OTS: Soren Bjorn sa stáva generálnym riaditeľom Driscoll’s

TASR, 11. októbra 2023 11:27

Súčasný predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Driscoll’s J. Miles Reiter odchádza v januári 2024 do dôchodku a ostáva v pozícii výkonného predsedu

Watsonville 11. októbra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Predstavenstvo Driscoll's zvolilo za svojho nového generálneho riaditeľa Sorena Bjorna, súčasného prezidenta spoločnosti Driscoll's of the Americas. Do funkcie nastúpi v januári 2024 a bude dohliadať na každodennú globálnu prevádzku spoločnosti. J. Miles Reiter, súčasný predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Driscoll’s, oznámil, že koncom roka plánuje odísť do dôchodku a zároveň ostať výkonným predsedom rodinnej spoločnosti.

Bjorn nastúpil do spoločnosti Driscoll’s, svetového producenta bobuľového ovocia, v roku 2006 a za 17 rokov sa podieľal takmer na všetkých aspektoch podnikania. Ako bývalý hlavný viceprezident pre medzinárodný obchod a globálne technológie viedol obchodný rozvoj v Európe, Južnej Amerike a Austrálii, ako aj globálny výskum, vývoj a šľachtenie. V roku 2013 sa stal vedúcim obchodného útvaru Driscoll’s v Severnej Amerike a v roku 2017 bol povýšený na súčasnú pozíciu prezidenta Driscoll’s of the Americas.

Bobuľové ovocie Driscoll’s je obľúbené medzi spotrebiteľmi na celom svete, vďaka čomu je spoločnosť jednou z popredných maloobchodných potravinárskych značiek. Pre Bjorna ako nastupujúceho generálneho riaditeľa bude prioritou udržať prosperujúcu kultúru spoločnosti a pokračovať v rozvíjaní jej globálneho rastu. Na základe svojich skúseností s vedením výskumu, vývoja a inovácií bude tiež riadiť úsilie spoločnosti o zavádzanie nových technológií na zvyšovanie prevádzkovej efektívnosti a zabezpečenie odolnosť podniku voči výzvam v celom odvetví, ako je napríklad klimatická zmena. „Som poctený, že mi Miles, predstavenstvo a tisíce členov tímu Driscoll’s na celom svete zverili vedenie spoločnosti smerom do budúcnosti,“ povedal Bjorn. „Milesovým odkazom je sila a jasnosť misie, vízie a hodnôt spoločnosti Driscoll’s. Opieral sa o ne pri každom rozhodnutí a konaní v mene spoločnosti. Ako nový správca spoločnosti Driscoll’s dávam svoje slovo všetkým našim zamestnancom, partnerom a zákazníkom, že budem ďalej stavať na jeho odkaze a ctiť rovnaké zásady.“

Trvalý odkaz

Miles Reiter sa zaoberal podnikaním s bobuľovým ovocím v rôznych formách po väčšinu posledných 70 rokov. Po skončení vysokej školy začal v 70. rokoch pestovať ovocie v kalifornskom údolí Pajaro a v roku 1988 bol zvolený za predsedu predstavenstva. Reiter dvakrát pôsobil ako generálny riaditeľ spoločnosti – raz v rokoch 2000-2015 a potom znovu od roku 2018 až doteraz.

„Celé predchádzajúce generácie mojej rodiny a predpokladám, že aj tie nasledujúce, boli alebo budú intenzívne ponorené do tohto neprestajne fascinujúceho podnikania,“ povedal Reiter. „Osobitným potešením bolo spoznať ľudí, ktorí tvoria náš globálny tím zamestnancov, nezávislých pestovateľov, partnerov v odvetví a maloobchodných zákazníkov, či už na poli, v spracovateľských podnikoch, na trhu, pri pohári vína a jedle, alebo ešte lepšie pri všetkých týchto príležitostiach.“

Dodal, „Teraz je čas, aby som odovzdal pozíciu generálneho riaditeľa ďalej. Spolu s predstavenstvom sme hľadali nového lídra, ktorý by bol hlboko oddaný našim hodnotám, poslaniu a budúcnosti, v ktorej sa spoločnosť Driscoll’s stane svetovým producentom bobuľového ovocia a obohatí životy každého, kto s ňou príde do kontaktu. Sorena menujeme za nového generálneho riaditeľa s veľkým nadšením a dôverou. Vďaka svojim hlbokým globálnym znalostiam v oblasti bobuľového ovocia, silnému intelektu, zdravému úsudku a nákazlivému zmyslu pre humor je na túto úlohu predurčený.“

O spoločnosti Driscoll’s

Driscoll’s je lídrom na svetovom trhu s čerstvými jahodami, čučoriedkami, malinami a černicami. S viac ako 100-ročnou poľnohospodárskou tradíciou je priekopníkom inovácií v oblasti chutí bobuľového ovocia, ktoré predáva pod svojou obľúbenou spotrebiteľskou značkou Only the Finest Berries™. Spoločnosť Driscoll’s, v spolupráci s vyše 900 nezávislými pestovateľmi na celom svete, vyvíja exkluzívne patentované odrody bobuľového ovocia, pričom využíva len tradičné metódy šľachtenia zamerané na pestovanie ovocia vynikajúcej chuti. Špecializovaný tím agronómov, šľachtiteľov, zmyslových analytikov, rastlinných patológov a entomológov pomáha pestovať mladé sadenice, ktoré sa potom ďalej pestujú na miestnych rodinných farmách. Bobuľové ovocie Driscoll’s sa pestuje vo viac ako 20 krajinách a dodávajú sa spotrebiteľom vo viac ako 40 krajinách v Severnej Amerike, Austrálii, Európe a Číne.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53584740/en

Kontakty

Frances Dillard

press@driscolls.com

Zdroj: Driscoll’s

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring