OTS: Spoločnosť 1337 odhaľuje investíciu 4 miliónov dolárov ...

TASR, 26. októbra 2023 16:02

OTS: Spoločnosť 1337 odhaľuje investíciu 4 miliónov dolárov na vybudovanie ekosystému mikro-influencerov riadených umelou inteligenciou

S finančnými prostriedkami od anjelských investorov napojených na LVMH a Hugging Face sa snaží spoločnosť 1337 nájsť spôsoby, ako využívať umelú inteligenciu na dobré účely.

New York 26. októbra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – 1337, generatívna platforma umelej inteligencie (UI), ktorá sa snaží spájať úzko špecializované komunity prostredníctvom vysoko personalizovaných záujmov, dnes vyšla z utajenia a oznámila predbežné kolo financovania vo výške 4 miliónov USD. Medzi investorov patria Credo Ventures, GFR Fund, Treble Capital, Roosh Ventures a rôzni jednotlivci vrátane generálneho riaditeľa Hugging Face Clémenta Delanguea a impact investorky Natalie Vodianovej.

Spoločnosť, ktorej názov sa číta ako „Leet“ (narážka na počiatky hernej a hackerskej kultúry), okrem toho odhalila ekosystém mikro-influencerov riadených UI, známych ako ‘Entity.’ Každá Entita má jedinečný súbor zručností a záujmov a jej cieľom je spájať, vzdelávať a inšpirovať špecializované komunity online. Spoločnosť 1337 dnes uvádza 50 nových Entít v beta verzii a globálnu komunitu tvorcov zameraných na spoluvytváranie budúcich Entít.

1337 plánuje využiť nové financie na vývoj škálovateľnej platformy, ktorá v blízkej budúcnosti uľahčí rozšírenie jej ekosystému Entít na tisíce špecializovaných komunít a zároveň rozšíri jej globálnu komunitu tvorcov.

Financovanie spoločnosti 1337 prichádza v čase zásadného rastu a nadšenia pre digitálnu ľudskú ekonomiku, ktorej Gartner predpovedá do roku 2035 rast na trhovú hodnotu vo výške 125 miliárd dolárov.

„Špecializované komunity spoločne predstavujú obrovské publikum ľudí online,“ povedala zakladateľka a generálna riaditeľka 1337, Jenny Dearingová. „Vďaka pridávaniu veľkých multimodálnych jazykových modelov buduje spoločnosť 1337 nový spôsob spolupráce a vzájomnej interakcie týchto hlboko angažovaných členov komunít. Entity, ktoré vytvárame, považujeme za sprievodcov, ktorí pomáhajú uľahčiť prepojenie medzi ľuďmi a komunitami a neskôr priamo medzi komunitami a značkami.“

Vedúci tím spoločnosti 1337 tvoria Jenny Dearingová, Robin Raszka, Jan Maly a kľúčoví strategickí poradcovia vrátane Baileyho Richardsona, bývalého vedúceho oddelenia komunity v Instagrame, ktorý aktuálne vedie marketing a komunitu v spoločnosti Substack.

Zakladateľ 1337 Robin Raszka predtým založil Alter, spotrebiteľský startup s podporou UI, ktorý vytvoril v roku 2017 s počiatočnými investíciami 3 miliónov dolárov a v roku 2022 ho predal spoločnosti Google za 100 miliónov dolárov. Pred založením Alter pracoval ako produktový dizajnér v startupe Summly, ktorý v roku 2013 kúpila spoločnosť Yahoo za 30 miliónov dolárov.

„V sociálnych médiách budúcnosti budeme svedkami posunu smerom k vysokej personalizácii a spoluvytvárania syntetického obsahu inšpirovaného princípmi open-source, ktorý bude simulovať digitálny pulz týchto Entít UI s ľudskou dušou. Entity 1337 razia cestu tomuto posunu,“ uviedol zakladateľ 1337, Robin Raszka. „Vynaliezame spôsoby, ako ľudia komunikujú s umelou inteligenciou, tvorcami a značkami, a to na dobré účely.“

Vďaka novému financovaniu môže spoločnosť 1337 podporiť vytvorenie živšej online komunity, ktorá pomôže vybudovať budúcnosť, v ktorej sa každému dostane uznanie a podpora.

„Niektoré z najdynamickejších uplatnení LLM a difúznych modelov dnes nájdeme v oblasti ľudskej kreativity a konektivity. To hovorí v prospech nášho presvedčenia, že ďalšia vlna UI bude mať významný dopad na prostredie sociálnych médií a ovplyvní tvorcov, sledovateľov aj inzerentov,“ uviedla generálna partnerka a investorka v Credo Ventures Karolina Mrozkova. „Sme veľmi radi, že môžeme podporiť Robina, Jenny, Jana a celý tím 1337 v ich poslaní revolučne meniť tvorbu obsahu a konektivitu vo svete sociálnych médií aj mimo neho.“

Viac informácií nájdete na stránke https://1337.org

O spoločnosti 1337

1337 je generatívna platforma UI, ktorá sa snaží prepájať úzko špecializované komunity prostredníctvom vysoko personalizovaných záujmov. Prostredníctvom svojich Entít riadených UI poskytuje spoločnosť 1337 nový spôsob spoločnej tvorby s UI a presadzuje prístup inšpirovaný open source, ktorý podporuje ľudí, aby komunikovali s tvorcami, značkami a navzájom.

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53666536/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

1337@archetype.co

Zdroj: 1337

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring