OTS: Sekundárne inovácie 5G: Vytýčenie nového kurzu pre obchodný úspech

TASR, 28. júna 2024 5:58

Šanghaj 28. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Počas MWC Shanghai 2024 vystúpil s hlavným prejavom Chen Hao, prezident divízie Carrier Business spoločnosti Huawei. Poznamenal, že kým primárna inovácia prináša technologické dividendy, sekundárna inovácia urýchľuje obchodný úspech, a poukázal na to, že 5G v súčasnosti prechádza sekundárnou inováciou.

Čína vybudovala najväčšie a najpokročilejšie siete 5G na svete a do mája tohto roka počet používateľov 5G v Číne prekročil 890 miliónov, čo predstavuje viac ako 52 % z celkového počtu používateľov na svete. Vďaka tomuto neuveriteľnému pokroku sa informačné a komunikačné technológie ako 5G rýchlo rozvíjajú a stávajú sa neoddeliteľnou súčasťou každého odvetvia a domény v Číne.

Počas svojej hlavnej prednášky s názvom „Sekundárne inovácie 5G: Vytýčenie nového kurzu pre obchodný úspech", Chen povedal: „Úspech Číny v oblasti 5G je výsledkom nepretržitého skúmania, účinných postupov a nekonečných inovácií. Tak ako vylepšenia parného stroja Jamesa Watta podnietili priemyselnú revolúciu, očakáva sa, že sekundárne inovácie 5G urýchlia monetizáciu v troch oblastiach – používateľské scenáre, synergia medzi sieťou, cloudom a inteligenciou a spolupráca ekosystémov - pre novú etapu obchodného úspechu."

Inovácia scenára: Znovuobjavenie hodnoty skupín používateľov a scenárov na urýchlenie monetizácie viacerých sietí V súčasnosti má Čína 150 miliónov registrovaných používateľov živého vysielania. Vďaka vysokým rýchlostiam uplinku 5G a prioritnému prístupu k sieti môžu operátori v krajine splniť požiadavky týchto používateľov na videá s vyšším rozlíšením a bez zasekávania. Okrem toho viac ako 15 provinčných operátorov v Číne vydalo balíky živého vysielania s garantovanou rýchlosťou uplinku.

Siete sú čoraz schopnejšie podporovať nové funkcie, ako je zrýchlenie podľa používateľa a služby, deterministické skúsenosti a vizualizované vnímanie používateľa, a tento pokrok rozšíri živé vysielanie na viac scenárov, skupín používateľov a aplikácií. Hodnota skupín používateľov a scenárov sa tak znovu objaví, čím sa urýchli monetizácia siete prostredníctvom rôznych metrík.

Integrovaná inovácia: Nová brána k priemyselným službám IoT prostredníctvom synergie siete, cloudu a inteligencie

Nové služby telefonovania a cloudových telefónov budú slúžiť ako vstupná brána k individuálnejším digitálnym službám, zatiaľ čo služby internetu vozidiel (IoV) a internetu vecí (IoVT) vytvárajú nové príležitosti na prepojenie priemyslu. Inovácie, ktoré integrujú 5G, cloud a UI, budú hnacím motorom takýchto služieb.

Obsah generovaný umelou inteligenciou (AIGC) je len východiskovým bodom pre New Calling na poskytovanie bezkonkurenčného používateľského zážitku. S inkubáciou ďalších scenárov vysokohodnotných aplikácií orientovaných na spotrebiteľov a podniky, ako je napríklad nahradenie tradičných podnikových horúcich liniek asistentmi s umelou inteligenciou, bude nové volanie ešte pútavejšie, pohodlnejšie a hodnotnejšie.

Cloudové telefóny už dokážu poskytovať zážitky, ktoré sa takmer vyrovnajú zážitkom z fyzických telefónov. Cloudové telefóny s rozlíšením 2K a oneskorením len 100 ms sú na dobrej ceste k tomu, aby ponúkali zobrazenie s vyšším rozlíšením a plynulejšiu interakciu, ktorá je porovnateľná s fyzickým telefónom.

Pre IoV a IoVT môže technológia RedCap podporovať služby pripojenia s optimálnym výkonom za optimálnu cenu. Ekosystém RedCap pre čipy, moduly a zariadenia je už vyspelý, čo znamená, že umožňuje prevádzkovateľom rýchlo stanoviť priemyselné referenčné hodnoty. Vďaka súvislému sieťovému pokrytiu a novým funkciám, ako je slicing a edge cloud computing, sa budú vyvíjať nové vysokohodnotné aplikácie na podporu nových služieb internetu vecí pre odvetvia, ako je inteligentná výroba a priemyselná automatizácia.

Inovácie založené na spolupráci: Spolupráca v odvetví E2E zvyšuje prevádzku videoslužieb

Súčasné videoslužby, či už ide o krátke videá, dlhé videá alebo videohovory, zvyčajne poskytujú rozlíšenie 540p alebo 720p, čo znamená, že používateľský zážitok má veľký priestor na zlepšenie. V rámci svojho úsilia o zlepšenie spotrebiteľských skúseností a maximalizáciu špičkových sieťových možností Číny spoločnosť Huawei na nedávnom podujatí „HD China:V rámci svojho úsilia o zlepšenie spotrebiteľských skúseností a maximalizáciu špičkových sieťových možností Číny spoločnosť Huawei na nedávnom podujatí „HD China" obhajovala „prechod do éry plného HD": Na tomto podujatí sa konalo fórum o vysokokvalitnom vývoji mobilného videa v ére umelej inteligencie. Spoločnosť Huawei tiež vyzvala hráčov z celého odvetvia, aby spolupracovali na prelomových riešeniach v oblasti 3D obsahu, technológií a zážitkov bez okuliarov, aby z toho mohli profitovať všetci.

Pokiaľ ide o obchodný úspech 5G, monetizácia bude vo veľkej miere závisieť od vynájdenia hodnoty skupín používateľov a scenárov; stratégie služieb si budú vyžadovať synergiu medzi sieťou, mrakom a inteligenciou; a spolupráca na nových typoch videoslužieb bude kľúčom k zvýšeniu sieťovej prevádzky. Na záver svojho vystúpenia Chen uviedol, že spoločnosť Huawei bude všemožne podporovať operátorov pri presadzovaní sekundárnych inovácií 5G a prijímaní komerčných 5.5G, aby sa obchodný úspech 5G posunul na ďalšiu úroveň.

MWC Shanghai 2024 sa bude konať od 26. do 28. júna v čínskom Šanghaji. Počas podujatia spoločnosť Huawei predstaví svoje najnovšie produkty a riešenia na stánkoch E10 a E50 v hale N1 výstaviska Shanghai New International Expo Expo Center (SNIEC).

Rok 2024 bude prvým rokom komerčného využívania siete 5.5G a nasadenie gigabitovej optickej siete F5.5G sa už začalo. Súčinnosť medzi sieťami, cloudom a inteligenciou je nastavená tak, aby viedla k všadeprítomným inteligentným aplikáciám a čoraz rôznorodejším užívateľským skúsenostiam. Spoločne s globálnymi operátormi, odborníkmi z odvetvia a vedúcimi predstaviteľmi verejnej mienky sa Huawei na tohtoročnom MWC v Šanghaji ponorí do vzrušujúcich tém, napríklad ako posilniť úspech 5G v ére 5,5G a ako využiť potenciál rastu príjmov operátorov, aby nás ešte rýchlejšie priviedol do inteligentného sveta. Viac informácií nájdete na stránke: https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2449994/Chen_Hao_delivering_a_keynote.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring