OTS: SERMATEC predstavuje 5,1 MW/17,8 MWh systém skladovania energie v ...

TASR, 21. októbra 2024 9:44

OTS: SERMATEC predstavuje 5,1 MW/17,8 MWh systém skladovania energie v Bulharsku, ktorý prináša revolúciu v účinnosti solárnej energie

LYASKOVETS, Bulharsko, 21. október (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Spoločnosť SERMATEC, pionier v riešeniach obnoviteľnej energie, uviedla na trh inovatívny 5,1 MW/17,8 MWh systém skladovania energie na komerčné a priemyselné účely v Bulharsku. Tento prelomový projekt má v úmysle transformovať miestne energetické prostredie zvýšením účinnosti solárnej energie a podporou ekonomického rastu.

Náš klient, ktorý prevádzkuje fotovoltickú elektráreň, čelil značným problémom v dôsledku nadmernej výroby solárnej energie bez adekvátnych skladovacích kapacít. Kvôli tomu sa plytvalo elektrickou energiou počas dňa a v noci bolo nutné nakupovať energiu zo siete. V snahe vyrovnať nerovnováhu ponuky a dopytu spôsobenú touto nadprodukciou, naše riešenia nielen pomáhajú predchádzať negatívnym cenám spojeným s nadmernou výrobou, ale umožňujú zákazníkom aktívne sa zapájať do obchodovania na trhu s elektrinou. S kapacitou na uskladnenie viac ako 6,5 milióna kWh ročne systém zabezpečuje vyváženejší a ekonomicky životaschopnejší energetický ekosystém.

Jadrom našej inovácie je 48 jednotiek systému skladovania energie SERMATEC EasyCube Series 372 kWh. Toto skrinkové riešenie zvyšuje priestorovú efektivitu a zaisťuje prevádzkovú flexibilitu, čím nastavuje v skladovaní energie nový štandard. Každý komponent je výsledkom starostlivého dizajnu a výroby, čo odráža náš záväzok k excelentnosti. Náš systém poháňajú pokročilé 3,2 V 280 Ah LFP batérie a je nielen bezpečný a spoľahlivý, ale môže sa pochváliť aj účinnosťou konverzie až 99 % a konštrukčnou životnosťou nad 15 rokov. Je to viac než len skladovacie riešenie; je to dôkaz našej snahy o inžiniersku excelentnosť. Tento projekt zmierňuje nadmernú solárnu výrobu a poháňa región smerom k zelenému rozvoju s nízkymi emisiami uhlíka.

Projekt využíva patentovaný systém EMS spoločnosti SERMATEC, ktorý integruje výrobu fotovoltickej energie na dosiahnutie vlastnej spotreby solárnej energie a skladovania energie. EMS nielen ukladá prebytočnú slnečnú energiu, ale tiež riadi spotrebu energie v špičke a mimo špičky. Okrem toho sme vylepšili ovládanie založené na cloudovej platforme, vďaka čomu môžu naši zákazníci sledovať prevádzku energetického zásobníka v reálnom čase.

Tento projekt využíva systém BMS nezávisle vyvinutý spoločnosťou SERMATEC. Pomocou inteligentného plánu riadenia zaisťuje bezpečnosť akumulátorov energie a zároveň predlžuje ich životnosť. Pomáha tak zákazníkom využívať energiu efektívne.

V SERMATEC nielen staviame projekty, ale budujeme udržateľnú energetickú budúcnosť. Pridajte sa k nám v Bulharsku aj v zahraničí, aby sme túto víziu premenili na skutočnosť.

Zdroj: SERMATEC

info@sermatec-ess.com

en.sermatec-ess.com

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2534258/20241018095716.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring