OTS: Shanghai Electric predstavuje viacero vedeckých ...

TASR, 27. septembra 2023 10:07

OTS: Shanghai Electric predstavuje viacero vedeckých a technologických inovácií svetovej úrovne na medzinárodnom priemyselnom veľtrhu v Číne 2023 v Šanghaji

Šanghaj 27. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) nedávno predstavila svoju ponuku na Čínskom medzinárodnom priemyselnom veľtrhu 2023 ("CIIF"), ktorý sa konal v Národnom konventnom a výstavnom centre (Šanghaj) od 19. – 23. septembra, 2023, pod heslom "A Zero-Carbon Future For All", so zameraním na tri hlavné piliere inteligentnej energie, inteligentnej výroby a integrácie digitálnej inteligencie. Shanghai Electric zaujala návštevníkov ukážkou výsledkov digitálnej transformácie výroby zariadení, ktoré integrujú digitálnu inteligenciu, veternú energiu, fotovoltaickú energiu, skladovanie energie a alokované riešenia, ako aj ďalšie inovatívne technológie svetovej úrovne, ktoré majú schopnosť umožniť bezuhlíkovú budúcnosť pre všetkých.

"Keď Čína navrhla svoje 3060 duálne uhlíkové ciele, ktorých cieľom je dosiahnuť maximálne emisie uhlíka do 2030 a uhlíkovú neutralitu do 2060, spoločnosť Shanghai Electric začala vyvíjať komplexný nový energetický systém a trojrozmerné riešenie bezuhlíkového priemyselného parku," uviedol Liu Ping, prezident Shanghai Electric Group, vo svojom prejave na CIIF. "Naše integrované riešenia pre veternú, solárnu a úložnú energiu, integrácia digitálnej inteligencie a inteligentný systém riadenia emisií oxidu uhličitého, ktoré predstavujeme na CIIF, umožnia viacerým zákazníkom a partnerom na celom svete dosiahnuť ciele v oblasti znižovania emisií oxidu uhličitého a bezuhlíkového rozvoja."

V deň otvorenia veľtrhu CIIF, Shanghai Electric podpísali dohody o strategickej spolupráci so spoločnosťami AVIC Motory pre komerčné letectvo Co, Ltd. a Národné inovačné centrum delty rieky Yangtze, čím otvorili novú kapitolu komplexnej spolupráce.

Podporujúc energetickú transformáciu priemyselného dodávateľského reťazca prostredníctvom vydania troch hlavných inteligentných priemyselných riešení

Vďaka desaťročiam skúseností s vývojom technologických inovácií v energetike spoločnosť Shanghai Electric postupne vydala tri hlavné riešenia pre inteligentný priemysel, a to Energy Carbon Smart Butler, SEunicloud Industrial Internet Platform 4.0 aPriemyselný park s nulovým uhlíkom. Na základe svojej priemyselnej internetovej platformy vyvinula aj "správcu energetického uhlíka", ktorý realizuje transformáciu z energetického experta na správcu energetického uhlíka. Toto riešenie sa orientuje na celý životný cyklus plánovania, výstavby a prevádzky a hlboko integruje zariadenia a informačné technológie, aby vyhovelo všeobecným a špecifickým potrebám rôznych zákazníkov, od podnikov až po priemyselné parky, továrne, sklady, školy a mestá.

Napájanie integrovaných inteligentných riešení v oblasti veternej, solárnej a distribučnej energie

Integrované riešenia Shanghai Electric na skladovanie veternej a solárnej energie poskytujú komplexné integrované zariadenia a služby na multiplexné, vysokokvalitné skladovanie a úpravu energie. Energia, skladovanie energie v stlačenom vzduchu, skladovanie energie v lítiových batériách, skladovanie energie v kvapalnom toku a iné skladovanie energie, technologické zariadenia môžu realizovať funkcie regulácie frekvencie a špičiek na granulovanej úrovni. Okrem toho Shanghai Electric predviedla aj svoj trojrozmerný bezuhlíkový priemyselný park, ktorý poskytuje priemyselným parkom všetko od návrhu a výstavby zelených priemyselných závodov až po distribuované dodávky novej energie, od zelených inteligentných výrobných liniek až po zlepšenia energetickej účinnosti v priemysle. Ukázala tiež prípady znižovania emisií uhlíka priamo pri zdroji, čím vytvorila inovatívne ukážky multifunkčnej komplementarity v celom odvetví a stanovila vedúce meradlo pre ekologické, bezuhlíkové a inteligentné továrne.

Podpora optimalizácie inteligentnej výroby a prezentácia technológií zariadení novej generácie vo viacerých priemyselných odvetviach

Na CIIF, Shanghai Electric prezentovali kompletné riešenia pre inteligentné továrne na lítiové batérie, systémy riadenia automatizácie železničnej dopravy, precízne veľkoplošné brúsky a CNC obrábacie stroje strednej a vyššej triedy pre odvetvie výroby lítiových batérií na nové energie, ako aj pre mestskú železničnú dopravu a priemyselné obrábacie stroje. Okrem toho Shanghai Electric vystavoval zariadenia, ako sú veľké vysokovýkonné plynové turbíny triedy F, vysokoteplotné plynom chladené reaktory, ultravysokonapäťové transformátory a inteligentné univerzálne vzduchové ističe.

V oblasti nových energetických vozidiel poskytuje Shanghai Electric kompletné služby priemyselného reťazca vrátane návrhu nízkouhlíkových priemyselných závodov, inteligentných výrobných liniek na montáž vozidiel a batérií, batérií pre nové energetické vozidlá a ďalších komponentov. Pre letecký priemysel môže Shanghai Electric poskytovať kľúčové produkty a integrované služby, ako sú automatizované vŕtacie a nitovacie systémy a montážne linky, ako aj dôležité podsystémy a komponenty lietadiel, napríklad prístroje a riadiace systémy lietadiel, letecké spojovacie prvky a lopatky motorov. Pre zákazníkov v lodnom priemysle Shanghai Electric zvýšila výkonnosť dodávok v oblasti zariadení na balastnú vodu, lodných energetických systémov a podporných zariadení, ktoré majú obrovský potenciál rozvoja.

V budúcnosti bude Shanghai Electric naďalej využívať svoje výhody v oblasti výroby moderných zariadení a inteligentnej energie a zároveň úzko spolupracovať s organizáciami priemyselného reťazca na podpore rozvoja bez emisií uhlíka.

Ak si chcete pozrieť videozáznam z výstavy Shanghai Electric CIIF 2023, navštívte stránku:

https://www.facebook.com/ShanghaiElectric/videos/1486796252116909/.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2221279/Shanghai_Electric.mp4

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1800747/logo_new_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring