OTS: Spoločnosť British American Tobacco získala licenciu na technológiu ...

TASR, 3. októbra 2013 10:08

OTS: Spoločnosť British American Tobacco získala licenciu na technológiu spoločnosti 22nd Century Group Technology

CLARENCE, N.Y. 3. októbra (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE) — Spoločnosť 22nd Century Group, Inc. (OTCQB:XXII) dnes oznámila, že jej dcérska spoločnosť 22nd Century Limited, LLC a spoločnosť British American Tobacco (Investments) Limited, dcérska spoločnosť British American Tobacco plc (LSE:BATS; NYSE MKT: BTI), uzatvorili celosvetovo platnú výskumnú licenčnú zmluvu (ďalej len „zmluva“), na základe ktorej spoločnosť BAT získava prístup k patentovanej technológii spoločnosti 22nd Century, ktorou sa upravujú hladiny nikotínových alkaloidov v tabakových rastlinách.

Na základe tejto zmluvy získava spoločnosť British American Tobacco (Investments) Limited a všetky ďalšie dcérske spoločnosti firmy British American Tobacco plc (ďalej spoločne označované ako „BAT”) práva k trom skupinám patentov spoločnosti 22nd Century zahŕňajúcich 28 patentov a patentových aplikácií v rozličných krajinách a oblastiach, ako aj opčné právo uzatvoriť so spoločnosťou 22nd Century celosvetovo platnú obchodnú licenciu. Spoločnosť 22nd Century Group a jej dcérske spoločnosti si ponechávajú svoje celosvetové vlastnícke práva na technológie a patenty licencované spoločnosti BAT na celosvetové používanie na svojich produktoch a značkách.

Zmluva sa uzatvára na obdobie štyroch rokov, počas ktorých budú spoločnosti 22nd Century a BAT spolupracovať v oblasti výskumu s cieľom ďalšieho rozvoja tejto technológie. Podľa tejto zmluvy môže spoločnosť BAT využiť svoje opčné právo a uzatvoriť platnú zmluvu o obchodnej licencii (ďalej len „licencia“), a to kedykoľvek počas doby platnosti tejto zmluvy. V prípade využitia tejto opcie bude platnosť zmluvy ukončená a zmluva sa nahradí licenciou s minimálnou platnosťou do roku 2028, pokiaľ ju niektorá zo strán neukončí skôr.

Spolu s podpísaním zmluvy zaplatí spoločnosť BAT ako zálohu spoločnosti 22nd Century 7 mil. USD. Podľa tejto zmluvy sa spoločnosť BAT takisto zaväzuje vyplatiť spoločnosti 22nd Century ďalších 7 mil. USD v priebehu výskumu, a to v závislosti od dosiahnutia určitých rozvojových míľnikov.

„Toto partnerstvo so spoločnosťou British American Tobacco, ktorá predáva svoje výrobky približne v 180 krajinách, je doteraz najdôležitejším rastovým míľnikom spoločnosti 22nd Century a zároveň predstavuje dôležitý krok v rozvoji tabakových výrobkov novej generácie spoločnosti 22nd Century. Spoločnosť BAT bola pre nás vždy partnerom prvej voľby,“ uviedol Joseph Pandolfino, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti 22nd Century.

Gary Nicholson, riaditeľ pre výskum tabakových výrobkov spoločnosti BAT, povedal: „Spoločnosť BAT je nadšená spoluprácou so spoločnosťou 22nd Century v oblasti vývoja nových technológii. Táto spolupráca je súčasťou prebiehajúcich výskumných aktivít v oblasti tabakových výrobkov.“

O spoločnosti 22nd Century Group, Inc.

Spoločnosť 22nd Century je biotechnologická spoločnosť zaoberajúca sa rastlinami, ktorej technológie umožňujú znížiť alebo zvýšiť obsah nikotínu a ostatných nikotínových alkaloidov (ako sú napríklad nornikotín, anatabín a anabazín) v tabakových rastlinách pomocou genetického inžinierstva alebo rastlinnej hybridizácie. Spoločnosť 22nd Century vlastní alebo je výlučným držiteľom licencie na 112 patentov v 78 krajinách sveta a podala ďalších 38 žiadostí o udelenie patentu. Spoločnosti Goodrich Tobacco Company, LLC a Hercules Pharmaceuticals, LLC sú stopercentne vlastnené dcérske spoločnosti firmy 22nd Century. Goodrich Tobacco sa zameriava na komerčné tabakové výrobky a vývoj technológií na znižovanie obsahu škodlivín v tabakových výrobkoch. Hercules Pharmaceuticals sa zameriava na prípravok X-22, ktorý sa vyvíja ako pomocný prípravok na odvykanie od fajčenia vydávaný na lekársky predpis.

Viac informácií nájdete na: www.xxiicentury.com

Upozornenie na výhľadové vyhlásenia:

V tejto tlačovej správe sa nachádzajú výhľadové informácie vrátane všetkých informácií s výnimkou historických faktov, ktoré sa týkajú aktuálnych očakávaní, zámerov a predpokladov spoločnosti 22nd Century Group, Inc., jej riaditeľov a zamestnancov v súvislosti s obsahom tejto tlačovej správy. Výhľadové vyhlásenia je možné v texte tlačovej správy identifikovať pomocou slov, ako sú napríklad „môže“, „pravdepodobne“, „bude“, „očakáva“, „odhaduje“, „predpokladá“, „je presvedčený“, „má v úmysle“ či podľa podobných slov a ich tvarov. Nemôžeme zaručiť budúce výsledky, rozsah jednotlivých činností ani ich skutočnú výkonnosť. Výhľadové vyhlásenia sa týkajú len dátumu, kedy boli vydané, a preto upozorňujeme, aby ste sa na ne v prílišnej miere nespoliehali. Tieto upozornenia platia aj pre všetky písomné či ústne výhľadové vyhlásenia, ktoré v budúcnosti môžeme vydať. Ak platné právne predpisy vrátane zákonov USA o cenných papieroch neustanovujú inak, nemáme v úmysle vykonávať žiadne aktualizácie výhľadových vyhlásení tak, aby zodpovedali aktuálnym výsledkom, neskorším udalostiam či okolnostiam alebo neodrážali výskyt neočakávaných okolností. Pozorne si prečítajte a vyhodnoťte informácie, ktoré uvádzame v našej výročnej správe za daňový rok končiaci 31. decembrom 2012, ktorú sme podali Komisii pre cenné papiere USA (SEC) 18. marca 2013 na formulári 10-K, a to vrátane informácií v časti „Rizikové faktory“. Odporúčame prečítať si aj naše ďalšie pravidelné správy, ktoré Komisii pre cenné papiere USA (SEC) podávame. Z týchto správ sa zainteresované strany dozvedia o rizikách a faktoroch, ktoré môžu ovplyvniť naše podnikanie, finančnú stabilitu, výsledky a finančné toky. V prípade, že sa niektorý z týchto rizikových faktorov naplní, alebo ak sa niektorý z našich predpokladov či očakávaní ukáže ako nesprávny, môžu sa skutočné finančné výsledky spoločnosti podstatne líšiť od pôvodne predpokladaných alebo očakávaných výsledkov.

Kontaktné informácie Redington, Inc. Tom Redington, 203-222-7399

Zdroj: 22nd Century Group, Inc.

Pozrite si túto tlačovú správu on-line na: http://www.businesswire.com/news/home/20131001007113/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring