OTS: Spoločnosť APR Energy oznámila uzatvorenie strategickej zmluvy...

TASR, 24. októbra 2013 16:56

OTS: Spoločnosť APR Energy oznámila uzatvorenie strategickej zmluvy so spoločnosťou GE v oblasti zákazkových riešení na rýchle zabezpečenie energie Vďaka zmluve vznikne svetová jednotka na trhu s rýchlo dostupnými mobilnými turbínami, rozšíri sa globálne pokrytie spoločnosti APR Energy a posilní jej vplyv na trhu so zemným plynom

Jacksonville, Florida 24. októbra (TASR-OTS)(PRNewswire) - APR Energy (LSE: APR.L) s radosťou oznámila uzatvorenie strategickej aliancie s GE (NYSE: GE), čím sa rozšíri pokrytie oboch spoločností na rýchle sa rozvíjajúcom trhu s na mieru šitými riešeniami v oblasti rýchlo dostupného zabezpečenia energie.

Podľa podmienok zmluvy spoločnosť GE poskytne spoločnosti APR Energy svoje aktivity v oblasti prenájmu turbín za hotovostnú platbu a približne 16,5 percenta spoločnosti APR Energy, vďaka čomu sa spoločnosť GE stane kľúčovým strategickým investorom v spoločnosti. Okrem toho tieto dve spoločnosti GE a APR Energy uzatvorili zmluvu o dodávkach a službách, na základe ktorých budú aj naďalej zabezpečovať potrebu súčasným aj budúcim klientom spoločnosti APR Energy.

"Pre spoločnosť APR Energy ide o transformačnú transakciu, vďaka ktorej sa môžeme posunúť rýchlo vpred a splniť naše strednodobé podnikateľské zámery," povedal John Campion, generálny riaditeľ spoločnosti APR Energy. "Vytvorením svetovej jednotky v oblasti mobilných turbín a nadviazaním dlhodobej spolupráce so spoločnosťou GE, máme dobrú pozíciu na to, aby sme využili rýchlo sa rozvíjajúcu príležitosť s touto vynikajúcou technológiou. Transakciou sa diverzifikuje naše portfólio tržieb, možnosť pôsobiť na nových trhoch a sektoroch a posilní sa naše pôsobenie v oblasti zemného plynu. Sme veľmi radi, že budeme úzko spolupracovať so spoločnosťou GE, ktorej partnerstvo a záväzky prispejú k našim plánom a ambíciám stať sa jednotkou v oblasti vysoko efektívnych rýchlo dostupných riešení pre zabezpečenie energie.

Vďaka tejto transakcii sa spoločnosť APR Energy stane popredným svetovým poskytovateľom mobilných plynových turbín, rozšíri svoje zastúpenie v nových oblastiach a zvýši kapacitu mobilných turbín na 1,2 gigawatov, čo by postačilo pre 1,2 milióna amerických domácností. Zmluva zahŕňa približne 520MW kapacity a zmluvy o prenájme, ktoré spoločnosť GE v súčasnosti realizuje v Kanade, Iraku, Austrálii, na Panenských ostrovoch a v Bangladéši.

Dopyt po rýchlo zabezpečených dodávkach energie podmieňuje niekoľko faktorov ako napríklad rastúca spotreba energie, starnúca infraštruktúra, geopolitické a prírodné udalosti a klimatický vplyv. Využitie mobilných turbín v tomto priestore rýchlo vzrastá, keďže zákazníci hľadajú vysokoefektívne čiastočne dočasné riešenia, ktoré začleňujú do svojich existujúcich závodov alebo prevádzok a poskytujú väčšiu spoľahlivosť, flexibilitu v oblasti palív a nižšie emisie.

Lorraine Bolsingerová, generálna riaditeľka oddelenia distribúcie elektrickej a vodnej energie spoločnosti GE, povedala: "Naše investície do spoločnosti APR Energy posilnia našu dôveru v segment distribúcie energie, rovnako ako silný potenciál spoločnosti APR a naše úsilie dosiahnuť úspech. Neustále sledujeme rastúci dopyt našich zákazníkov, ktorí nutne potrebujú našu špičkovú technológiu pre prechodné riešenia, kým budú môcť realizovať trvalé riešenia. Vďaka tejto zmluve môžu zákazníci dostať energiu rýchlejšie s technológiou od špičkového poskytovateľa mobilných riešení spoločnosti APR Energy, alebo si môžu zakúpiť vybavenie od nás. Obom typom zákazníkov sme pripravení poskytnúť tie najefektívnejšie produkty a umožniť ich rýchle zapojenie.

O spoločnosti APR Energy Spoločnosť APR Energy sa špecializuje na predaj spoľahlivej a efektívnej elektriny prostredníctvom rýchleho globálneho zavádzania a inštalovania flexibilných, na mieru šitých energetických riešení. Riešenia spoločnosti APR Energy spolu s komplexnými službami v oblasti prevádzky a údržby a flexibilnými obchodnými podmienkami jej priniesli vedúce postavenie v tomto priemysle. Spoločnosť APR Energy poskytuje svoje produkty firmám zabezpečujúcim komunálne služby aj priemyslovým subjektom a zabezpečuje energetické riešenia pre výrobu energie zákazníkom aj spoločnostiam po celom svete, najmä v Afrike, na americkom kontinente, na Strednom Východe a v Ázii. Viac informácií nájdete na webových stránkach spoločnosti www.aprenergy.com.

V prípade otázok týkajúcich sa spoločnosti GE kontaktujte: Al Comeaux al.comeaux@ge.com +1 (513) 275.1819

Toni Woods APR Energy manažér pre komunikáciu priamy telefón: +1 (904) 223-2277 publicrelations@aprenergy.com

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring