OTS: Slovensko na svetovej scéne: GEVORKYAN, a.s. privítala ekonomických ...

TASR, 27. októbra 2023 8:30

OTS: Slovensko na svetovej scéne: GEVORKYAN, a.s. privítala ekonomických diplomatov z celého sveta

Vlkanová 27. októbra (TASR/OTS) - Spoločnosť GEVORKYAN, a.s., európsky líder v oblasti práškovej metalurgie, privítala 19. októbra skupinu významných slovenských ekonomických diplomatov z celého sveta. Toto podujatie sa konalo v rámci porady ekonomických diplomatov, ktorú organizovala Sekcia hospodárskej a rozvojovej spolupráce Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Cieľom podujatia bolo predstaviť slovenské podnikateľské prostredie, konkrétne spoločnosti s proexportným potenciálom, ako je GEVORKYAN, a.s. Diplomati mali možnosť oboznámiť sa so špičkovým technologickým vybavením spoločnosti a jej výrobkami, ktoré patria k svetovej špičke. Na prezentácii, ktorá sa konala v kaštieli Vodný Hrad vo Vlkanovej, sa zúčastnilo 80 osobností, vrátane zástupcov Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Medzi významnými hosťami boli aj pani generálna riaditeľka Sekcie hospodárskej a rozvojovej spolupráce, pani Luciu Kišš a riaditeľ odboru podnikateľského centra, pán Branislav Pochaba.

Hostí privítal zakladateľ a majoritný vlastník spoločnosti pán Artur Gevorkyan. Následne im predstavil míľniky spoločnosti, portfólio ako aj inovatívne riešenia a technológie. Po prezentácii sa hostia presunuli do priestorov GEVORKYAN, a.s., v ktorých nasledovala exkluzívna prehliadka administratívnych a výrobných priestorov. Toto stretnutie poskytlo významnú príležitosť predstaviť aktivity a úspechy spoločnosti na medzinárodnej úrovni.

Generálna riaditeľka Lucia Kišš poďakovala pánovi Gevorkyanovi za odprezentovanie technológií a výrobkov spoločnosti GEVORKYAN, a.s. „Ekonomická diplomacia otvára dvere našim vývozcom do zahraničia. Je to služba a budem rada, ak ju budú slovenské spoločnosti využívať čoraz viac. Ostatne, naša ekonomika je orientovaná na vývoz, exportom tiež zvyšujeme príjmy našich spoločností a vytvárame pracovné miesta. Môžem vás uistiť, že sme tu pre vás,“ uviedla Lucia Kišš, generálna riaditeľka sekcie hospodárskej a rozvojovej spolupráce na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Gevorkyan, a.s. je lídrom vo výrobe kovových dielov metódou práškovej metalurgie a je významným hráčom v oblasti výroby a dodávky kľúčových výrobných komponentov pre rôzne odvetvia priemyslu. "Sme hrdí, že sme mohli ukázať naše inovatívne riešenia a technológie, je pre nás veľkým uznaním, že sme mohli byť súčasťou tohto dôležitého podujatia a sme vďační za príležitosť ukázať naše úspechy na domácej aj medzinárodnej scéne," uviedol pán Gevorkyan v závere podujatia.

Kontakt pre médiá: [meno Martina Sarková] [www.gevorkyan.sk] [martinasarkova@gevorkyan.sk] [+4210911041521]

O spoločnosti:

GEVORKYAN, a.s. je rodinná firma, založená v r. 1996 v Banskej Bystrici. Jej zakladateľom a súčasným majoritným vlastníkom je vojenský letecký inžinier, Artur Gevorkyan, pôvodom z Arménska. Spoločnosť sa môže pochváliť 50-ročnými skúsenosťami dvoch generácií rodiny Gevorkyanovcov v oblasti práškovej metalurgie. Spoločnosť je členom asociácie pre práškovú metalurgiu. európskej EPMA a medzinárodnej AMPI asociácie pre práškovú metalurgiu. Je kľúčovým dodávateľom pre väčšinu svojich zákazníkov a vďaka silnému vývoju rozširuje svoje zákaznícke portfólio približne o 10 nových odberateľov ročne.

Vstupom na Burzu cenných papírů Praha uskutočnila najväčšie IPO na trhu START a tento rok sa presúva na trh Prime BCPP a pripravuje sa na duálny listing na Bratislavskej Burze.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring