OTS: Slovenská obchodná a priemyselná komora ocení podnikateľov

TASR, 2. októbra 2012 14:33

OTS: Slovenská obchodná a priemyselná komora ocení podnikateľov, ktorí podnikajú v súlade s etikou

Bratislava 2. októbra (TASR-OTS) - Podnikatelia, pre ktorých je dodržiavanie etických princípov neoddeliteľnou súčasťou ich činnosti, môžu okrem uznania svojich obchodných partnerov získať aj Veľkú cenu SOPK. Jej doterajší nositelia môžu povedať, že sú dôveryhodným subjektom pre svojich obchodných partnerov, pre svojich spotrebiteľov a zákazníkov, pre svojich zamestnancov, pre príslušné orgány štátnej správy a širokú verejnosť, ale aj vzorom pre svojich konkurentov.

Súťaž Veľká cena SOPK vyhlasuje komora už od roku 2002 s cieľom, aby podnikateľská etika, uplatňovaná v širokom okruhu podnikateľských subjektov na Slovensku, vytvárala podmienky a umožňovala prienik morálky a spoločenskej zodpovednosti do ekonomických, ako aj do užších obchodných vzťahov, a tým ovplyvňovala efektívnosť podnikania a prispievala tak aj k pozitívnemu vývoju slovenskej ekonomiky ako celku.

Prihlášku do súťaže za rok 2012 vrátane odporúčanej dokumentácie pre hodnotenie možno poslať Úradu SOPK do konca februára 2013. Priložená sprievodná dokumentácia, napr. výročné správy, komentár ku kritériám súťaže a pod., môže prezentovať hodnotenie za predchádzajúci rok, v tomto prípade za rok 2011.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže Veľká cena SOPK za rok 2012 sa uskutoční v apríli 2013 na Zhromaždení delegátov SOPK za účasti delegátov – členov SOPK, predstaviteľov vlády a parlamentu, ako aj zástupcov diplomatických misií akreditovaných na Slovensku.

Prihlášku do súťaže treba zaslať alebo doručiť Úradu SOPK, prípadne aj prostredníctvom regionálnych komôr SOPK na adresu: Slovenská obchodná a priemyselná komora, Gorkého 9, 816 03 Bratislava.

Vyplnená prihláška nebude poskytnutá tretím osobám a chránené individuálne údaje v nej uvedené môžu byť zverejnené len so súhlasom prihlásenej inštitúcie.

Pravidlá súťaže „Veľká cena SOPK“, prihlášku vrátane kritérií a podmienok súťaže, ako aj doterajšie výsledky súťaže Veľká cena SOPK sú uvedené na webovej stránke Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory www.sopk.sk.

Podrobnejšie informácie záujemcom poskytnú všetky regionálne komory SOPK (vo všetkých krajských mestách) alebo Ing. Ján Vlčko, tajomník predsedu SOPK, tel. 02/5413 1158, fax: 02/5413 1159, e-mail: vlcko@sopk.sk.

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

pop gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring