OTS: Skupina MOL transformuje rafinériu v Mantove na logistický terminál ...

TASR, 4. októbra 2013 12:52

OTS: Skupina MOL transformuje rafinériu v Mantove na logistický terminál Postupná transformácia sa začne v januári 2014 Manažment rafinérie IES v Mantove je pripravený na okamžité rozhovory s odbormi Projekt transformácie súvisí s iniciatívou spoločnosti ENI zameranou na zelenú rafinériu

Budapešť 4. októbra (TASR-OTS) - Skupina MOL postupne zmení svoju rafinériu v Mantove na logistický terminál. Proces transformácie sa začne v januári 2014. Toto rozhodnutie je dôkazom, že Skupina MOL chce investovať do riešení, ktoré jej - napriek zložitej ekonomickej situácii v Taliansku - umožnia zlepšiť konkurenčnú pozíciu v tejto krajine.

V dôsledku nepriaznivého ekonomického prostredia, ktoré ovplyvňuje odvetvie spracovania ropy v Taliansku, a po dôkladnej analýze dlhodobej udržateľnosti činnosti IES sa Skupina MOL rozhodla transformovať rafinériu v Mantove na logistický terminál.

Vzhľadom na to, že sa končí dlhodobý kontrakt o dodávkach ropy pre rafinériu Mantova, Skupina MOL dosiahla zásadnú dohodu so spoločnosťou ENI o spojení svojho projektu transformácie s iniciatívou ENI o zelenej rafinérii. Komplexná logistická sieť medzi prístavom Porto Marghera a rafinériou Mantova, využívaná dosiaľ na dodávky ropy, bude v budúcnosti slúžiť na dodávky koncových produktov.

To umožňuje Skupine MOL postupne transformovať svoju rafinériu na logistický terminál, čo znamená, že spoločnosť naďalej zostane na trhu. Až do transformácie si IES udrží značnú časť svojich zamestnancov, ktorí budú pracovať v rámci nového obchodného modelu v Mantove. Skupina MOL chce investovať do takých riešení, ktoré zlepšia jej pozíciu v Taliansku.

IES je pripravená v tejto fázy úzko spolupracovať so všetkými zainteresovanými stranami s cieľom dosiahnuť najlepšie riešenie pre ľudí, životné prostredie, miestnu ekonomiku a komunitu a zároveň udržať spoločnosť v pozícii dôležitého hráča na trhu, zodpovedného zamestnávateľa a férového partnera do budúcnosti. Spoločnosť je pripravená viest konštruktívny dialóg so zástupcami odborov, aby našli najlepšie riešenie pre všetky strany. IES zostáva spoľahlivým partnerom s ohľadom na jeho sponzorské a darcovské aktivity v regióne a plánuje v tejto činnosti pokračovať aj do budúcnosti.

O Skupine MOL

Skupina MOL je integrovaná, nezávislá, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v hlavnom meste Maďarska – v Budapešti. Pôsobí vo viac ako 40 krajinách sveta a zamestnáva takmer 30.000 ľudí po celom svete. Prevádzkuje päť rafinérií a dve petrochemické jednotky v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca v Maďarsku, na Slovensku, v Chorvátsku a Taliansku. Skupina MOL má tiež vlastnú sieť viac ako 1700 čerpacích staníc v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Kontakt pre médiá: Gyöngyi Janky MOL Group Head of Media and Communications @: internationalpress@mol.hu | m: +36 20 2183672

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring