli preteky vyskúšať prvýkrát a zároveň tým pomôcť dobrej veci. Pripravená bude päť kilometrová trať, ktorá bude rovnaká ako trať kategórie Sprint s tým, že prekážky na nej nebudú povinné.

Dominika Beňáková - ambasádorka pretekov Spartan:

„Na Spartane je úžasné to, že človek cestuje a spozná Slovensko, aj také lokality, ktoré som ani netušila, že existujú a takisto precestuje zahraničné krajiny. Zároveň každý pretek je výzva, na ktorú sa treba pripraviť. Človek sa sústredí na ten prítomný moment, trať, prekážku.“

Nadácia Markíza spolupracuje so Spartanom už 4-tý rok. V rámci bežeckej iniciatívy zaradili do svojho kalendára aj tento krásny pretek, ktorý si ubehnú ako Charity Team a tieto kilometre na konci roka premenia na finančnú pomoc.

"Aj takto získané prostriedky budú zarátavané do koncoročného Dňa s Nadáciou Markíza na projekt zameraný na detské duševné zdravie, bude to v spolupráci s Linkou detskej istoty a s Ligou za duševné zdravie – naším spoločným cieľom je umožniť čo najviac bezplatných terapií deťom v rámci celého Slovenska ."- uviedla Danka Šinková z Nadácie Markíza.

Okrem účasti je možnosť prispieť aj priamo cez link: https://nadaciamarkiza.darujme.sk/kazdy-kilometer-sa-pocita/

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring