OTS: Seminár Medzinárodného klubu SR v Nízkych Tatrách

TASR, 28. septembra 2012 15:10

Bratislava 28. septembra (TASR/OTS) - Celoslovenský seminár na tému Súčasná dlhová kríza a jej vplyv na podnikateľské prostredie na Slovensku zorganizoval Medzinárodný klub SR dňa 27. septembra 2012 v kongresovej sále hotela Wellness Hotel Chopok v Demänovskej doline za hojnej účasti zástupcov členských organizácií klubu a hostí.

S aktuálnou problematikou účastníkov stretnutia oboznámil predseda Ekonomického výboru Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Ing. Ladislav Vaškovič, CSc. O situácii v podnikaní v regióne informoval riaditeľ komory SOPK Žilinského kraja Ing. Ján Mišura. Prítomných podnikateľov zaujala genéza ekonomickej krízy v EÚ, riešenie finančnej problematiky, ako aj celý okruh ožehavých otázok, vrátane dopadu externých problémov na podnikateľské prostredie na Slovensku, vymožiteľnosť práva, korupčné konanie či klientelizmus. Medzi prejavmi externých faktorov v činnosti firiem rezonovali témy, ako je pokles dopytu po produkcii, nárast cien vstupov, zhoršovanie dostupnosti úverových zdrojov, ale aj zhoršovanie platobnej disciplíny odberateľov. Bohatá diskusia účastníkov podujatia, ktoré bolo už 185. stretnutím Medzinárodného klubu SR, potvrdila aktuálnosť danej témy v každodennom pôsobení slovenských podnikateľských subjektov.

Ing. Dušan Rozbora predseda Medzinárodný klub SR

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring