OTS: Šiesty ročník Behu pre život štartuje už túto sobotu!

TASR, 2. mája 2013 9:33

Bratislava 2. mája (TASR-OTS) - Najväčšie športové charitatívne podujatie na Slovensku Beh pre život štartuje svoj šiesty ročník! V sobotu 4. mája 2013 o 11.00 hod. sa na Partizánskej lúke v Bratislave uskutoční prvý zo šiestich tohtoročných celoslovenských behov pre podporu výskumu liečby rakoviny. Nadácia Tesco venuje všetky vyzbierané príspevky a štartovné na kúpu nového špičkového prístroja na výskum rakoviny NanoSight. Bežcov z Bratislavy a okolia prídu na štart podporiť patróni projektu herec Jozef Vajda a medzinárodná prezentérka aerobiku Lucia Medeková. Do zbierky sa budú môcť zapojiť všetci ľudia s dobrým srdcom počas mája a júna aj v ďalších slovenských mestách – v Banskej Bystrici, Prešove, Nitre, Žiline a Trenčíne. Na všetkých účastníkov čaká okrem bohatého sprievodného programu aj občerstvenie, symbolická medaila v cieli a skvelý pocit z pomoci pre dobrú vec.

"Vlani sa na Behu pre život v Bratislave zúčastnilo rekordných 3817 ľudí! Pozývame všetkých ľudí s dobrým srdcom tento rok opäť rekord prekonať. Podporia tak naraz dve dobré veci – prispejú na výskum rakoviny a upevnia svoje zdravie," uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje. Cieľom tohtoročného behu je vyzbierať 85.000 eur na zakúpenie špičkového laboratórneho prístroja NanoSight.

Rozcvička s Luciou Medekovou i skrátená trať pre najmenších Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície, vrátane rodičov s celkom malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s deťmi v kočíku či v spoločnosti svojho zvieracieho kamaráta. V tohtoročnom behu organizátori mysleli aj na najmenších účastníkov, ktorí môžu prebehnúť skrátenú verziu trate. Počas podujatia čaká na malých i veľkých bohatý sprievodný program.

Účastníci sa môžu tešiť na autogramiádu patrónov charitatívneho behu s hercom Jozefom Vajdom a Luciou Medekovou. Nadšencov športu tiež poteší vystúpenie Romana Voláka, profesionálneho karatistu a držiteľa 68 zlatých medailí z majstrovstiev sveta.

Na bežcov čaká pred štartom i odborná rozcvička s medzinárodnou prezentérkou aerobiku Luckou Medekovou. Športoví odborníci budú počas celého podujatia špeciálnymi prístrojmi merať záujemcom aktuálnu kondíciu a radiť, ako si ju ďalej zlepšovať a rozvíjať.

Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Doprava na Beh pre život v Bratislave zadarmo! Bežci môžu pri presune na trať použiť kyvadlovú dopravu na Partizánsku lúku (zastávka pri Vojenskej nemocnici – Nemocnica min. obrany SR). Kyvadlová doprava bude fungovať zdarma od 9.30 do 13.00 hod. medzi zastávkami Tesco Lamač a Vojenská nemocnica. Bežcom, ktorí prídu autom, odporúčame zaparkovať pred hypermarketom Tesco Lamač Extra, nakoľko od Vojenskej nemocnice bude doprava obmedzená.

Termíny Behu pre život v roku 2013: - Bratislava – 4. máj o 11.00 h – Partizánska lúka - Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 h – Námestie SNP - Prešov – 18. máj o 15.00 h – Hlavná ulica - Nitra – 25. máj o 11.00 h – Svätoplukovo námestie - Žilina – 8. jún o 15.00 h – Námestie A. Hlinku - Trenčín – 15. jún o 15.00 h – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok: - Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné: - dospelí 6 € - deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 eur - rodina (2 dospelí, 2-3 deti) 12 € - skupiny/školy 2 eur za osobu a deti do 6 r. zdarma - Na účet VÚB 2434842458/0200 - Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 eur - Kúpiť si darčekový predmet v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco - Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku - Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na aukcie.sk Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu záujemcovia sledovať na webstránke Tesco beh pre život.

Kontakt: Katarína Šutarová, ksutarova@agency-like.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring