OTS: Solárny modul HJT Hyper-ion spoločnosti Risen Energy ...

TASR, 27. októbra 2023 9:17

OTS: Solárny modul HJT Hyper-ion spoločnosti Risen Energy získal certifikáciu uhlíkovej stopy od spoločnosti Certisolis, čím dosiahol rekordnú hodnotu uhlíkovej stopy

Ning-Po 27. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Risen Energy, popredný svetový výrobca vysoko výkonných fotovoltických (FV) produktov, s potešením oznamuje, že získala francúzsky certifikát uhlíkovej stopy pre svoj solárny modul Hyper-ion s heterojunkciou (HJT). Tento významný míľnik otvára cestu k plánom spoločnosti Risen Energy rozšíriť svoju prítomnosť na trhu v krajine, pretože pokračuje v posilňovaní celosvetového prechodu na novú energiu prostredníctvom ekologickejších, vysokoúčinných a vysokokvalitných solárnych produktov.

Certifikát, ktorý udelila spoločnosť Certisolis, inštitúcia tretej strany, ktorú francúzska Regulačná komisia pre energetiku (Energy Regulatory Commission – CRE) vymenovala za jediné laboratórium na hodnotenie a certifikáciu výkonnosti fotovoltických výrobkov, potvrdzuje, že modul Hyper-ion spoločnosti Risen Energy dosahuje hodnotu uhlíkovej stopy 376,5 kg ekv. CO2/kWc. Tento solárny modul nastavuje nový priemyselný štandard pre uhlíkovú stopu produktu a ponúka dizajn šetrný ku klíme v kombinácii so špičkovými inováciami, ktoré pomáhajú znižovať náklady a zvyšovať výrobu energie.

„V dobe, keď sa globálny vplyv klimatických zmien neustále zvyšuje, sa uhlíková neutralita stala univerzálnym imperatívom. Ako líder v solárnom odvetví sa spoločnosť Risen Energy venuje priekopníctvu v oblasti vysokoúčinných nízkouhlíkových solárnych produktov. Uvedenie série Hyper-ion predstavuje nový míľnik pre spoločnosť Risen Energy. Ide o riešenie novej generácie, ktoré okrem vynikajúceho spôsobu výroby energie znižuje náklady na kilowatthodinu a zároveň zvyšuje hodnotu uhlíka. Svedčí to o našom odhodlaní rozvíjať technológiu fotovoltiky a o našej ambícii umožniť svetu urýchliť prechod na bezuhlíkovú budúcnosť pomocou inovatívnych produktov," uviedol Liu Yafeng, senior riaditeľ pre výskum a vývoj v spoločnosti Risen Energy.

Séria Hyper-ion spoločnosti Risen Energy využíva najnovšiu technológiu heterojunkcie s mikrokryštalickými zliatinovými vrstvami na oboch stranách článku. Použitie pasty na báze medi potiahnutej striebrom znižuje spotrebu striebra, čo znižuje celkové náklady. Modul je tiež vybavený technológiou Hyper-Link, čo je špeciálna prepojovacia technológia vyvinutá spoločnosťou Risen Energy. Konštrukcia s nulovou zbernicou navyše eliminuje zbernice na článkoch, aby sa ďalej zlepšila prepojenosť.

S účinnosťou dosahujúcou až 23,9 % sa môže modul pochváliť mimoriadne stabilným teplotným koeficientom a vysokou bifacialitou až 85 % ±10 %. Tenšie doštičky a nízkoteplotný proces HJT umožňujú modulu dosiahnuť hodnotu uhlíkovej stopy nižšiu ako 400 kg ekv. CO2/kWc. Modul, uvedený na trh v roku 2022, bol certifikovaný tak, aby spĺňal normy IEC 61215/IEC 61730.

Vzhľadom na rastúci vplyv globálnej zmeny klímy sa uhlíková neutralita stala celosvetovým konsenzom. Ako popredný hráč vo fotovoltickom odvetví sa spoločnosť Risen Energy vždy hlásila ku koncepcii trvalo udržateľného rozvoja. Aktívne reaguje na štátnu výzvu na nízkouhlíkový rozvoj a zaväzuje sa k výskumu a vývoju výrobkov s vysokou výťažnosťou a nízkymi emisiami oxidu uhličitého.

O spoločnosti Risen Energy

Risen Energy je popredným svetovým výrobcom vysokovýkonných fotovoltických produktov s úverovým ratingom Tier1 na úrovni „AAA" a poskytuje komplexné obchodné riešenia pre výrobu energie. Spoločnosť bola založená v roku 1986 a kótovaná na burze v roku 2010. Tvorí hodnoty pre svojich zákazníkov na celom svete. Obchodné riešenia spoločnosti Risen total Solar PV definujú technicko-komerčné inovácie podložené dokonalou kvalitou a podporou, ktoré patria medzi najúčinnejšie a nákladovo najefektívnejšie v tomto odvetví. Vďaka prítomnosti na miestnom trhu a finančnej stabilite sme odhodlaní a schopní budovať s našimi partnermi strategickú, vzájomne výhodnú spoluprácu, keďže spoločne využívame rastúcu hodnotu zelenej energie.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring