OTS: Seragon dokončuje predklinickú štúdiu kandidáta ...

TASR, 9. mája 2024 9:32

OTS: Seragon dokončuje predklinickú štúdiu kandidáta na intervenciu proti starnutiu SRN-901

Irvine 9. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Seragon Biosciences, Inc. dnes oznámila, že dokončila predklinickú štúdiu svojho nového kandidáta na prípravok proti starnutiu SRN-901. Táto kľúčová štúdia, vedená na myšiach, bola zameraná na vyhodnotenie vplyvu prípravku SRN-901 na starnutie, ako aj na rôzne zdravotné markery.

Podľa výsledkov štúdie zatiaľ prípravok SRN-901 zvýšil dĺžku života a zdravia medzi skúmanou populáciou najvýraznejšie. Na viac ako 300 myšiach sa vykonalo celogenómové sekvenovanie transkriptómu s cieľom posúdiť účinky SRN-901 na molekulárnej úrovni. Výsledky poukázali na výrazné zvýšenie expresie mnohých génov spojených s dlhovekosťou a výrazné zníženie expresie génov spojených so starnutím. Okrem toho metabolický panel odhalil priaznivé zmeny vo viacerých biomarkeroch súvisiacich s mladším biologickým vekom.

Vykonali sa aj ďalšie testy na vyhodnotenie účinku SRN-901 na zdravie, v rámci merania, ako dlho sa zdravie zachováva v priebehu života. Štúdia hodnotila aj telesné a kognitívne funkcie. Testy na bežeckom páse preukázali významne zvýšenú vytrvalosť u starších myší. Skóre krehkosti sa výrazne zlepšilo u starších myší, ktorým podávali SRN-901, a v liečenej skupine sa výrazne znížil aj výskyt nádorov.

Výsledky štúdie sú pre výskumný tím spoločnosti Seragon Biosciences povzbudzujúce a budú sa ďalej analyzovať s cieľom odhaliť ďalšie zistenia. Tieto výsledky budú zverejnené po dokončení doplnkovej analýzy.

O spoločnosti Seragon Biosciences

Seragon Biosciences, Inc., so sídlom v kalifornskom meste Irvine, je výskumná biofarmaceutická spoločnosť, ktorá sa venuje zlepšovaniu zdravia ľudí a zvierat prostredníctvom inovatívnej vedy.

Spoločnosť Seragon Biosciences je odhodlaná uplatňovať špičkové vedecké a technologické pokroky v oblasti starnutia, metabolizmu, génovej terapie a bioinformatiky. Od oblasti výskumu až po spotrebné výrobky a klinické aplikácie sa Seragon snaží prinášať ľuďom prístup k najvýznamnejším prelomom v medicíne. Viac informácií nájdete na stránke www.seragon.com.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1986399/Seragon_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring