OTS: Sladký dezert podľa Vilka. V máji si na ňom pochutíte aj bez lepku

TASR, 9. mája 2024 9:00

Bratislava 9. mája (TASR/OTS) - Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným citrónovo-makovým dezertom od šikovného televízneho cukrára.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, najmladší účastník prvej série známej televíznej súťaže v pečení, Viliam Bajzík, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.

Pečiem, pečieš, pečieme

Vilko si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Nezľakol sa ani toho najnáročnejšieho postupu, svoje dezerty aj dnes premieňa doslova na umelecké dielo. A trúfa si tiež na bezlepkové výzvy. Vyskúšajte jeho citrónovo-makový travel cake pri príležitosti, zaručene si pochutíte!

Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka

Ingrediencie:

3 vajcia

200 g masla

15 g citrónovej šťavy

25 g maku

25 g vody

530 g zmesi na pečenie K-free

4 g prášku do pečiva

Sirup:

40 g vody

40 g kryštálového cukru

40 g citrónovej šťavy

Krém:

200 g smotany

200 g mascarpone

40 g práškového cukru

Postup:

Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Boky formy vymastíme maslom a vysypeme zmesou na pečenie. Zmes na pečenie K-free a prášok do pečiva preosejeme. Vajcia, maslo, šťavu, vodu, mak a sypké ingrediencie dáme do robota miešať. Najskôr miešame minútu na pomalej rýchlosti a potom 3 minúty na najvyššej rýchlosti. Takto pripravené cesto vylejeme do formy a pečieme na 170 °C približne hodinu. Medzitým si pripravíme sirup, všetky ingrediencie zmiešame a privedieme do bodu varu. Necháme vychladiť a oblejeme ním upečený koláč. Mascarpone, smotanu aj cukor dáme do mixéra a vymiešame na nadýchaný krém, ozdobíme ním koláč. Prajeme dobrú chuť.

Máme pre vás dobrý tip

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring