OTS: Spoločnosť DTCC bude spolupracovať so svetovými bankami na vývoji ...

TASR, 2. októbra 2013 10:49

OTS: Spoločnosť DTCC bude spolupracovať so svetovými bankami na vývoji komplexnej služby referenčných klientskych údajov

LONDÝN, NEW YORK 2. októbra (TASR-OTS) (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) dnes oznámila podpísanie memoranda o porozumení so skupinou veľkých svetových bánk, medzi ktoré patria Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, JPMorgan Chase a ďalšie, týkajúceho sa vývoja komplexnej služby na zhromažďovanie a spravovanie referenčných údajov o klientskych subjektoch potrebných na splnenie regulačných požiadaviek a iné bežné obchodné aktivity.

Strany memoranda očakávajú vytvorenie modernej platformy klientskych údajov a dokumentácie využívajúcej značné množstvo práce, ktorá sa vykonala v rámci partnerstva so širokou skupinou firiem na strane predaja aj nákupu z celého sveta. K dispozícii budú skoršie dočasné vydania zabezpečujúce konkrétne regulačné potreby. Postupom času sa služba začne starať o požiadavky referenčných klientskych údajov bánk a maklérskych spoločností, ako aj manažérov aktív a zaisťovacích fondov, vrátane, okrem iných položiek, hierarchií právnických osôb, pokynov na úhradu, údajov o zhode s predpismi (Dodd-Frank, EMIR, atď.), získavania klientov/KYC, daňových povinností/FATCA a ďalších požiadaviek.

„Naším konečným cieľom je podpora požiadavky odvetvia týkajúcej sa komplexnej centralizovanej platformy na efektívnu správu prakticky všetkých klientskych referenčných údajov,“ povedal Michael C. Bodson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti DTCC. „Podpísanie Memoranda o porozumení so skupinou popredných nadnárodných zástupcov odvetvia nás mimoriadne teší. Vďaka ich partnerstvu a s podporou predstavenstva podnikneme rázne kroky na uvedenie tohto riešenia na trh.“

Navyše, vývojom štandardizovaných procesov a formátov údajov v spolupráci so zástupcami trhu a regulačnými orgánmi sa strany memoranda zameriavajú na podstatné zlepšenie kontrolného prostredia súvisiaceho so získavaním klientov a optimalizáciu dohľadu a preverovania týchto procesov.

Táto služba bude čerpať z výhod rozsiahlych skúseností spoločnosti DTCC pri zavádzaní rozšíriteľných a škálovateľných údajových platforiem a prevádzkových procesov, pričom bude stavať na jej aktuálnom a rastúcom súbore prostriedkov referenčných údajov vo vlastníctve zástupcov odvetvia, do ktorého patrí Avox, špičková operácia na overovanie údajov, ktorá udržiava usporiadané verejne prístupné referenčné údaje pre službu a Omgeo ALERT, databáza pokynov na úhradu používaných účastníkmi trhu na strane predaja aj nákupu.

„Veľmi nás teší, že sme súčasťou tejto spoločnej iniciatívy. Služby pre klientov sú pre Credit Suisse mimoriadne dôležité a vylepšené klientske referenčné údaje, ktoré budú výsledkom tejto ponuky služieb, nám pomôžu pri plnení potrieb klientov,“ povedal Colin Hall, riaditeľ pre údaje divízie investičného bankovníctva spoločnosti Credit Suisse. „Pevne veríme, že naša spolupráca s DTCC a ostatnými spoločnosťami môže priniesť významné výhody pre širší trh, najmä z pohľadu kontroly, regulácie a klientskych služieb.“

Poznámky pre redaktora: 17. septembra vydala spoločnosť Omgeo tlačové vyhlásenie oznamujúce jej partnerstvo so spoločnosťou DTCC a zástupcami odvetvia pri vývoji globálnej zbernice na báze systému ALERT, spravovanej odvetvím, ktorá bude slúžiť na ukladanie a komunikáciu „zlatej kópie“ pokynov na úhradu pre všetky produkty a geografické oblasti v rámci finančného odvetvia – ďalšieho dôležitého komponentu tohto globálneho nástroja na správu klientskych referenčných údajov.

O spoločnosti DTCC

Spoločnosť DTCC disponuje prevádzkami a centrami údajov po celom svete a prostredníctvom svojich pobočiek automatizuje, centralizuje a štandardizuje poobchodné spracovávanie finančných transakcií pre tisíce finančných inštitúcií v rámci globálnej ekonomiky. So 40 rokmi skúseností je DTCC poprednou poobchodnou trhovou infraštruktúrou pre globálne odvetvie finančných služieb, ktorá zjednodušuje komplikovanosť vybavovania, uhrádzania, spravovania aktív, globálnej správy údajov a informačných služieb pre akciové fondy, firemné a komunálne dlhopisy, štátne a hypotekárne záložné listy, deriváty, peňažné nástroje trhu, syndikované úvery, vzájomné fondy, alternatívne investičné produkty a poistné transakcie. V roku 2012 spracovali pobočky DTCC transakcie s cennými papiermi v odhadovanej hodnote približne 1,6 biliardy amerických dolárov. Jej depozitár sa stará o vydávanie cenných papierov zo 131 krajín a území v hodnote približne 37,2 bilióna amerických dolárov. Globálne depozitáre spoločnosti DTCC zaznamenávajú viac ako 500 biliónov amerických dolárov v hrubej národnej hodnote transakcií vykonávaných vo svete.

Viac informácií získate v rámci lokality dtcc.com. Sledujte nás v sieti Twitter: http://twitter.com/The_DTCC.

Kontakty: Depository Trust & Clearing Corporation Judy Inosanto, 212-855-5424 jinosanto@dtcc.com alebo Melissa Rowling, 020 7324 5490 melissa.rowling@greentarget.co.uk

Zdroj: Depository Trust & Clearing Corporation

Túto tlačovú správu si môžete prečítať online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20130930005615/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring