OTS: Spoločnosť CST zverejnila licenciu na personalizovanú diagnostiku rakoviny

TASR, 1. augusta 2013 9:25

DANVERS, Mass.-- 30. júl 2013 03:25 UTC - (TASR-OTS) -(BUSINESS WIRE)-- Spoločnosť Cell Signaling Technology, Inc. (ďalej len CST) so sídlom v Danvers, v štáte Massachusetts, dnes oznámila, že udelila spoločnosti Cepheid, Inc. celosvetovú neexkluzívnu licenciu na patentové práva spoločnosti CST týkajúce sa detekcie prestavby génu ALK pomocou diagnostického testovania s PCR (polymerázová reťazová reakcia). Spoločnosť Cepheid vyvinie test, ktorý je určený na identifikáciu nemalobunkového karcinómu pľúc (NSCLC) pri pacientoch s prestavbou génu ALK (kináza anaplastického lymfómu).

Karcinóm pľúc je najčastejšou príčinou úmrtia na rakovinu na svete s viac než 1,6 miliónmi nových prípadov diagnostikovaných každý rok. Približne 85 % pacientov trpiacich rakovinou pľúc má nemalobunkový typ nádoru a tento je zvyčajne diagnostikovaný až v pokročilom štádiu choroby s nízkym počtom prežití. Predbežná epidemiológia navrhuje, že približne 3-5 % pacientov s NSCLC má nádor pozitívny na fúzny gén ALK.

Spoločnosť CST a jeden z jej partnerov vlastní dominantné práva na duševné vlastníctvo týkajúce sa detekcie translokácií EML4-ALK. Patentové práva zahŕňajú metódy ako je IHC (imunohistochémia), PCR a génové sekvenčné platformy, ako aj patenty (US Patent č. 8 288 102 a 8 377 642) týkajúce sa molekulárnych metód na detekciu EML4-ALK. S nedávnym doplnením amerického patentu 8 481 279, ktorý zahŕňa metódy na potlačenie progresie karcinómu pľúc stanovenom na základe fúzneho génu EML4-ALK, má spoločnosť CST v súčasnosti dominantné postavenie v oblasti diagnostiky EML4-ALK pri NSCLC, ktoré zahŕňa výskum, diagnózu a terapiu.

"Spoločnosť CST je veľmi rada, že uzatvára túto zmluvu so spoločnosťou Cepheid o vývoji testovacích produktov na báze molekúl, čím sa obohatia možnosti diagnostickej platformy na detekciu EML4-ALK," povedal Michael J. Comb, Ph.D., prezident a generálny riaditeľ spoločnosti CST. "Veríme, že to ešte viac posilní naše rozširujúce sa portfólio duševného vlastníctva a výskum identifikácie EML4-ALK, čo je dôležité pre diagnózu a liečbu onkologických pacientov."

O spoločnosti Cell Signaling Technology, Inc.

Spoločnosť Cell Signaling Technology (CST) založili v roku 1999 výskumní pracovníci. Ide o súkromnú rodinnú firmu s viac než 400 zamestnancami na celom svete. Spoločnosť je aktívna v oblasti aplikovaných systémov biologického výskumu, najmä vo vzťahu k rakovine. Spoločnosť CST chápe dôležitosť používania protilátok s vysokou špecifickosťou a konzistenciou v každej šarži. Preto vyrábame všetky naše protilátky v našom závode a vykonávame starostlivé hodnotenia pre rôzne aplikácie. A rovnakí vedci spoločnosti CST, ktorí vyrábajú naše protilátky, poskytujú technickú podporu zákazníkom, pomáhajú im navrhovať pokusy, riešiť problémy a dosiahnuť spoľahlivé výsledky. Robíme to, lebo je to práve to, čo by sme chceli, keby sme boli v laboratóriu. Pretože v ňom vlastne sme.

Viac informácií môžete získať na adrese cellsignal.com.

Kontakty

Cell Signaling Technology, Inc.

Kontakt pre médiá:

David M. Freeman, 978-867-8865

david.freeman@cellsignal.com

alebo

Vedúci odd. licencií :

Matthew Schiller, 978-826-6074

matthew.schiller@cellsignal.com

Zdroj: Cell Signaling Technology, Inc.

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese:

http://www.businesswire.com/news/home/20130729006593/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring