OTS: Slovenské osobnosti hlasujú ...

TASR, 6. decembra 2012 9:25

Bratislava 6. decembra (TASR-OTS) - V tradičných anketách združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub hlasovalo 201, t. j. 67 % z 299 oprávnených voličov v tohtoročnom osobitnom neverejnom hlasovaní členov a ďalších osobností hospodárstva a spoločnosti. Hlasovanie sa skončí až v posledný deň roka 2012.

Najvýznamnejšie je hlasovanie o nominovaných na Zlatý biatec, ktorý sa udeľuje len na základe tohto tajného, resp. neverejného hlasovania od 1993. roka. Z 13-tich nominovaných sú traja na čele s miernym odstupom: MA M. Gullerová, PHD, Ing. Ľ. Lopatka a PHD, prof. PhDr. I. Radičová, PHD. Za nimi sú prof. Ing. F. Malík, DrSc., minister zahraničných vecí SR M. Lajčák, Ing. J. Tkáč a doc. Ing. J. Sipko, CSc.

Hlasy z ostatných ankiet sa pripočítavajú k hlasom z hlasovania prostredníctvom internetu na www.hospodarskyklub.sk. Z deviatich nominovaných osobností v X. ročníku ankety World Politician naďalej najviac „boduje“ ruský prezident V. Putin, potom český prezident V. Klaus a neúspešný kandidát na úrad prezidenta USA M. Romney, ale aj prezident Ekvádorskej republiky R. C. Delgado.

Z desiatich nominovaných bánk v XIII. ročníku ankety BEST BANK získali najviac hlasov Slovenská sporiteľňa, Tatrabanka a VÚB.

Z členov vlády má najviac hlasov podpredseda vlády a minister zahraničných vecí M. Lajčák v VI. ročníku ankety Najsympatickejší člen vlády SR. Za ním sú minister vnútra R. Kaliňák a predseda vlády SR R. Fico.

V VII. ročníku ankety Najsympatickejší poslanec NR SR z dvanástich poslancov majú traja nominovaní značný náskok: M. Kondrót (SMER SD), R. Procházka (KDH) a A. Hlina (OĽaNO).

Laureáti Zlatého biatca, víťazi jednotlivých ankiet a laureáti ocenenia Prominent ekonomiky budú slávnostne vyhlásení na 234. podujatí združenia NEF Hospodársky klub 14. marca 2013 v Bratislave.

S výnimkou Zlatého biatca hlasovanie verejnosti v ostatných tradičných anketách vďaka partnerom hlavného organizátora (Považská cementáreň, Polleo Partners, United Group, Kávomaty, ZCPP SR, Prvá stavebná sporiteľňa a Modřany Power, a.s., Česká republika) pokračuje do konca 2012. roka na www.hospodarskyklub.sk.

Kontakt:

NEF Hospodársky klub

www.hospodarskyklub.sk

pkasalovsky@hospodarskyklub.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring