OTS: Spoločnosť Coty Inc. povýšila vedúcich marketingových riaditeľov...

TASR, 26. júna 2013 9:37

OTS: Spoločnosť Coty Inc. povýšila vedúcich marketingových riaditeľov -- Stephen Mormoris bude vymenovaný za vrchného viceprezidenta pre globálny marketing divízie American Fragrances, Coty Prestige -- Johanna Businelliová sa stane vrchnou viceprezidentkou marketingu divízie Color Cosmetics, Coty Beauty

NEW YORK 26. júna (TASR-OTS) (PRNewswire) - Spoločnosť Coty Inc. (NYSE: COTY), rozvíjajúci sa líder v globálnom segmente kozmetiky oznámila, že dňa 1. júla 2013 bude do funkcie vrchného viceprezidenta pre globálny marketing divízie American Fragrances, Coty Prestige vymenovaný Stephen Mormoris. Okrem neho bola povýšená aj Johanna Businelliová, konkrétne do novovytvorenej funkcie vrchnej viceprezidentky divízie Color Cosmetics, Coty Beauty. (Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130625/NY36518)  Vo svojej novej pozícii bude Mormoris zodpovedný za budovanie pevných základov značiek ako Calvin Klein, Mark Jacobs a Balenciaga, ako aj za rozvíjanie nových luxusných módnych/lifestylových značiek a konsolidáciu vedúceho postavenia spoločnosti Coty v oblasti vôní vo svete. Aj naďalej bude zodpovedný za nadväzovanie nových partnerstiev v segmente vôní, ako aj za dozeranie na niektoré zo strategických vzťahov so súčasnými partnermi. Mormorisov priamy nadriadený bude Jean Mortier, prezident divízie Coty Prestige.

"Steve je ostrieľaný a prvotriedny obchodník, ktorý hral za posledných 12 rokov kľúčovú úlohu pri úspechu spoločnosti Coty," povedal Jean Mortier. "Vďaka jeho tvorivosti, zmyslu pre obchod a rozsiahlej znalosti globálnych trendov sa mu podarilo vybudovať životaschopné a stabilné značky kozmetiky a vôní zamerané na spotrebiteľa. Jeho vymenovanie ďalej upevní globálne ambície našich značiek pri neustálom vývoji spoločnosti Coty ako dynamického svetového lídra v oblasti kozmetiky."

"Mám skutočnú vášeň pre spoločnosti Coty, kozmetický priemysel a partnerov, ktorí tak výrazne prispeli k nášmu úspechu," povedal Mormoris. "Veľmi rád prijmem túto novú rolu a prostredníctvom Coty Prestige budem aj naďalej s potešením pomáhať značke Coty rozvíjať sa, potenciál je neskutočný."

Mormoris nastúpil do spoločnosti Coty v roku 2001 a stal sa tvorcom portfólia vôní Coty Beauty, založil silné módne a celebritné značky zastrešujúce prestížne i bežné trhy a zároveň dozeral na intenzívny organický rast. Rozvinul napríklad pevné vzťahy s licenčnými partnermi spoločnosti Coty, medzi inými napríklad aj so značkami Halle Berry, David and Victoria Beckham, Beyonce, Celine Dion, Guess, Heidi Klum, Kylie Minogue, Kate Moss a Katy Perry. Do veľkej miery prispel k rozvoju portfólia farebnej kozmetiky, ktoré momentálne obsahuje značky cenovo výhodných produktov ako aj prémiové/imidžové značky. Podarilo sa mu výrazne prispieť najmä k etablovaniu značky Rimmel ako poprednej trendovej a cenovo výhodnej celosvetovej značky kozmetiky. Bol takisto zodpovedný za využitie vedúcej pozície značky Sally Hansen v kategórii starostlivosti o nechty v Spojených štátoch, najmä vďaka vytvoreniu rôznych spotrebiteľsky príťažlivých ponúk v rámci farieb, aplikácií a gélovej farebnej technológie.

Businelliovej úloha je prvou vedúcou marketingovou pozíciou v spoločnosti Coty plne zameranou na farebnú kozmetiku, z ktorej sa stal druhý najväčší a najrýchlejšie rastúci segment v rámci spoločnosti Coty. Businelliová počas svojej kariéry v tejto oblasti nadobudla významnú odbornosť v oblasti farebnej kozmetiky. Bude mať na starosti rozšírenie farebného portfólia spoločnosti Coty a rast takých značiek, ako Astor, Rimmel, Sally Hansen Manhattan a NYC. Spolu s vedeckým riaditeľom Ralphom Macchiom povedie Radu pre technologické inovácie spoločnosti Coty. Businelliovej priamym nadriadeným bude Renato Semerari, prezident divízie Coty Beauty. "Johanna už zanechala svoj osobný podpis na rozvoji nášho podniku. Vďaka jej aktívnemu entuziazmu a tej najlepšej odbornosti v odvetví bude mať veľký vplyv v segmente farebnej kozmetiky, ktorý sa stal druhým najväčším segmentom v spoločnosti Coty.

"Vytvorenie tejto pozície preukazuje dôležitosť sektoru farebnej kozmetiky pre spoločnosť Coty," povedal Renato Semerari. "Je to navyše mimoriadne pozitívny krok do budúcnosti, ktorý mi umožní využiť znalosti trhu a spotrebiteľov farebnej kozmetiky v rámci spoločnosti."

Businelliová nastúpila do spoločnosti Coty v roku 1997 počas akvizície značky Rimmel. Odvtedy zastávala rozličné a stále vyššie pozície v oblasti marketingu a všeobecného riadenia v Spojenom kráľovstve a v Taliansku. Ešte donedávna mala na starosti globálny obchodný marketing pre oblasť farebnej kozmetiky, pričom úzko spolupracovala s medzinárodnými tímami na zjednotení marketingových iniciatív s prioritami spoločnosti Coty.

Podrobné informácie o všetkých značkách spoločnosti Coty získate na adrese www.coty.com.

O spoločnosti Coty Inc.

Coty je rozvíjajúcim sa lídrom v oblasti kozmetiky s čistými výnosmi 4,6 miliardy dolárov za fiškálny rok, ktorý skončil 30. júna 2012. Spoločnosť Coty bola založená v roku 1904 v Paríži. Je to spoločnosť zaoberajúca sa výhradne kozmetickými produktmi disponujúca portfóliom známych vôní, farebnej kozmetiky a produktov starostlivosti o pleť, ktoré sa predávajú vo viac ako 130 krajinách a oblastiach. Ponuka produktov spoločnosti Coty zahŕňa svetové značky ako adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen. Ďalšie informácie o spoločnosti Coty Inc. získate na adrese www.coty.com

KONTAKT:  Cysette Bursetová, +1.212.479.4549, cysette_burset@cotyinc.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring