OTS: Shanghai Electric podpísala na CIIE 2023 dohodu ...

TASR, 15. novembra 2023 10:06

OTS: Shanghai Electric podpísala na CIIE 2023 dohodu s Johnson Controls s plánom zriadiť laboratórium, ktoré umožní ekologickejší rozvoj miest

Šanghaj 15. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Počas Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne (CIIE) 2023 oznámila Shanghai Electric (SEHK: 2727, SSE: 601727) uzavretie dohody o strategickej spolupráci v rámci spoločného laboratória „Carbon & Digital" so spoločnosťou Johnson Controls Inc. (Johnson Controls), čím sa posilní synergia tejto dvojice, ktorá sa snaží podporovať inovácie v oblasti udržateľnosti miest. V rámci partnerstva, ktoré sa zameriava na urýchlenie rozvoja tovární a priemyselných parkov s nulovými emisiami oxidu uhličitého, vytvoria tieto dve spoločnosti systém ekologického a nízkouhlíkového dodávateľského reťazca v snahe posilniť energetický sektor, aby zvýšil účinnosť a znížil uhlíkovú stopu.

„Zriadenie spoločného laboratória ďalej prehĺbi spoluprácu medzi Shanghai Electric a Johnson Controls v oblasti ekologického, nízkouhlíkového a udržateľného rozvoja miest. Umožní nám využiť naše vzájomne sa dopĺňajúce silné stránky na uľahčenie koordinovaného rozvoja zdrojov energie a záťaží a využiť bezproblémovú integráciu digitálnych a inteligentných riešení na preskúmanie možností spolupráce v rôznych scenároch vrátane miest, priemyselných parkov, ulíc a budov. Naším cieľom je spoločne vytvárať integrované riešenia a inteligentné platformy služieb, ktoré kombinujú viaceré zdroje energie, ako sú elektrina, chlad, teplo a plyn, a spoločne tak podporovať ekologickú a nízkouhlíkovú transformáciu," uviedol Liu Ping, prezident spoločnosti Shanghai Electric.

Priemyselné parky sa vyznačujú vysokou spotrebou energie a uhlíkovou stopou. Predstavujú približne 69 % celkovej spotreby energie a 31 % emisií uhlíka v Číne a sú hlavnými zdrojmi emisií uhlíka v mestských oblastiach, ktoré sa budú zvyšovať spolu so sociálno-ekonomickým rastom. Napriek ich silnému vplyvu na emisie oxidu uhličitého slúžia tieto výrobné centrá ako kľúčový ekonomický motor, pričom viac ako 20 000 centier v celej krajine prispieva k viac ako 30 % ekonomickej expanzii.

V rámci spoločného úsilia o riešenie environmentálnych výziev spojených s energeticky náročnými priemyselnými odvetviami spojili Shanghai Electric a Johnson Controls svoje sily pri navrhovaní inovatívnych riešení, ktorých cieľom je znížiť uhlíkovú stopu výrobných zariadení a zároveň zvýšiť ich účinnosť pri využívaní energie. Tieto dve spoločnosti spoločne vypracovali Štandard pre plánovanie a hodnotenie realizácie bezuhlíkových priemyselných parkov, čím vytvorili spoľahlivý rámec, ktorý uľahčuje prebiehajúcu misiu Číny zameranú na dekarbonizáciu priemyselných zón.

Norma bola predstavená na Čínskom medzinárodnom priemyselnom veľtrhu 2023 a obsahuje usmernenia týkajúce sa „jednej digitálnej platformy" ako základu riadenia uhlíkovo neutrálnych parkov, „deviatich technologických ciest" v kľúčových oblastiach, ako aj stratégie na prijatie integrovaného energetického systému „zdroj – sieť – záťaž – skladovanie", ktorý priemyselným parkom pomôže maximalizovať zníženie emisií pri najnižších nákladoch.

Korene obchodného spojenectva medzi Shanghai Electric a Johnson Controls siahajú až do roku 2015, kedy spolupracovali v oblasti bezuhlíkových technológií a ekologického rozvoja. Dvojica bude pokračovať v spoločnom poslaní podporovať ekologicky uvedomelý nízkouhlíkový rozvoj a prehlbovať spoluprácu, tým že spolu skúmajú inteligentné technológie pre priemyselné parky a budovy, vývoj energeticky účinných a ekologických produktov a produktov na skladovanie energie novej generácie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2275888/Shanghai_Electric_Inks_Agreement_Johnson_Controls_CIIE_2023_Plans_Establish.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring