OTS: Sensor Tower získava platformu na prieskum trhu data.ai

TASR, 19. marca 2024 8:38

Akvizíciou globálnej spoločnosti data.ai, ktorá poskytuje informácie o mobilných aplikáciách, chce spoločnosť Sensor Tower podporiť svoj cieľ merať svetovú digitálnu ekonomiku

San Francisco 19. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Sensor Tower, popredný poskytovateľ údajov o digitálnej ekonomike, dnes oznámila akvizíciu platformy na prieskum trhu data.ai za nezverejnenú sumu. Táto akvizícia umožní spoločnosti Sensor Tower ďalej rozširovať a vytvárať štandardné riešenie v oblasti marketingového spravodajstva.

Akvizícia data.ai je pre Sensor Tower významným krokom vo vývoji, pretože predstavuje rozšírenie jej zákazníckej základne o významné značky, ako sú Microsoft, Sky a Bandai Namco, ktoré už používajú inteligentné nástroje data.ai na analýzu mobilných aplikácií. Pre spoločnosť Sensor Tower, ktorá už poskytuje služby špičkovým značkám, agentúram, herným vydavateľom a investorom, ide o strategický krok zameraný na výrazné rozšírenie pôsobenia v oblasti APAC a spoluprácu s ďalšími spoločnosťami z rebríčka Fortune 500. Očakáva sa, že kombinácia Sensor Tower a data.ai prinesie výrazný nárast presnosti údajov, globálneho pokrytia a šírky ponuky produktov pre spoločné portfólio viac ako 2000 firemných zákazníkov.

Tento oznam prichádza v čase, keď spotrebitelia trávia čoraz viac času socializáciou, hraním, sledovaním a nakupovaním v rôznych digitálnych kanáloch. V roku 2023 spotrebitelia vynaložili celosvetovo 130 miliárd dolárov na nákupy v aplikáciách; očakáva sa, že trendy v digitálnej ekonomike sa budú len zvyšovať, pretože hlavné platformy ako Google, Meta, TikTok, Instagram a Snap výrazne investujú do získavania, udržiavania a speňažovania používateľov.

Akvizícia spoločnosti data.ai spoločnosťou Sensor Tower nadväzuje na jej rýchly rast a úspešnú akvizíciu spoločnosti Pathmatics v roku 2021, ktorá rozšírila jej kupujúcich a zákaznícku základňu tým, že poskytla lepší pohľad na aktivity značky a reklamné výdavky v širšom digitálnom prostredí. Súbor digitálnych informácií Sensor Tower je založený na jedinečných a diferencovaných panelových údajoch prvej strany, pričom prehľady sa poskytujú zákazníkom podľa ročného modelu predplatného.

Financovanie transakcie viedla spoločnosť Bain Capital Credit s následnou investíciou od spoločnosti Riverwood Capital a novou investíciou od spoločnosti Paramark Ventures. Spoločnosť William Blair & Company, LLC pôsobila ako finančný poradca a spoločnosť Simpson Thacher & Bartlett LLP poskytla spoločnosti Sensor Tower v tejto transakcii právne poradenstvo.

Viac informácií o Sensor Tower nájdete na stránke www.sensortower.com.

O spoločnosti Sensor Tower

Sensor Tower je popredným poskytovateľom údajov o digitálnej ekonomike. Spoločnosť Sensor Tower, založená v roku 2013 so sídlom v San Franciscu v Kalifornii, poskytuje podnikové údaje o mobilných aplikáciách a vydavateľoch prostredníctvom svojich platforiem Store Intelligence, Ad Intelligence, Usage Intelligence a App Intelligence, ktoré ponúkajú metriky sťahovania, príjmov, podielu hlasu (SoV) a angažovanosti s bezkonkurenčnou presnosťou pre najdôležitejšie svetové trhy. Prostredníctvom ponuky informácií o digitálnom marketingu Pathmatics prináša Sensor Tower prehľad o digitálnej reklamnej výkonnosti značiek, ich konkurentov a celých odvetví v rámci zobrazovacej, sociálnej, video, mobilnej, natívnej a OTT reklamy. Navštívte stránku www.sensortower.com.

O platforme data.ai

Poslaním data.ai je byť prvou platformou, ktorá zjednotí údaje o spotrebiteľoch a trhu, aby vytvorila prehľady a výsledky s plným využitím sily umelej inteligencie. Platforma prináša víťazné digitálne skúsenosti pre viac ako 1400 klientov a viac ako 1 milión registrovaných používateľov po celom svete. Spoločnosť má sídlo v San Franciscu a bola založená v roku 2010.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2364155/Sensor_Tower_gray_logo_2023_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring