OTS: Spoločnosť American Express oznámila plány vytvorenia nového spoločného...

TASR, 26. septembra 2013 14:57

OTS: Spoločnosť American Express oznámila plány vytvorenia nového spoločného podniku pre divíziu Business Travel Spoločný podnik bude profitovať z navýšených investícií do digitálnych kapacít pri súčasnom zachovávaní kľúčových väzieb na spoločnosť American Express

New York 26. septembra (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť American Express (NYSE: AXP) dnes oznámila plány týkajúce sa vytvorenia spoločného podniku, ktorého účelom má byť zrýchlenie transformácie divízie Global Business Travel (GBT). Spoločnosť American Express vstúpila do rokovaní týkajúcich sa navrhovaného spoločného podniku, ktorého vlastníctvo má zdieľať so skupinou investorov vedenou spoločnosťou Certares, firmou, na ktorej čele stojí skúsený manažment so značnými skúsenosťami v odvetví cestovania. Očakáva sa, že prevádzky divízie GBT, obchodné vzťahy a ostatné aktíva prejdú do rúk novovzniknutého spoločného podniku. Založenie spoločného podniku by malo vytvoriť rozsiahlejšie investičné kapacity pre divíziu GBT, ktorá bude môcť aj naďalej rozširovať svoje portfólio produktov a služieb, upútavať nových zákazníkov, pokračovať v medzinárodnom raste a poskytovať zákazníkom pridanú hodnotu.

Podľa súčasných úvah by si mala spoločnosť American Express v spoločnom podniku ponechať 50-percentný vlastnícky podiel. Tento spoločný podnik by mal aj naďalej fungovať pod značkou American Express Global Business Travel, pričom skupina investorov pod vedením spoločnosti Certares bude vlastniť zvyšných 50 %. Investičná skupina by mala do podniku vložiť sumu v rozpätí od 700 miliónov do 1 miliardy amerických dolárov, ktorú spoločný podnik použije na zabezpečenie rastu podnikania GBT. Táto transakcia je predmetom plnenia konečných dohôd a podlieha schváleniu administratívnymi a inými orgánmi a mala by sa uzavrieť v druhom kvartáli roka 2014. V tomto období by mala spoločnosť American Express zaznamenať zisk.

Zároveň sa očakáva, že zamestnanci GBT prejdú do novej štruktúry, ktorú bude po uzavretí riadiť predstavenstvo. Predstavenstvo by malo obsahovať zástupcov vymenovaných spoločnosťou American Express a investičnou skupinou, ako aj vybraných nezávislých členov. Počas dokončovania transakcie ostane riadiaci tím GBT pôsobiť na svojich súčasných pozíciách a bude sa aj naďalej starať o potreby podnikových zákazníkov GBT. Spoločnosť American Express takisto očakáva plnenie komplexných obchodných dohôd zameraných na poskytovanie neprerušovaných služieb a na úzku koordináciu aktivít týkajúcich sa spoločných zákazníkov GBT a ostatných divízií spoločnosti American Express.

"V rámci nášho úsilia zameraného na transformáciu divízie firemných služobných ciest sme dosiahli výrazný pokrok," povedal J. Squen, prezident skupiny globálnych firemných služieb spoločnosti American Express. "Prvou fázou transformácie ohlásenej v tomto roku bolo zameranie sa na redukciu štruktúry nákladov v rámci divízie GBT prostredníctvom nášho pokroku v rámci technológií a infraštruktúry. Spoločný podnik, ktorý plánujeme vytvoriť, predstavuje ďalšiu fázu tejto transformácie, ktorá je zameraná na zrýchlenie rastu tohto podniku prostredníctvom ďalších investícií do rozvoja nových produktov, služieb a kapacít, ktoré nám pomôžu plniť neustále sa vyvíjajúce potreby aktuálnych zákazníkov, upútavať nových a aj naďalej budovať naše medzinárodné podnikanie. Očakávame, že rozširovanie našich ponúk týkajúcich sa služobných ciest nám pomôže nielen pri podpore rastu GBT, ale aj pri poskytovaní pridanej hodnoty pre zákazníkov v oblasti firemných platieb, ktorí nám tiež pomôžu pri zrýchľovaní rastu v tomto odvetví podnikania. Veríme, že táto štruktúra poskytne mimoriadne príležitosti na zabezpečovanie výhod pre našich zákazníkov, zachovanie špičkového talentu a dosahovanie dlhodobého úspechu."

Oblasť cestovania je neoddeliteľnou súčasťou spoločnosti American Express po viac ako storočie, preto má udržiavanie výraznej prítomnosti v odvetví služobných ciest pre spoločnosť strategický význam. GBT disponuje prevádzkami a partnermi v 138 krajinách po celom svete a ponúka komplexnú sieť, spoľahlivé služby a hlboké znalosti pre zákazníkov zastupujúcich viac ako 19 miliárd dolárov firemných cestovných výdavkov. Nový spoločný podnik bude môcť využívať vlastné prostriedky na investovanie do podnikania a zároveň si zachovávať a profitovať zo zákazníckych výhod napojenia na ostatné divízie spoločnosti American Express ako napríklad divíziu Globálne firemné platby, ktorá vydáva kartu American Express Corporate Card a poskytuje riešenia platieb na báze b2b.

Segment spotrebiteľského cestovania spoločnosti American Express, ktorý ponúka členom zákazníckeho klubu a ostatným spotrebiteľom cestovné benefity a služby, nebude súčasťou navrhovanej transakcie.

O spoločnosti American Express

American Express je globálny poskytovateľ služieb, ktorý svojim zákazníkom poskytuje prístup k produktom, znalostiam a zážitkom, ktoré obohacujú životy a pomáhajú pri budovaní úspešného podnikania. Viac informácií získate na lokalite americanexpress.com a spojte sa s nami aj v službe Facebook na adrese facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress, and youtube.com/americanexpress.

Kľúčové odkazy na produkty a služby: platobné a kreditné karty, podnikové kreditné karty, cestovné služby, darčekové karty, predplatené karty, obchodné služby, služobné cesty a firemné karty.

O divízii Global Business Travel spoločnosti American Express

American Express Global Business Travel spája obchod a cestovanie, pričom svojim zákazníkom ponúka komplexnú sieť, spoľahlivé služby a hlboké znalosti, ktoré posúvajú ľudí a podnikanie vpred. American Express Global Business Travel poskytuje špičkové riešenia cestovania, integrované poradenské služby, vlastný výskum a univerzálne kapacity v oblasti organizovania stretnutí a iných podujatí. Tieto inovatívne ponuky umožňujú zákazníkom optimalizovať návratnosť ich investícií do cestovania a stretnutí. Viac informácií získate na adrese www.americanexpress.com/businesstravel.

American Express Global Business Travel je súčasťou jednej z najväčších svetových sietí cestovných agentúr s pobočkami v 138 krajinách po celom svete.

Informácie súvisiace s vyhláseniami týkajúcimi sa budúcich udalostí

Táto tlačová správa obsahuje vyhlásenia, ktoré odrážajú očakávania manažmentu týkajúce sa budúcich udalostí a operačných plánov a výkonnosti spoločnosti. Tieto vyhlásenia týkajúce sa budúcich udalostí podliehajú riziku a neistote. Slová "veríme", "očakávame", "zamýšľame", "plánujeme", "bude", "mohlo by sa", "malo by sa", "môže sa" a podobné výrazy označujú vyhlásenia týkajúce sa budúcich udalostí. Čitatelia by sa na ne nemali prehnane spoliehať, pretože odrážajú výhradne stav platný v deň ich zverejnenia. Spoločnosť American Express neprijíma žiadnu zodpovednosť za aktualizovanie alebo revidovanie týchto vyhlásení týkajúcich sa budúcich udalostí. Medzi činitele, ktoré by mohli spôsobiť značnú odlišnosť skutočného stavu od týchto vyhlásení týkajúcich sa budúcich udalostí, patria najmä nasledujúce: udalosti ovplyvňujúce pravdepodobnosť a načasovanie vytvorenia spoločného podniku, plnenie transakčnej dokumentácie a dokončenie transakcie, ako sú pokračujúce rokovania, prebiehajúce úsilie, schválenia regulačných orgánov a predstavenstva a konzultačných požiadaviek; schopnosť potenciálnych investorov financovať investície v spoločnom podniku, neistota týkajúca sa načasovania a rozsahu vykázania zisku spoločností American Express v dôsledku transakcie, ako je výška konečných výnosov spoločného podniku a kedy sa aktíva prevedú do spoločného podniku, základné predpoklady týkajúce sa transakcie by sa ukázali byť nepresné alebo nerealizované, ako schopnosť transakcie urýchliť transformáciu a rozvoj podnikových služobných ciest a schopnosť realizovať strategické väzby medzi obchodnými prevádzkami spoločného podniku a spoločnosti American Express po transakcii, vrátane zrýchlenia rastu v oblasti podnikových platieb a schopnosti spoločného podniku úspešne vytvárať dodatočné investičné kapacity a zlepšovať rad produktov a služieb dostupných pri dovŕšení transakcie. Ďalší popis takýchto činiteľov je k dispozícií vo Výročnej správe spoločnosti American Express v oddiele 10-K za rok, ktorý skončil 31. decembra 2012, jej štvorročných výkazoch v oddiele 10-Q za tri mesiace, ktoré skončili 31. marca a 30. júna 2013, a v ostatných správach spoločnosti podaných Komisii pre cenné papiere.

Kontakty American Express Christine Elliott, 212-640-0622 christine.s.elliott@aexp.com Diana Postemsky, 212-640-9203 diana.c.postemsky@aexp.com

Zdroj: Spoločnosť American Express

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš GL

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring